Navštíveno 3022x

Zdravím všechny příznivce autohifi.
Chystám obnovit svoji aparaturu a chtěl bych se zeptat zda pokud budu mít 4kanál 4*75W RMS + monoblok 500W RMS zda tyto hodnoty utáhne standardní baterie ve felicii 1.6. Baterie 50Amh 470A a aletrnátor BOSCH 70A. Bude třeba koupit vysokokapacitní baterii nebo dokonce jiný alternátor? Díky za radu. Petr
Pokud je baterka ještě v dobré kondici tak stím při správné instalaci audia nebude mít problém.

29.09.2011, 09:40 |
DaveX Ahoj, já mám na feldě 1,3 také obyčejnou baterku (chtěl jsem koupit kvůli hudby novou až přestane sloužit stará, ale ona furt nic :))
Jinak tam mám podobný výkon jak ty. 4 kanál helix s 4x75 (hraje v můstku, který má 2x172 W RMS naměřeno na morelech) + sub 2k, v můstku psáno 550 W RMS a žádný problém. Hraju pouze se zapnutým motorem a baterii jsem ještě nedobíjel.
Už jen čekám, až odejde, a pak koupím novou, nějakou lepší.
Paráda to jste mě potěšili, moc se mi nechtělo dávat kvanta prachů do new baterie. Moc díky
Jo přece jen se ještě zeptám bude třeba aj kapacitor? předpokládám 1F?
kapacitor nepotrebujes, a baterka jak uz psali ostatni ti taky staci,ale pouze s nastartovanym motorem,to je ti doufam jasne.
to je mi zcela jasné díky za upomínku =), kamarád měl podobnou sestavu a hrálo mu to asi 15 min s vypnutým motorema a baterka vytřískaná... díky díky

29.09.2011, 10:35 |
Kamil kapacitor se určitě hodí, jinak baterka bude v klidu stačit
Souhlasím stím že kapacitor není na škodu ale rád bych upozornil že kapík co bude za něco stát není zrovná levná záležitost. Čímž bych chtěl varovat před koupí nějakého levného sráče co k ničemu nebude.
Jo já vím taky sem slyšel že kvalitní Cap se pohybuje od 5000,- no zatím ho tam dávat nebudu a uvidíme.
Pokud je ta baterie v pořádku, tak to nebude problém.
Na baterii 65Ah 680A jsem měl 4x95 + 2x155 + 500W (změřených). Baterie je Exide a zatím drží 3 roky. Hraji většinou s motorem, altík 120A. A jednou měsíčně ji hodím preventivně na nabíječku.