Navštíveno 4339x

Ahoj, mám možnost sehnat tenhle subwoofer.
Takže napřed potřebuji poladit i zesik máte někdo zkušenost s MACROM M2A.1000MK2? píšou v RMS 600W na 2 ohm. Takže výkonově by měl stíhat. Box má 550W RMS.
je to dobrá volba tahle kombinace? Díky za radu.

Tady je ten zesik

volil bych jiny zesilovac,rekl bych ze tento tech 600w rms neda,a hlavne tam nebudes mit velkou rezervu(mozna ani zadnou) a zesilovac ti pojede na maximum coz neni uplne idealni.
A co CRUNCH MBX 1200i to je taky slabý musel by se hodit na 1 Ohm. v Ahifi doporučují tenhle a MACROM jsem se taky ptal a prej je to vhodná volba tak nevím. potom co třeba MAC fearless 1000D tam je 900W RMS na 2 ohmy ale zase cenove uz je to nekde jinde. tak nevím no.
Ahoj, můžu se ještě zeptat jak hodnotíten tento woofer, zahraje lépe než ten dvojbox JBL nahoře? Zesilovač MAC fearless 1000D - 600W RMS 4 Ohm. Poslouchám Rap, breakbeat, electro a house music. Prosím o radu co bude lepší volba.... díky moc všem za názor

jde o to co si kazdy pod pojmem zahraje lepe predstavi?A hod kdyztak nejake parametry toho GZ,ten dvojbox bude samozrejme hlavne vice o vykonu.Osobne bych zustal u toho JBL,je to preci jen osvedceny box.
Ground Zero GZRB 12BT
12" Reproduktor GZRW 12XS - AL
Konstrukce ozvučnice:Bassreflex - tunnel
Výkon RMS: 500 W
Impedance: 4 Ohm
Citlivost: 91.4 dB
Frekvenční rozsah: > 30 Hz
Membrána subwooferu: Hliník
Rozměry (š/v/h): 500 / 360 / 430 mm
VS
JBL GT5-2402BR
2 x subwoofer v ozvučnici
Výkon RMS: 550 Watt
Výkon Max.: 1600 Watt
Citlivost: 95 dB
Impedance: 2 Ohm
Frekvenční rozsah: 40 - 200 Hz
Průměr subwooferu: 300 mm (12")
Rozměry boxu/ozvučnice: 889 x 393 x 318 mm
Typ ozvučnice: basreflex
Materiál ozvučnice: MDF
Výkonově se moc neliší pouze o 50W. Ten GZ je i vítěz testu AUTOHIFI - největší akust. tlak. chtěl bych aby měl dobrý akust. tlak tak jsem právě myslel že GZ bude ta správná volba ale jestli zahraje JBL lépe i co se týče kvality tak půjdu klidně do něj.
Takže prosím o názor.... čas koupě se blíží :D.
díky moc
JBL ma lepsi citlivost,lehce vyssi vykon jak pises a na tlak bude lepsi dvojbox,takze za me porad JBL
Super, pořídím tedy dvojbox JBL. :D je i za nižší cenu takže taky paráda. Díky moc za radu.
Ješt mám prosím jeden dotaz. bude stačit k napájení 20mm vodič od baterky do distribučního bloku a pak stejně tak 20mm vodič do zesilovače MAC fearless 1000D - bude krmit ten woofer JBL takže pojede kolem 550W RMS a k tomu 4ch MAC fearless 4000D bude davat kolem 4x100W. Nebo bude potřeba od baterky k distribučnímu bliku větší průřez 35mm ale to už se mi zdá moc...Co myslíte?
Ta 35mm bude určitě lepší pokud zamýšlíš pořídit 4ch zesilovač.Na samotný MAC 1000D by 20mm stačila .
radsi bych sahal hnetka po 50 pokud zamejslis menit zesik do budoucna nebudes muset tahat znova kabely a celi auto rozebirat znova
Souhlas s endru.ondra .A nebo nechat 20mm a do kufru druhou baterii.
Díky, myslím že ta 35 zatím bude stačit, zamýšlím nový auto tak za rok takže když budu pak chtít silnější tak to budu řešit až pak, ale doufám že tohle mi bude stačit. =D ikdyž tomu sám nevěřím....
Teď mám v kufru ubohou aktivku ani nevím kolik to ma asi kol 80W takže počítám velký rozdíl...
Urcite bych pouzil 35qmm kabel,samozrejme nejlepsi by bylo pouzit 50qmm jak psal endru.ondra,ale neni to nutnost a taky cena je vyssi.Od baterky 35qmm do bloku a z nej klidne zase 35qmm ale kdyz das 20qmm taky bude stacit to uz zalezi na tobe.
Tak jo díky za rady. Pouziju nejspis tu 35 k bloku a pak kyz zbyde tak k zesikum a kdyz ne tak dam 20 uvidime.
Jiank tady je planovana sestava:
receiver KENWOOD KDC 5751SD - již koupeno
subwoofer JBL GT5 2402BR - dvojbox
monoblok MAC fearless 1000D
4ch zesilovač MAC ZX4500
JBL GTO938 6x9"
komp. UDIMENSION EL comp.6 - nejspíš - jestli máte návrh na lepší komp. k sestavě uvítám názory do kol 100W RMS
Distribuční blok + kabeláž
Snad je to vše. Klidně komentujte....
Zdravím Petr
sestava se zda byt OK,jen bych nedaval ovaly a o to vic priplatil a poridil kvalitni kompa.A nejak nevidim tlumeni?Mas uz vytlumeno nebo budes teprve,nebo nebudes vubec tlumit? :o)
No právě jsem chtěl aby ty ovály byly aj vzadu často vozím lidi vzadu tak chci at z toho taky neco maj a ne jenom bass =D. Takže s nima bych určo počítal ty kompa půjdou asi až nakonec teď tam mám JBL CS-C5 - jen tak provizorně. Tlumení určitě chystám už mám nakoupené asfaltové pláty takže počítám s tím.
jestli můžeš tak dej prosím tip na nějaký kvalitní kompo dle tvých představ - každej totiž radí něco jiného. Díky
to je tezko rict no je toho na vyber mraky,ja bych chtel zkusit casem jedny z techto dvou
[ Link ] [ Link ] to nerikam abys je poridil jen takovy tip,treba te zaujmou.
Jo ty ty nejsou špatné hlavně ten Kicx Má mega magnet.
Já sem chtěl původně pořídit tyto
[ Link ] ale nakonec mi v ahifi napsali že jsou pořád zvukově lepší UDIMENSION el comp 6 a to je 1500,-Kc rozdíl no chtěl sem právě dát všecchny repro od JBL původně ale jak sem říkal kompa půjdou až jako poslední takže na to je ještě pár měsíců čas. Každopádně díky moc za tipy a rady.
Já osobně mám ty Udimi a spokojenost :) Poslouchám styly jako ty a ve vytlumených dvěřích by to bylo ještě lepší :) Už jsem se na tlumení párkrád chystal ale vždy mi do toho něco vlezlo :) (něco lepšího :D)
dj.dmc : jak můžeš srovnávat GZ s JBL?? GZ by si horkotěžko nakrmil a i kdyby tak na 500rms by se tak akorát rozhýbal a v tom je kouzlo té citlivosti ... protože basák který bude mít třeba 91db a druhý 93-95 i víc db má proti prvnímu dvojitý výkon v hlasitosti na stejném vybuzením ... tak to bylo u PAček a to samý je i tady.
Ten Macrom bych nedával ... spíš nějakou vyzkoušenou značku ... GZ,Helix,RF