Navštíveno 5996x

Tak jak sem se minule rozhodoval co koupit za repro v cenový kategorii do 2500,- rozhodoval jsem se mezi par repro až mě to nebavilo a přes nějaký doporučení jsem vzal Powerbass S6C..
Montáž probíhala do Golfa IV.Repro je napevno přišroubovaný v MDF podložkách a ve vytlumenejch dveří a zavřený plechem,kterým Golfy disponujou od výroby.To znamená že v podstatě idealní ozvučnice pro repro. Repráky hrajou na zesilovač Gelhard. Pohaní to (zatím) radio SONY CDX GT200.. Po namontování sem je chvíli hral maximalně na hlasitost 10. Vzadu mám basák Rockford Fosgate Punch II,kterej hraje od začátku s repro hned jak sem je napojil.. Repro hraly cestou do práce,na treninky a furt když sem byl v autě.Hraly od hip hopu,přes disco až po tvrdší muziku..Celkově nahráno asi 6 hodin na maximální hlasitost tak 13 na radiu..
Dneska sem neco delal v aute,tak sem si řek že to vyzkouším bez toho basáku abych veděl jak na tom repráky vůbec jsou. Odpojil sem basák a pustil song na radiu..zapnul a...
Repro hraje poměrně čistě,žadný problém sem nezaznamenal,ALE absolutně chybí basová složka. Vůbec nevyniká,neprojevuje se.Jak kdybych namontoval obyčejný repro z Globusu. Takový nemastný,neslaný.Bez basáku by to nebylo v podstatě nic a můžu tvrdit že originalní repro v nevytlumenejch dveřích s obyčejnou papírovou membránou,zahraly basovou složku podstatně líp.. Nevím jestli je to způsobený tim,že nejsou například ještě pořádně zahraný nebo tim že je to vážně jen repro za 2400,- . Možná sem očekávál víc.V týhle ceně to všechno bude asi na stejný úrovni a nejspíš se bude platit jen za tu značku a přiměřenou kvalitu zvuku.
Vetší podíl bas,samozřejmě vždycky odvede jen subwoofer..
No nechtěl sem to psát jako recenzi..Spíš trochu menší zklamání. Vždycky sem si myslel jaká bude paráda když si vytlumim dveře a dám obstojnější repro než jsou originály a dám to do MDF podložek a bude to hrát pěknej čistej zvuk a hudbu si budu užívat..Místo toho přišlo jen "obyčejný" hraní. Hraje to pěkně to jo.Poslouchat se to taky dá.Zvuk je poměrně čistej na to si nestěžuju..Ale všechno mi tam děla ten subwoofer.Sice je to výkonově nic moc suwoofer ale bez něj by to vážně nebylo ono. Nějak sem přestal věřit tomu že vytlumení a pořádná montáž změní hudbu v autě.. Možná to tak bude fungovat ale za podstatně větší peníze.. :)
A ještě mi při malý hlasitosti repro šumí..Ale to bude záležitostí kabeláže Hollywood a zesilovače..v tom repro roli nehraje..

16.10.2011, 19:56 |
Toxxx Vsak som ti to celu dou tvrdil a ty si si nedal povedat;) Treba vytlmit dvere a hodit to na zes inak to nebude lepsie nez seria;) A to ze dvere uzavries neznamena to ozvucnicu lebo to stale niekde unika. Napr: Okolo skla,odtokmi dveri atd. Ideal ozvucnica je z MDF;)
Co si mi tvrdil? :) Já mám dveře vytlumený a repro mám přes zesilovač a uložený v MDF kroužkách a celý je to uzavřený plechem který má kolem dokola tesnění.. :) Samozřejmě že to bude někde "utíkat" je to zvuk a uplně uzavřít dveře nejdou.. A dokážu tvrdit že to neni lepší jak serie.. :) A serie byla v nevytlumenejch dveřích jen reproduktor v plastovým rámečku.. :)
Toxxx: a tím chceš říct, že tlumení je k ničemu?
protože dveře nikdy dokonale neuzavřeš, kolem skla to bude stále průchozí a ucpat si odtokové kanálky je pěkná blbost ...
jinak z tlumení mám stejný pocity jako popisuje Woko_O, takže netlumim a v kufru vozim hrombednu :o)
Něco málo na tom tlumení asi bude. Něco co se týče přednesu z repráku. Auta už od výroby maj na dveřích jeden plát čehosi pro zpevnění. Tlumením ty dveře zpevníš,zamezíš vibracím plechu dveří,vytvoříš onu ozvučnici. Ovšem momentálně to nepocituju. Je to asi o názorech jestli se to vyplati nebo ne.. Já sem zatim v názoru 50 na 50.. Na tyhle repraky tlumení potřeba asi ještě nebude ale na vyšší řady je lepší udělat.. :)

16.10.2011, 20:14 |
Toxxx | Upraveno: 2011-10-16 20:17:11
Petura: Ja som vzdy za tlmenie a z dveri nikdy neurobis poriadnu ozvucnicu;) Tak poriadne citaj.
Woko_O: středobas je velký kompromis. Buď se bude chovat více jako střed a v tom případě zahraje lépe středové pásmo. Nebo spíše jako basák a potom zahraje lépe spodek. Pro poslech je nejdůležitější pásmo středů, takže kvalitní firmy jdou spíše cestou středobas jako střed, aby nebyl propad právě na středech. Druhá věc je, že je to opravdu levné repro. Solidní pokrok uděláš s reproduktory kolem 5tis+ na odpovídajícím zesilovači. Troufám si tvrdit, že u takových komponentů potom už zůstane 80% lidí. Také je otázka zda tam ty basy opravdu chybí, nebo chybí jen tobě? To jsou dvě rozdílné věci. Viděl jsem lidi co se snažili vydolovat basy i z muziky kde prostě nejsou, z mizerných Mp3 apod.
Ne ne..Zkoušel sem to na muzice s převahou basů. Například DMX a jeho X gon' give it to ya a podobných v celku dobrý kvalitě MP3 přímo z CD.. Samozřejmě chápu že pokrok bude znát až při investici do lepších repro za větší peníz.Ale zklamalo mě to v poměru s origo repro. Nicméně basy mi výborně (pro můj poslech) doplňuje subwoofer a to je pro mě dostačující a duležitý..Ještě jsem si objednal Alpine CDE-9882RSi z revila tak až bude v autě tak si třeba ještě pohraju s nastavením.. :) Nejspíš tady bude převládát to středový pásmo. Basy jsou,ale jak řikám.Nemastný,neslaný..bez náboje.. Řešit to stejně už asi nemá cenu,už je mám v autě a vyndavat je nebudu..Důležitý je že to hraje..ale přesto sem čekal víc.Uvidim co ukáže čas.. :)

17.10.2011, 10:20 |
swep mel sem ty stejne na zesilovaci magnat 360 to tusim byl, vytlumene dvere vibraflexem 25, a basova slozka jim rozhodne nechybela. 6 hodin je malo na rozehrani. A subwoofer je pouze pro dokresleni nejhlubsich frekvenci. Tyhle powerbassy umi hrat i bez subu. A samozrejme, pokud poslouchas MP3 tak je jasny ze to basovat nebude, nebo dost spatne. pro me byly jen vysky trochu ostrejsi
Na rozehrání je potřeba několik desítek hodin. Pokud použiješ speciální zahořovací signál, tak tu dobu výrazně zkrátíš, ale i tak to bude alespoň 10 hodin.

17.10.2011, 13:14 |
DaveX Co to je za zesilovač? Nějaké údaje o něm?
mal som DLS C6A a to iste chybali basy a hlava v smutku preco som nezobral ine repro atd. Cca po 6Oh prislo to prave orechove. Zvuk sa ustalil a uz tam boli aj basy. Repro potrebuje rozohrat u mna to trvalo dlhsie nakolko v tej dobe boli len radiu.

17.10.2011, 16:52 |
erix7 (K)
ja ti k tomu napisi jenom tolik, ze S-6C jsou ve sve kategoriji skutecne jedny z nej,co je nejakou dobu k mani. to ze se repro rozherava je fakt jeden, jake ma moznosti je fakt druhy. pokud ces zjistit, jak ti to hraje, napoj je na redio za 15 tis /mysleno MOC ne porizovaci ted/ bez zesilovace a budeme se bavit dale. G-IV ma stredobasy utopene dosti hluboko u nohou, a je pekne ze si udela install jak pises pocitve. Ale ver, ze veliky podil co repro hraje ma v prvni rade smoatna hlavni jednotka, cili to z ceho leze zvukovy signal. kdyz si poridis HU za 3 tisice MOC a k nim zesik za 5 tis a repraky 30 tis tak z toho nedostanes to jako kdyz si prodis HU za 15 tis zesik za 5 tis a repraky za 2,5 tis. Ty jsi tu nezhodnotil repro, ale zvuk, ktery si dostal zo Sony, Gelhard a PB - cili jsi sklamny z vysledku, coz chapu, ale... reprak zaharje to, co mu das zahrat.
Woko: počkej až budeš mít tu alpinu, to terpv poznáš rozdíl ...
S něčím podobným jsem se také potýkal, nakonec se to za mě vyřešilo celkem samo. Měl jsem Hertz HSK 165, 2 roky jsem na nich hrál, byl jsem spokojený až na ten bass, ale tak jako u tebe mi to dobarvoval subwoofer.. Po dvou letech, přišel smrad a dým z jednoho středobasu, tak jsem chvíli řešil co s tím, nakonec jsem tam dal origo repro, který ženu přes vyhýbku a výšky jsem si nechal a světe div se, přednes je lepší :)
Jsem zvědavej co to Alpina dokáže.. Když už tak aspon budu mít zvlášt ovládání na repro a zvlášt na subwoofer. Zatim ty repráky teda moc nekotlim.Je dost možný že ty basy přijdou s časem. Koupil jsem si low komponenty,neni to žádná střelba to uznávám..nicméně na moje hraní to stačí a budu doufat že se to zlepší..Společně s tim subwooferem je to pro mě vcelku ideál.Jen sem očekávál něco víc.Že to něco předvede i za tyhle peníze..Ale řikám,třeba se to rozehraje..možná je přestanu tak šetřit a trochu jim přidám..Samozřejmě ted to řešit nebudu. :) Na Alpinu se těším.. :)
DaveX: je to malej dvoukanálovej zesilovač Gelhard..Naměřený výkony jsou 2x65W RMS. Sám tu značku neznám.Nicméně kupoval jsem ho od Pavla528 odsud z fora. Člověk kterej zesilovače dělá a prej i když je to neznámá značka má kvalitní "střeva" ..Věřil sem mu jako člověku co do toho dělá..Jestli je to pravda to nevim. Někde sem snad i čet že dřiv to byly vcelku slušný zesíky a pak to šlo někam..stejně jako Xetec starý modely a Xetec dnešní modely.. :)
...este by si mohol skontrolovat polaritu, ci nemas prehodene + s -, ked pises ze to nebasuje. Jedny S6C som kedysi instaloval, krmil ich zakladny model radia od pajaca a na nedostatok basov sa nikto nemohol ztazovat. Dvere boli samozrejme precizne vytlmene a stredobasy osadene v MDF medzikruziach. Basovalo to nadpomery aj bez rozohravania...
Na to sem dbal,aby to bylo spravně co se polarity týče.. :)