Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Existuje vyuzitie optickeho vstupu na zosilnovaci ?

o Navštíveno 4565x o
o 20.10.2011, 21:32 | Banan.sk
Nazdar,

cital som si o novinke od Braxu a to zosik Brax Matrix MX4...jedna sa o vylepsenu X4ku s rovnakym vykonom ale este viac vyhrotene do extremu co sa zvuku tyka....okrem ineho boli symblink vstupy z X4 nahradene optickymi na MX4ke zvlast pre kazdy par kanalov...rozmyslal som ci je nejake existujuce riesenie ako vyuzit v sucasnosti tieto vstupy...ci je na trhu headunit alebo procesor, alebo nejake kombo, kde je mozne vyviest spracovany signal opticky pre kazdy kanal(par) zvlast?

Tu je prvy nemecky test/prehlad toho zosilovaca...(prvy ziskal plny pocet bodov za zvuk 50/50:)

[ Link ]

o 21.10.2011, 00:04 | noclue
Audison thesis zosiky maju opticky vstup a 96kHz dac v sebe.
Napojis to na bit1 a setris za cinche :)
ATF uz 2 roky slubuje brax procesor nad urovnou lepsieho helixu, ten by mal mat prave opticke vystupy na prepojenie s mx4.
o 21.10.2011, 08:42 | Siggi_z_BA
Mal som moznost vidiet auto s dvomi MX4, ale Tycon ich aj pocul....))))
o 21.10.2011, 09:57 | lukee_cz
mimo nadchazejiciho DSP od Braxu, kvuli kteremu to MX4 ma, asi nic rozumneho neni, jak to pouzit.
Jeste sem se teda ptal toho borca, o kterem mluvi Siggi, tak uvidime s cim prijde ;)
o 21.10.2011, 10:08 | hifim@ni@k
To auto s 2x MX4 hrálo výborně a hlavně dynamicky. Jen je prý potřeba nechat je pořádně zahřát, jinak nehrají. Čekaly jsme asi půl hodiny než jsme se vrhly na poslech.
o 21.10.2011, 16:02 | Banan.sk
pozeral som to auto s MX4...tusim poliak z Brax Teamu...

boli tam nejake zakulisne info ohladom novych Utopii?...pripadne ci Pio nechysta nieco do vyroby aby vyplnil dieru medzi ODR a novym pseudodexom P99 ?
o 21.10.2011, 23:07 | hifim@ni@k
Ano, to je on.

foto k příspěvku  od hifim@ni@k

o 22.10.2011, 08:34 | lukee_cz
Tak info od Tomka.
mimo noveho procaku od Braxu, je to uz predchystane i na novy zes. NOX serie zesiku uz ma DSP v sobe a chystaji to i pro Matrix zesiky (takze neco jako ODR amps :) )
Btw dalsi vyuziti to ma v novych Audinach, Mercedesech, BMW,...ktere pres Optical output posilaji i onfo o hlasitosti, takze si treba to MMI zapojis rovnou do MX4 uz ted.
A posledni moznost: prevodnik s optickym a high level vstupem a optickym vystupem...kvuli tomu, ze radio s optickym vystupem neposilaji signal o hlasitosti, tak se musi pripojit i high level :)
Snad dostatecne info.
o 22.10.2011, 10:40 | Banan.sk
NOX DSP som si pozeral...celkom zaujimave..4 kanalovy zosik s 6 kanalovym procesorom..obsluzis 2 pasmo v aktive + spracovany signal pre woofrovy zosik.

opticky vystup z audi, BMw atd...tam neviem ci to je tak jednoduche...ci ten format optiky sedi

na to posledne riesenie mas nejaky konkretny produkt?
o 22.10.2011, 11:23 | lukee_cz
Auta s "MOST" by to mely zvladnout v pohode posalt do toho zesiku. [ Link ]
o 23.10.2011, 19:45 | lukee_cz
takze, da se pouzit tento prevodnik...ale nepatral jsem po tom "jak presne" se to zapojuje. [ Link ]
Ale pak teda existuje jeste jedno easy reseni...propojeni proste naprimo z cehokoliv s optickym vystupem a ovladani hlasitosti pomoci potaku zvlast.
Fischeri mlci, ale neco v nemecku je, nejaka "kouzelna krabicka" z ktere bude vychazet i novy Brax DSP a konvertor.
Na to by treba Noclue mohl mit nejake info, co?
o 24.10.2011, 17:05 | noclue | Upraveno: 2011-10-24 17:12:05
mobridge da1000 sa vyrazne podoba na audison da1bit, alebo opacne. Minimalne hardware vyzera rovnako.

Ten som videl 2x v mojom okoli a 2x nefungoval, 1x lebo este nepodporuje command aps v novom Ecku, hoci podporuje ine modely s tym istym commandom a druhy, lebo chalanui z bmw nejak nevedia nakodovat logic7 system do 3ky, ktory to vraj potrebuje....
ale na audinach to vraj funguje, minimalne je o tom sem-tam nieco pocut, zial nie tu na juhu :-(
volume, fader, vysky a basy sa reguluju cez hu, ostatne cez bit1-drm
cize zrejme ide z da1-bit uz upraveny signal digitalne a bit1 uz neprijima nijake dalsie user-bity ohladom hlasitosti a pod.

cize hu-da1bit-bit1-thesis zosiky = full DA

[ Link ]

o Motuslab (magicka krabicka) na us forach uz vraj frci par (pred)seriovych kusov. cena okolo 1500USD, ale do Nemecka ho Taliani nedodavaju...

Ale celkovo je autohifi o integrovanych rieseniach, takze ja som velmi rad, ze v dalsom aute uz nebudem musiet vyhodit oem radio, len oem zosik a repraky :-)
Most je z mojho pohladu buducnost aftermarketu, ktory uz pomaly chradol...

Most-integracia je 1 krok, este furt to chce poriadny procesor, ktory to fazovo korektne porozdeluje :-)
o 26.10.2011, 14:17 | Banan.sk
podla tohoto je zrejme za oboma prevodnikmi firma mobridge
[ Link ]

zaujimalo by ma ci MOST signal prerobeny na TOSLINK s Spdif formatom je "univerzalny" a vies ho pouzit aj v inych procakoch/zosikoch ako audison

..no idem si o tom este citat
o 26.10.2011, 14:28 | Banan.sk
este sum nahodim nejake info co som nasiel o Motuslab AGW 32 bit 4 / 6 / 8 kanalovy MOST prevodnik s procakom

[ Link ]

[ Link ]
o 27.10.2011, 23:11 | noclue | Upraveno: 2011-10-27 23:14:27
su 2 moznosti>

bud da1bit vypluje len zvuk, cisty wave v spdif, tym padom by mal ist aj na veci ako pxa 701. V tom pripade je ovladanie hlasitosti vyriesene v da1bit a pri nizkej hlasitosti vyjde nizka uroven signalu, pri vysokej vysoka...toto je pravdepodobne, ale mozno kazi vysledny zvuk, lebo digitalne treba upravit hlsitost prepocitanim signalu

alebo nie, ak da1bit pusta aj nejaky servisny bit na kodovanie hlasitosti, ktory vie citat len bit1.... o com skoro pochybujem, lebo to by vyzadovalo od audisonu pred 3 rokmi predvidat, ze kupia mobridge....

a to ze to je od mobridge je jasne od zaciatku, len orginal mobridge ma mat viac funkcii napr. eq, zatial co da1bit je len most adapter, softwer je iny!

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3232 sekund.