Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Impedanční přizpůsobení nebo něco jiného?

o Navštíveno 3052x o
o 25.10.2011, 13:21 | iv0
Ahoj,

prosím zkušené o radu se zapojením. Vlastním Hondu Civic 8g, kde jsem se rozhodl pustit cestou upgradu zvuku při použití originálního autorádia. Autorádio sice od výroby nemá linkové výstupy za předzesilovačem, ale na netu jsem našel návod, jak je z autorádia vyvést ven. Výstupy jsem vyvedl ven, připojil k zesilovači Crunch DSX2350 a hraje to skvěle.

No a teď ten problém: Po nějakém čase jsem zakoupil zvukový procesor Alpine PXE-H650 a narazil jsem. Když ho vložím mezi autorádio a zesilovač (PXE-H650 připojím na ten zbastlený line-out autorádia), je zvuk úplně bez basů (i při nastavení na flat - bez korekcí, i když přidám basy všude na maximum). Když jako zdroj signálu použiju stolní CD přehrávač, hraje to skvěle. I při přímém zapojení CD na zesilovač to hraje dobře (= jsou tam basy). Domnívám se, že asi výstup z předzesilovače autorádia je nějak impedančně přizpůsobený výkonovému stupni v autorádiu, také Crunch zesilovač si s ním poradí bez problémů. Ovšem vstup na Alpine PXE-H650 si s tím už neporadí.

Možná je to celé jen domněnka, ale jiné vysvětlení mně nenapadá. Vyloučil jsem vliv kabelů (jejich délky, kvality případě nějaké závady na kabelech) a přepólování vstupů (signál před i za PXE-H650 jsem si zobrazil na osciloskopu).

Ještě mám jeden poznatek - hlasitost autorádia má stupnici od 0 do 40. Při použití výkonových stupňů v autorádiu jsem mohl jít s hlasitostí až na max bez toho, že bych pozoroval nějaké zkreslení. Při použití dobastleného line-out je maximální úroveň někde na 29-30, pak už dochází ke clippingu (slyšitelně, a viditelně na osciloskopu při přehrávání sinusovky z instalačního CD Alpine).

Otázky:
1. Může se špatné impedanční přizpůsobení projevit ztrátou basů? Zvuk zní dobře, ale jako bych měl nastavenou horní propust na Alpine PXE-H650 někde na 500 Hz se strmostí odhadem 12dB (což nemám, při připojení jiného zdroje je basů dost).
2. Dá se nějak změřit vstupní a výstupní impedance zařízení (mám dostupný klasický elektro-měřák a osciloskop)?
3. Je nějaká možnost nápravy? Vložení odporů, přidání předzesilovače apod.? Samozřejmě můžu vzít výstupy z výkonového zesilovače a připojit je k Alpine PXE-H650 (má nejen linkový vstup, ale také auto-ranging vstupy pro stažení výstupu z výkonového zesilovače na low úroveň), ale tohle bych asi bral jako poslední možnost, raději bych tam dostal signál, který neprochází výkonovým stupněm (obávám se šumu, rušení apod.).

Děkuji za odpověď.

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3121 sekund.