Navštíveno 11923x

předem uvedu, že se nejedná o žádnou čórku, rádio bylo koupeno tady na foru...
Jde o to, že se mi povedlo na panelu ulomit kousek plastu, který drží rádio, aby nevypadávalo za jízdy.
Na foto níže se jedná o vylomený, cca 2mm dlouhý a 1mm tlustý, plastový zub, z toho většího obdélníku.
Jde o to, čim tam co přilepit. Ten plastový zoubek nemám, nenašel jsem. Nicméně něco jiného by se našlo, třeba elektrikářská stahovačka (=binder).
Lepis vteřiňákem by se podlemě hned vyštípl, je sice pevný, ale křehký. Co nějaký epoxid, aby to ale nedopadlo stejně.

27.10.2011, 15:37 |
Bladzej | Upraveno: 2011-10-27 15:38:16
červěne je vyznačeno co chybí.

jasne, sezen nekde kus plastu kterym to pujde nahradit, a prilep, muzes klidne i tim vterinakem podle me, kdysi jsem takhle opravoval neco uplne stejne ulomeneho na panelu a vterinak to udrzel, jinak cokoli dvouslozkoveho na tvrde plasty, nebal bych se toho
Právě vtěříňákem jsem opravoval nalomený kousek plastu u krytky vnitřních klik. Po slepení a dlouhém čekání na zaschnutí, jsem se odvážil ji opatrně nacvaknout. No neprasklo to úplně, ale viděl jsem, jak ten spoj změnil opticky strukturu a daný díl se trochu hnul.
Ten epoxid mě taky napadl- vyzkouším to spolu s binderem.
no jedine to vymodelovat epoxidem a pak dobrousit a dopilovat a striknout cernou barvou
ta stahovacka je nesmysl,je to moc pruzny a neprilepis to k tomu puvodnimu plastu nicim a hned se ti to ulomi
No, teď jsem to tak dolepil. Uvidim jak to dopadne :)
Epoxidu jsem použil dosti a pomazal jsem s nim co jsem mohl, s broušením počítám.
epoxid na tom plastu nebude moc drzet.
kdyby slo o to dobastlit to lepidlem udelal bych to z ted desticky plus vterinak, ale ne jen ciste lepidlo, ale pres lepenj spoj bych dal zaplatu z jemne skelne tkaniny, pouzivam na podobne rychloopravy v modelarine a tenhle vterinakovej "laminat" drzi fakt o uroven jinak nez jen ciste lepidlo, kdybys chtel kus ty jemnoucky skelny tkaniny tak poslu.
dala by se vymyslet i nejaka sofistikovanejsi oprava, ale chtelo by to otevrit ten panel a videt jak to vypada uvnit + kam to doseda v radiu.. pak by se dalo vymyslet treba tam ten zoubek udelat z duralu .. a prisroubovanej ... ale to by se fakt muselo videt jestli tam bude material ke kterymu to pujde prisroubovat pripadne aby sroubky nevadily nekde jinde. treba jak mas ten vyznacenej cervenej obdelnicek tak udelat takovejhle plisek jen delsi do stran a na stranach jen v jeho prurezu nakym dremelem apod udela diry a zasunout+zalepit... zase uz by to mohlo vypadat lip a drzet lip nez natupo lepene.. ale zalezi na zrucnosti a vybaveni toho kdo by to delal...
kdyby sis netroufnul nebo nekoho nesehnal tak bych na to moh kouknout..
Jestli muzu radit, kup si neco na zpusob dentakrylu, s timhle plastem se to hezky spojuje. UHU dela takovou malou sadicku na lepeni.

27.10.2011, 17:23 |
tappaja | Upraveno: 2011-10-27 17:25:31
[ Link ] nebo jiz zminenej dentakryl za lidovou cenu v porovnani s tim UHU
[ Link ]

27.10.2011, 22:17 |
koren ja bych pouzil spesl lepidlo na tvrdy plasty. ale bacha - funguje tak ze nalepta lepeny materialy, zase ale drzi vazne fest...

Tak teď to mam zalepený epoxidem. Ještě budu muset obrousit přebytky, abych napasoval panel. Pokud to nebude držet, tak zkusim použít skelné vlákno s epoxidem. Pokud ani to ne, tak ozkoušim Tapikův dentakryl.
Leptací vlastnost UHU mě celkem znepokojuje.

28.10.2011, 10:48 |
koren o to vic to uhu drzi. pokud clovek neni prase, tak s tim napacha min skody nez naslednym brousenim.
stejne jako UHU je BISON na trvde plasty odskouseno a drzi jako svin lepil jsem stim mechanismus na cabriu a strecha funguje uz dva roky
Mno, otazka znela jinak, ne cim to prilepit, ale z ceho to "vymodelovat"
puvodni ulomenej kousek nema, tudiz neni co lepit

29.10.2011, 20:16 |
koren "Jde o to, čim tam co přilepit" a pak se to zvrhlo v klub modelaru:-) jinak kus plastu odpovidajici tvrdosti, pravitko, zaslepka do pc, vicko od petky. ja s uspechem jiz nekolik let jako zdroj pouzivam rozlamanou krabicku od autolekarnicky:-)
tak zatim jsem tam přilepil epoxidem binder a ten drží ;)
Tak pak napis, za jak dlouho to upadlo :o))
UHU je fakt super,nejlepší co znám :-)
Trochu oživím téma :)
Tapíku: každou chvíli :)
Zkoušel jsem to ještě UHU lepidlem. Pak gelem, který tvrdne pod UV lampou. Dělají se tim ženskejm umělý nehty.
Napadlo mě sehnat kus plastu a horkovzdušnou pistolí ho tam přivařit. S tim ale nemam zkušenosti. K pistoli s teplotní stavitelností bych se dostal v práci...
pokial chceš rozvarit :) panel tak ano ale pokial chceš aby sa neroztiekol panel tak najlepšie asi pajkovačka....