Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Jaké výškové repro

o Navštíveno 4229x o
o 29.10.2011, 13:09 | Filca6
Chtel bych se zeptat jake vyskove repro jsou vhodnejsi na pripojeni k zesilovaci(4x125W RMS) jestli tyto: [ Link ] a nebo tady tyto: [ Link ] Gain na svem zesilovaci mam nastaven tak na polovinu(pisu to protoze uz sem mel zapojene 3 druhy vyskovych reproduktoru a pokazde to nevydrzely)

o 29.10.2011, 13:15 | J0hny
no tak ten gain nedavej tak vysoko :) to ti stejne muselo utrhat usi :D
o 29.10.2011, 13:36 | Toxxx
A mas ich vobec cez vyhybku? Alebo aktiv?
o 29.10.2011, 13:39 | tomas.V
sem to chtěl právě napsat...jako Toxxx
o 29.10.2011, 13:45 | Filca6
Zas tak ty usi to netrha :-) a pokazde to nejakou vyhybku melo,teda aspon si to teda myslim ze to byla vyhybka(v obchode mi to rekli ze ten kondik na dratu je vyhybka).Ale ted chci koupit ktere uz maji primo vyhybku klasickou a nedokazu se rozhodnout mezi temito takze bych potreboval poradit ktere z nich a nebo nejake jine do 1000kč
o 29.10.2011, 14:52 | Filca6
Nejsem tak znaly v teto problematice tak se radeji ptam tady a doufam ze mi nekdo poradi jake vybrat popripade mi rekne ktere jine ktere vydrzi zesileni
o 29.10.2011, 15:01 | endru.ondra
rozhodne gain stahnout min a si si jistej ze si tam opravdu poustel jen vysoky pasma?
o 29.10.2011, 15:20 | Filca6 | Upraveno: 2011-10-29 15:21:20
Tak jistej si nejsem ale na zesilovaci mam nastaveny HPF a ten gain mam nastaven vlastne na celej predek a koaxy co tam mam to drzi a ty vysky na nich se nepaleji jen ty vysky to sem tam daval(mel sem tam od kamose z kompu [ Link ] a potom mi pritelkyne koupila [ Link ] )vim ze koaxy dopredu je blbost davat ale uz jich tam mam a sem spokojenej,hlavne to nemam na nejaky DB Drag a podobny akce jen na poslech pri jizde ale zase uz tam davat nejaky fakt ,,sracky' vysky uz nechci a myslim si ze ty sinus live neo 25S a nebo ty Crunch DST uz by mely byt adekvatni jen se nedokazu rozhodnout ktere z nich si mam koupit
o 29.10.2011, 15:27 | hifim@ni@k
Pokud slušné a za pár korun tak třeba Carpower DT-284. Ale budeš potřebovat výhybky a také nevydrží vše. Nejsou vhodné na ozvučení parkoviště u McDonalda.
o 29.10.2011, 15:32 | Filca6
Jak sem psal nejsem takovej typ cloveka co musi delat open air party ze sveho auta :-D jen mi staci nejaky co me ozvuci auto a vydrzi zesileni od externiho zesilovace.A chtel bych uz tedy s vyhybkami at jich nemusim dokupovat.Chtel bych bud ty sinusi nebo ty Crunchy ale nejak se nedokazu rozhodnout ktere.Tak to pls zkuste nekdo porovnat a reknite ktere jsou idealnejsi z tech dvou :-) ja vim naotravuju se ale radeji se zeptam tu nez abych si potom zase mlatil do hlavy ze sem vul :-D
o 29.10.2011, 16:21 | J0hny
no kdyz sem pises ze tam mas koaxy, ktery maji impendanci tipuju 4 ohmy a jeste k tomu do paralelu pridavas vysky (take tipuju 4 ohmovy) tak tu imdendanci zmensis na 2 ohmy tudiz ti jde ze zesiku vetsi vykon, to muze bejt prvni pricina paleni, druha to co do nich poustis
o 29.10.2011, 16:27 | CarMedia.cz
Vem Sinus Live NEO 28S [ Link ] Zapoj vyhybku a spodní koax na výstup pro woofer. Tím odsekneš spodní výšky a na výstup pro tweeter zapoj samotné NEO. Potom zvukový projev bude o hodně vyrovnanější a tyhle výšky to 100% vydrží. Navíc na vyhybce i možnost nastavení zesílení, či útlumu výšek, takže si je přizpůspíš dle svého ucha. Sice něco málo nad litr, ale určitě se investice vyplatí. Změníš s nimi celkový zvukový obraz předku.
o 29.10.2011, 17:57 | Misso
To čo píše Revilohifi sa mi zdá ako naj riešenie, zbavíš sa shitných výšok na koax-och a tie SL 28S nemusia byť vôbec zlé, predsa 28mm membrána je už slušná.
o 29.10.2011, 18:10 | Vencaf | Upraveno: 2011-10-29 18:11:11
Neo 28 jsou za ty peníze dobrý, sám jsem je měl, jen mám pocit, že vyhybka je jen HPF a do středobasu jde celý pásmo, jestli si dobře pamatuju..
takže bych radši koupil celý kompa včetně středobasu
o 30.10.2011, 09:59 | Filca6
Johny:Jestli jsou zapojeny paralelne a nebo seriove tak to ti nepovim jelikoz to sam ani nevim.Kdyz sem se dival na origo kabely(mam Fiat Bravo) tak se mi zdali ze jsou akorat adekvatni k mym repro co mam a tak sem koupil iso reproduktorou redukci a na ty draty z iso redukce kterou jsem spojil s radiem jsem akorat napajel 2x 2.0mm kabely od zesilovace(jen na predek,zadni mam tazeny od zesaku k repro naprimo) takze celej predek tahnu pres origo kabely.Snazil sem se najit nejaky schema zapojeni ale nenasel sem abych zjistil jak je to reseny s kabelazi jelikoz mam vyvedeny jak kabely do dveri tak i nahoru do palubky na vysky.
o 30.10.2011, 20:24 | pepe689
ber NEO 28 snesou hodne zvuk slušný
o 30.10.2011, 20:42 | Filca6
Tak panove dneska sem se dozvedel ze mi moje pritelkyne koupila k narozeninam ty neo 25S.Takze dam tam tady tyto.Jsou o hodne horsi jak ty 28??Maji taky nejakou slusnou unosnost??Vite jak se to rika darovanemu koni na zuby nekoukej,ale nechci je znicit tak bych potreboval vedet co si k nim mohu dovolit
o 30.10.2011, 21:37 | Filca6
Me prijdou ze jsou natom tak nejak podobne akorat ta vyhybka je primo na vysky a ne jak u tech 28 jeste na pripadne basaky
o 30.10.2011, 21:47 | Toxxx
Hele to je jedno ktore si tam das. Stejne ten rozdiel nepoznas;) Hlavne ich daj na vyhybku. A opatrne so zesakom.
o 30.10.2011, 22:06 | Filca6
Ok :-) a s tim zesakem teda jsem takovej na vazkach.jak sem rikal tak mam v aute koaxy sony xs-f1724 a nastavoval sem ten gain uuplne presne jak je tu napsano(jak zacali zkreslovat tak sem o neco malo ubral)a je to porad tak nejak neco malo za pulkou.mam to nastaveny na HPF a na nejakych cca 120Hz tak snad to neodpalim
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3804 sekund.