Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Problem - Alpine CDE123R vybíjí autobaterku

o Navštíveno 4804x o
o 19.11.2011, 23:39 | Ooona
Pěkný večer,

Koupil jsem si autorádio Alpine CDE-123R a zapojil ho do auta. Za pár dnů byla ale vybitá baterie. Zprvu jsem usoudil (baterie byla stará),že odešla baterka, ale po koupi nove, se problém objevil znovu. Poprosil jsem tedy známého elektrikáře aby mi proměřil odběr proudu z baterky a on zjistil, že radio bere kolem 150mA a dodal, že autorádio nejspíš uvnitř nemá nějaké vnitřní baterie, které by drželi paměti a rádio si tedy bere proud z autobaterky.

Já jsem laik a nerozumím tomu, ale určitě bych takovýto podraz od rádia skoro za 4.000,- nečekal.

Opravdu tento model nemá vnitřní baterie na udržení "predvolenych stanic" nebo napětí?
Pokud má tak proč nemůže to být nějak vypnuté/zablokované?
Co tedy mohu dělat? Jiné rádio kupovat nechci, toto mi až na tento problém nadmíru vyhovuje.

Předem děkuji za každou radu.

o 20.11.2011, 00:02 | mcdodo
Jednoduchá rada, tohle dělají alpiny a dá se to vyřešit tak, že ji nebudeš mít zapojenou natvrdo, ale na klíček. Rádia v sobě žádné baterie nemají... :-)
o 20.11.2011, 07:37 | CarMedia.cz
jj, přepoj to na spínačku a budeš mít klid.
o 20.11.2011, 10:12 | tazman
jak už ti kluci napsali-žlutej na +12 a červenej na spínanej od klíčku
o 20.11.2011, 10:44 | ronny
tak jak pisou kluci nebo ja sem to mel udelane zase tak ze jsem mel cervenej na vypinac udelany
o 20.11.2011, 19:04 | DJ.UFÍK
odpoj USB flashku :o)
o 20.11.2011, 20:37 | Ooona
S tou USB flashkou mne to taky napadlo, že to může žrát ona, ale rozdíl při měření byl asi jenom o 10mA menší. Zkusím to tedy nějak zapojit na ten klíček, i když si nejsem jitý, zda to zvládnu. Při zapojení to byla chvíle přemýšlení cvak, cvak (byl tam nějaký blbuvzdorný konektor do kterého to ani jinak dát nešlo) a bylo hotovo.

A opravdu není možné, že některá rádia v sobě mají ty baterky? Protože jsem to na vlastní oči viděl jak mají. Efekt byl takový, že i když se odpojila autobaterka, tak po znovuzapojení si rádio udrželo v paměti naladěné FM stanice (mé rádio je smaže).
Další problém je, že nevím jak rádio z kasílu vyšoupnout, nějak to nejde.
o 20.11.2011, 21:34 | tcp_radim206
je to jen zapojenim dratu cervene zlutej
o 20.11.2011, 21:39 | Libor
měl jsem ten samej problém, zapojil jsem to přes klíček a pohoda :)
o 21.11.2011, 17:59 | Lukin.xxx
u te alpiny by to mohlo jit přehodit na svazku od radia jen přehodiš červeny za žluty jednoduche
nemaš v baleni vidličky pro demontáž?
o 21.11.2011, 18:07 | CarMedia.cz
Vidličky nejsou potřeba. Alpine (až na základní řadu 120) jde vyndat v pohodě. Má po stranách jen malé pacičky, stačí povysunout na prostředek a už pujde ven.
o 22.11.2011, 17:07 | Ooona
Tak jsem to zkusil přehodit, červený za žlutý a naopak na svazku od rádia a nic. Stále to hrálo i bez klicku
o 22.11.2011, 17:25 | tazman
jak sem ti napsal výše....žlutej dej na stálé napájení a červenej ..pokud není spínanej od klíčku...dej třeba přez vypínač..ten je spínanej...žlutej musí být stále pod napětím aby ti držely paměti...odpojení flashky nepomůže-měly jsme ten samej problem v jednom autě u idy 313ky..jak se to přepojilo na spínání tak je klid
o 03.12.2011, 20:25 | 137
...prepojit na spinacku...

[ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3192 sekund.