Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > 2-DIN vs. Tablet + Ext. zvukovka

o Navštíveno 7617x o
o 20.11.2011, 22:03 | sopta
Ahoj lidi,
pohrávám s s myšlenkou přejít na 2-DIN jednotku. Je to pro většinu blbost, ale prostě se mi líbí, tak to neřešme :-)
Samozřejmě bych rád krom dobrého zvuku a co největších možností nastavení zvuku posílaného dál do zesíku, aby to také mělo navigaci. A zde je tak trochu háček. Navigační 2-DIN jednotky jsou stále dost drahé legrácky mimo mé možnosti.
Proto mi proběhla hlavou takové jednoduchá otázka - proč místo drahého 2-DIN nezastavět do palubky nějaký dnes již i velmi levně prodávaný tablet? GPS to má, doplnit to navigačním SW by nebyl problém, umí to pracovat s hudbou i videem, přes USB by nebyl problém do toho ládovat hudbu třeba z nějaký flashky a úplně tak zapomenout na CD/DVD... Jedné co by bylo třeba vyřešit, by byla kvalita zvuku. Interní zvukovky budou nejspíš v katastrofální kvalitě. Co jí ale obejít nějakou kvalitní externí zvukovkou s kvalitním ovládacím SW nabízejícím kvalitní možnost vyhrát si s nalazením zvuku v autě? A navíc by člověk měl k dispozici i připojení na internet jako bonus a to vše za nesrovnatelný peníz s 2-DIN navigační jednotkou :-)

Co vy na to?

o 20.11.2011, 23:23 | Luke-Jeep
Kdybych na to mel misto v palubce tak uz tam je :-)
o 20.11.2011, 23:36 | rcman
Do firmy k nám jezdí pán co už mu několikrát ukradli navigaci... ted už tam má jenom držák do kterýho dává Ipad.
Moc jsem si to neprohlížel, ale prej tam má jenom zabudovanej nákek zesilovač nebo co do kterýho mu jde zvuk stoho Ipadu...

Je jasný že ipad nepatří kté cenové variantě jakou hledáš, jenom to je důkaz toho že tvůj nápad lze realizovat...
o 20.11.2011, 23:46 | sopta
No ono ikdybych vzal iPad II a přikoupil k němu externí zvukovku, tak pořád nejsem na ceně 2-DIN navigační jednotky...a to že se u iPadu platí hodně za image značky, že...
o 20.11.2011, 23:56 | rcman | Upraveno: 2011-11-20 23:57:40
sopta: Bohužel se vtom moc neorienruju. Tak nevím jak může fungovat extérní zvukovka. Znám jenom zvukovku od pc...

Ale co se týče ceny... Tak v tomhle případě kdy pán přišel o několik navi v cenně 60-65.000kč... Tak tohle je rozhodně levnější a má to vícero využití... I to nahrání navigace do Ipadu vyjde daleko levněji než jedno DVD s mapou do origo Škodovácký navigace...

Do jakýho auta by si to chtěl vlastně inštalovat?
o 21.11.2011, 07:01 | Luke-Jeep
Reknu ti to asi takhle. Asi pred dvema mesicema mi umrelo radio v broukovi. Takze resim multimedia nasledovne: iPhone/iPad ( podle toho zda jen muziku nebo film/navigace ) z nej sluchatkovym vystupem (!!) do aktivní vyhybky (klasickej kabel jack-cinch) a ni pak uz klasika do zesilovacu...

Narovinu? Az me orekvapila kvalita vyslednyho zvuku (samozrejme zalezi na prehravanym formatu atp...) ale v globale dost dobry... Mozna bych zezacatku ani neresil zadnou exterku.
o 21.11.2011, 10:11 | Midi34
2 luke jeep měl jsi 928 clarion nebo něco takového v černé ?

mám jedno a zvažuju prodej ,kdyby byl zájem
o 21.11.2011, 10:19 | Luke-Jeep
Jo 928rx... To se jeste dohodneme, ale myslim ze vzhledem k cene za kolik ted chodej, si ho nechas asi radeji v policce ;-)
o 22.11.2011, 10:42 | sopta
No ona externí zvukovka není zas tak drahá sranda, výhoda je, že mívá k sobě slušný softwarový možnosti nastavení zvuku, tak proto. Otázka je, jaká bude softwarová podpora pod OS tabletu.
Jinak jsem zvyžoval přímo zástavbu do palubky, nikoliv umisťování na externí držák. Předělávám interiér, plno věcí bude jinak, vše se bdue čalounit atak, takže na takovou zástavbu tam prostor je a to, že by se kvůli tomu tablet musel rozebrat a vyvézt některá tlačítka ven mě nevadí, s tím si poradím. Spíš je tu stále cca poloviční cena a řekl bych že i nesrovnatelně kvalitnější display. Jediné co je asi nevýhoda je, že ten OS tabletu startuje dýl než -DIN rádio a ještě netuším jaký bude mít příjem GPS, když bude defakto utopený v palubce. Co myslíte?
o 22.11.2011, 21:42 | Diner
sopta: pokud vim tak zatim podpora externich zvukovek u androidu zatim moc nepremava... nejsou drivery a mozna k temto ucelum ani neni uzpusoben samotny OS... ale mozna se neco zmenilo od doby, kdy jsem to zjistoval naposled a sam bych to urcite uvital
o 22.11.2011, 22:31 | Midi34
chtěl jsi názor - neměl jsem nic od jabka v rukách ale dost lidí říká že to má právě slušnej výstup zvuku
takže když zvážíš že ušetříš za externí zvukovku ,kouknul bych po použitým ipadu
o 23.11.2011, 10:57 | Vasekkch
K IPAD/IPHONE existuje kabel kde na druhém konci máš rovnou Cinche do zesu.

foto k příspěvku  od Vasekkch

o 23.11.2011, 13:21 | sopta
Ipad je už moc velkej, cca 24x18cm do palubky nikam nenarvu, zas tolik místa tam není...nehledě na to, že co vím, tak na iPad existuje navigace jen Route66, která není žádnej zázrak, měl jsem jí v mobilu a teda fakt nic moc...
Ale jinak jsem spíš myslel něco trochu menšího, něco jako třeba Samsung Galaxy Tab Wi-Fi s 7" displayem a rozměrem 12x19cm, to už by se tam vešlo...
Zatím jsem vůbec neřešil jaký konkrétní tablet by to případně byl, spíš mi jde o to nejdřív zapřemýšlet o tom, zda to není totální blbost a hledám odpověď na otázku zda opravdu má cenu dávat tolik peněz za značkový 2-DIN rádio.
Má někdo představu, jak hodně by se zhoršil příjem GPS po zástavbě do palubky, kde by byl tablet nejen za determálním sklem, který zhoršuje obecně příjem GPS, tak taky pod nějakým tím plastem a čalouněním?
o 23.11.2011, 13:23 | Vasekkch
na Ipad je navigací tři prdele.. Navigon, Sygic, atd atd
o 23.11.2011, 13:38 | sopta
Aha, tak to je jen moje neznalost, omlouvám se... Jinak s Jabkama mám jen ty nejlepší zkušenosti, ostatně na nich pracuju už skoro 18 let :-)
Ale holt je to fakt velký, na zástavbu to není. Možná do nějakýho vlekýho auta, ale né do hatchbacku třídy C
o 23.11.2011, 18:29 | Diner
Zalezi u jakeho tabletu. Ja koupil jakysi cinsky android tablet a ten mel uz v zakladu externi gps antenu na kabelu, cili se to da vytahnout i napovrch. U interniho modulu a zabudovaneho tabletu to se signalem nebude zadna slava, resp. hledani satelitu bude asi na dele a utrpi i presnost
o 29.11.2011, 21:00 | vincent_vega
Ahoj,
riešim úplne rovnakú vec. V poslednej dobe mi prešlo rukou viacero 2DIN NAVI (Kenwood, Clarion) a bol som nepríjemne prekvapený kvalitou displejov, ich rozlíšením, ponukou funkcii a prehrávanými formátmi . Skúmal som teda možnosť použiť ako zdroj tablet, ktorý ponúka radikálne lepšie zobrazenie, obzvlášť modely s IPS technologiou a samozrejme takmer neobmedzené funkcie a podporu formátov audia, tak aj videa (O internete nehovoriac).
Skončil som u prvej modelovaje rady tabletov SAMSUNG GALAXY TAB, konkretne GT-1000, 7inchový IPS PANEL. V týchto tabletoch použil SAMSUNG výborný DAC/zvukový čip: Wolfson Microelectronics WM8994
S použitím 3rd party softveru na jeho obsluhu (VOODOO Control) je to najlepšie hrajúci android tablet. Samozrejme viacero ich má rovnaký WOLFSON DAC, avšak nové modely SAMSUNG TABov už majú YAMAHU a to už nie je ono. Zoznam podp. tabletov si nájdeš na stránke VOODOO aplikacie (asus transformer, nejaké LG, atd).
V rámci testovania v aute som to napojil cez AUX IN, CLARIONA DXZ938 na stávajúcu zostavu a počúval.
Musím konštatovať , že kvalita zvuku pri prehrávaní FLAC súborov VS dané CD v CLARION mechanike je takmer totožná, až na mierne zmäknutie basov, čo sa však neprejaví v každom žánri hudby, záleží teda na tom, čo sa počúva. Príjem GPS super, ale ja plánujem konzolu, a tablet bude vyberateľný, myslím, že v prípade zabudovania do palubky budeš mať problém.

Riešenie externou zvukovkou v tejto chvíli nejestvuje, minimálne ja som sa k tomu nedopátral, ovládače na android nerobí nikto z výrobcov zvukoviek, ktoré by prišli do úvahy.

Riešením, aj keď asi už nie s výhodným pomerom výkon/cena je kúpa prevodníka HDMI 2 COAXIAL DIGITAL OUT a nákup externého procesora s daným digitálnym vstupom. Prídeš ale o možnosti regulovať hlasitosť na tablete atď,.

Mne teda vyšla nasledujúca zostava a stále som ďaleko pod cenu 2DIN s NAVI, kvalitou ale nad nimi.
JVC KD-R921 (CLARION DXZ938) + GALAXY TAB GT-P1000
Toľko môj príspevok 2-DIN vs. tablet. Dúfam, že som pomohol.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3357 sekund.