Navštíveno 3795x

20.11.2011, 23:48 |
Syrup | Upraveno: 2011-11-20 23:51:42
Lidi pls o radu, sice to neni uplne k autohifi, ale coz :)
Poridil jsem domu tuhle sestavu
[ Link ] a jelikoz to mam zatim docasne zapojeny, pan z obchodu mi k tomu pribalil nejaky 2x1.5mm kabely gratis. Jen abych to vyzkousel. zapojil jsem na to predni repra, fungujou.
Ted ten dotaz- hodlam postavit domaci kino s tim, ze predni repro budou treba 1,2 metru od receiveru a k zadnim repro budu muset tahnout kabel okolo mistnosti. Tudiz k levymu sorroundu ten kabel bude o cca 2 metry delsi. Vadi to hodne?
Dalsi dotaz- nekde jsem cetl ze se nemam vubec bat vetsiho prurezu. A tak jsem si usmyslel ze bych koupil rovnou tohle, treba 20 metru...
[ Link ] ...
Bude to OK?

20.11.2011, 23:51 |
Syrup pripadne pak tohle, ale rekl bych ze v zasade je to stejne uplne jedno, z jakyho matrose ten kabel bude... :D
[ Link ]

21.11.2011, 00:15 |
Syrup | Upraveno: 2011-11-21 00:16:08
Koukam ze jsem to blbe napsal- predni repro budou cca 1,2 m od receiveru, stred cca 1m, a levy a pravy sorround bude na nejakym 7-8m dlouhym kabelu.
osobne mam predne napojene cez 2x6mm/cca2x2,5m a zadne cez 2x2,5mm cca 2x10m. Maximalna spokojnost.
Nevadí, že surroundy budou na mnohem delších kabelech. Stejně na tom recieveru by mělo jít nastavit zpoždění surroundů podle vzdálenosti. To si nastavíš podle vlastního ucha. Rozdíl na kabelech 2x1,5 a 2x4mm rozhodně bude. Netvrdim, že extrémní, ale bude.

21.11.2011, 09:38 |
Syrup Siggi: 6mm uz je asi moc, to mi prijde zbytecny trosku..
323Marty: jakoze k lepsimu nebo k horsimu? ..predpokladam ze k lepsimu :D ... jinak receiver ma moznost autmatickyho naladeni podle mikrofonu, kterej se do nej zapoji. Ze das mikro na misto kde sedis nejcasteji a podle toho ti nastavi celou 5.1icku, coz by mohlo vzasade vyresit muj problem :)
Takze radite jit do toho? Asi objednam :)
Předek zapojit tím postříbřeným Dragsterem (za tu cenu je super a dostačující sestavě) a zadek dát obyč 2x2,5mm2 a hotovo
Já sem kdysi sehnal postříbřenej a kroucenej s dvojitou izolací, což je pro domácí podmínky celkem dobrá vlastnost, když se ti kabely válej po koberci a ještě vedou souběžně třeba s kabelama ze zásuvky. Jenže si teď nevzpomenu, co to bylo za značku a kolik to stálo, ale na ty moje obry se to opravdu vyplatilo.

21.11.2011, 23:55 |
noclue | Upraveno: 2011-11-22 00:01:02
Na zadne repro ti realne ide zo 10-20 Watt, takze tych 2x1,5 je pohoda. V aute pri 5metrovych kabloch je na vysky a stredy 2x1,5 tiez pohoda, inak by terminaly na menicoch boli vacsie. Takze setri peniaze a radsej si kup par filmov. Skusal som doma na Dynaudio Contour 5.4 a EC monobloky hodit soundstream 2x2mm2 a oproti dost drahym Kimberom to az taky rozdiel nebol.
Radsej prednym repram kup lepsi kabel, ziadny nie je zo 100% cistej medi, preto takemu vyrobku ani obchodu nemozem verit.
Osobne by som ti odporucil najlacnejsie xlo kable hts12 na predne repro a hts14 na surroundy a center

23.11.2011, 07:47 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2011-11-23 07:55:08
Třeba Kimber Kable 4PR, ale cena je trošku jinde a nevím zda si tím nějak pomůžeš. Je kroucený, takže oproti dvoulince bude lepší vůči rušení, ale zvukově bude na takto levné reproduktory asi zbytečný.
Cena 79Kč za tebou výše uvedený kabel je dost vysoká. Osobně bych v této cenovce pořídil klidně Neotech Soundstream 2x2mm.

23.11.2011, 13:56 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-11-23 14:02:38
hifim@ni@k: Dovolím si nesouhlasit. Ten Dragster za ty peníze je to nej co se dá koupit, sám ho dost často používám a lepší 2x4mm2 kabel na trhu není. Srovnatelný kabel od in-acoustic stojí 160,- za metr viz.:
[ Link ] A proti Neotechu bude 100% lepší protože u kabelu nezáleží na tom jak vypadá, ani že je zalitý do tuny plastu aby byl kulatý, ale hlavně na průřezu a kvalitě materiálu jednotlivých vlákem (čím slabší a hustější tím lépe). Ten Neotech není nic jiného než prachsprostá dvoulinka... Pokud lepší kabel, tak to chce nějakou koaxiální kostrukci, ale tam už jsme v jiných částkách za 1m viz. opět ceník in-acoustik.
Propletení Kimbru dle mě nemá žádnou souvislost s nějakým rušením (jak když je to jen drát v izolaci?), ale má to vliv na kapacitu kabelu...
Za mě obecně co největší průřez, pak koukat na jednotlivé žilky aby to nebyli polena jako u Kabla za dvacku :-) pak koukat na izolaci (ideálně hned po vakuu drahý teflon, levněji různé druhy PE) a až naposled na konstrukci, který je několik a tím už se ale dostáváme do kategorii guru a někdy i šarlatánství :-))

23.11.2011, 23:03 |
Syrup Nakonec jsem koupill ten prvni co jsem dal link, cerny. Tak uvidime. Kazdopadne nejsem audiofil, abych poznal minimalni rozdily... Takze vsem diky za rady a tipy :-)
Tuner#2: Hele, ten neotech není úplně obyč dvoulinka, teflon je tam taky, tak si neprotiřeč :)

24.11.2011, 13:18 |
choze Rozdil mezi 2,5 a 4 je u efektu poznat pouze u DTS.
Jinak bych to neresil.

24.11.2011, 19:55 |
Syrup momentalne mi to visi na 1,5mm, takze jsem docela zvedavy co s tim ty 4mm udelaji...
Milhauzz: Teflon na kabelu za 70,-/1m? Vždyť v prvním linku co jsem koukal píšou obyč PVC a obyč měď ve dvou šlahounech. Pošli odkaz kde o tom píšou, já na tom kabelu fakt nevidím nic zázračného ;-)
Teflon tam je, ale funguje jen jako chránička, aby se to uvnitř líp hejbalo, když se tvoří "zatáčky", takže na samotným vedení není, tam je plast, jak píšeš.
Abys chápal, nejsem žádnej evangelista Neotechu, jen sem ho kdysi koupil hodně a používám ho i doma. Pravdou je, že kdybych chtěl nějakej lepší kabel domů, asi se podívám po něčem jiným. Holt sou ty Neotechy profláklý, dobře dostupný a pro autohifi si myslím, že mají bezvadnou hlavně mechanickou odolnost.
Btw, díval sem se na ten kabel od Dragsteru, nevypadá to zle. Každopádně není postříbřenej, jak se tady píše, ale pocínovanej s příměsí stříbra - a kdo ví, kolik tam toho stříbra vlastně je. A toš to jen tak, aby bylo jasno.
Opropo, s káblama si rád hraju, asi nebude naškodu nějaký testnout, i dkyž jen subjektvině. Nu, mám o čem přemejšlet ...
Milhauzz: A fakt je to teflon? V kabelu za tu cenu? Navíc na místě kde nemá žádný význam? Význam má jako dielektrikum přímo na vodiči ne takhle.
S Dragsterem máš pravdu je tam směs to sem opoměl, každopádně to docela solidně brání oxidaci mědi.
Nevím jestli je to fakt teflon, nemám certifikovanou zkušebnu :)
Koukal sem, že Dragster v metráži nabízí např i Melissa, tak to asi nebude špatnej kabel. Doprdele, tys mě nahlodal. Nenávidím tě :)

25.11.2011, 16:11 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-11-25 16:12:25
Milhauzz: Podívej se do nabídky in-acoustic, pak mě začneš nenávidět :-) Narozdíl o nesmyslných cen Audioquestu, Monsteru apod. se tam celkem nechá vybrat a i kvalitní kabel v teflonu nestojí raketu. Pak stojí za řeč některé kabely od Krauta (respektive všechny, ale u těch stříbrných je to o nesmysl ceně k běžným aparátům).

25.11.2011, 18:48 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2011-11-25 18:58:44
Kabely od Dragsteru nejsou stříbřené, ale pocínované.
U reprokabelu záleží hlavně na konstrukci. Kroucení kabelu částečně řeší kapacitu/indukčnost a ochranu proti rušení.
Viz třeba zajímavý článek Mezi zesilovačem a reproduktorem od RNDr. Bohumila Sýkory.

25.11.2011, 19:02 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2011-11-25 19:06:31
I když z hlediska oxidace je prý pocínování v podstatě lepší než stříbření, což je celkem úsměvné, vzhledem k reklamní masáži, která vyzdvihuje stříbření.
Edit: ještě jeden zajímavý článek:
[ Link ]