Navštíveno 2832x

Je lepsi nabijt a pak cekat az ta baterie klesne pod 12,4V pak,
hned zase nabijt ....
A nebo
Baterie nabijt a nechat furt na udrzovanim proud-modus od nabijecka...ctek?
Vyndaná baterka nebo stále provozovaná ?
když si na gelovku vzpomeneš jednou za měsíc a nabiješ ji na 100% lab. zdrojem tak ti zimu přežije....
Otak ...tak jednou za mesic nabijt na nabijecka..hm ok...
A to je lepsi nes nechat stale na nabijecka na udrzovani funkce u ctek nabijecka?
Typ baterka je Powercell a Kinetik

13.12.2011, 11:28 |
petis | Upraveno: 2011-12-13 11:30:43
Jestli nebude ve velký zimě ale v normální teplote vůbec neřešit nabíjení ani udržování přes zimu. Na jaře před použitím ji dát na nabíječku.

13.12.2011, 11:34 |
bafis Ja vyndal vcera baterku z motorky, zabalil ji do staryho kulichu, dal do termotasky a mam v umyslu ji nechat v garazi, je to radovka, sice zateplena, ale netopi se tam, takze to asi pujde pod nulu, je lepsi ji vzit domu, nebo prezije ???
Mam ji vsichni domu ve teplo...
Ale cetl jsem kdyz baterie pada pod hranice 12,4V
Pak pracuje sulfation (sulfat kristal ...)
Tak zadna baterie nesmi byt dlouho pod 12,4V jinak je zivotnost o hodne vic kratky od ta baterie...
Ale jinak jsem to pochupil celkem.
Budu ji nabijet kdyz jsou pod 12,4Volt, jinak ji necham u me ve barak ve teplo pres zima a delam nic vic.
bafis: vzal bych ji domu... zabaleni do sebelepsi izolace ti nic neresi pokud bude ve studeny garazi lezet celou zimu. ale jinak jestli tam neni pod nulou tak bych to moc neresil. ja takhle nechavam motorku v garazi a baterka vydrzi tech cca 3-4roky.. ono zas s tou zivotnosti nic moc extra nevymyslis tak je zas zbytecny kolem toho delat naky kouzla.
Ted tam mam jednu sezonu LiFePo4 baterku tak tu sem teda vyndal a odnesl domu :)
Ale jsou baterie a baterie ... Normalni baterie...pak jsou gel baterie a taky AGM baterie... a zivotnost asi je jinak mezi normani baterie ,
a Gel.. Agm.. baterie.
Nabijecki jsou taky ruzni...
Nektery maji jeste odsulfation modus.. Znamena starsi baterie jeste dokaze trosku zpravit s tim specialnim nabijenim program.
Mam ve auto red top optima ...a mam dojem ze je uz neni moc nabijeni ...
Ted vcera jsem koupil Ctek xs 25000 ...
Budu zkusit ta red top zachranit s tim ( anti sulfations program )
Uvidim jestli to bude lepsi potom...jsem svedavej uz moc ,co se pak stane...