Navštíveno 3206x

Dal by se tento středobas použít na spodky do třípásma, dejmetomu uzavřenaka (popřípaďe bassreflex) k spolujezdci? Papírově to vypadá slaboučce na nahrazení klasického wooferu (8-10ka) . Potkal jsem 1 kus za cenu zhruba cca 100 Eur.
link:
[ Link ]
já bych se toho nebál použil ho jako sub,pokud ho dostatačně ořízneš. Pokud jako stedobas u 3 pásma tak to nevím.
Středobasy budou Elate 6 SW. Díky za názor.
No dle mě pokud budou ty elaty správně nainstalovány a dobře nakrmeny bude zbytečné doplnovat to woofrem a to klidně i větším ...
Tak v prvom rade SW10 je subwoofer 25 cm, nechápem ako by si to chcel pouzit ako stredobas do trojpasma. Potrebuje velku cca 50 L ozvucnicu s BR aby frek. bola ako tak vyrovnaná a u mna v tom čase hrala na DLSA6 ktora vykonovo bola tak akurat, ale zvukovo to bolo velmi prijemné.
Pozor, nezmiňoval jsem Ultimo, ale Elate SW 10. Navíc už středobasy mám viz výše, leč jsem ještě neměl možnost je slyšet.
Dal by se tento středobas použít na spodky do třípásma? Zněl začáteční dotaz...takže jsem to určitě nemyslel jako středobas...když se mluví o spodkách :-) Nemyslel jsem tri niti v riti :-)
Samozrejme ultimo je top trieda, o tom sa tu nebavilo. Ale o tomto:

A kedze po skuskach sa vyjasnilo ze daná ozv. je malá a aj A6 je k nej slabý zosík woofer putoval do izby do obrovskej ozv. a na výkonový zosík. A namiesto prislo JL12w6v2. ktorá potrebovala mensiu ozvucnicu a hlavne uzavretu a A6 bola výkonovo v pohode.

Ináč woofer ako malý prd. Začiatkom sme báli nan napojit aj A6...

V starsích príspevkoch som nasiel odporucane hodnoty ozv:
Uzavrenka:
Qtc 0,7 - 27l, F-3=65Hz
Qtc 0,57 - 49,5l, F-3=67Hz
Bassreflex:
35l (75x120 natrubek), F-3=47Hz
44l (75x160 natrubek), F-3=40Hz