Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Procák nebo raido co umí 4w ???

o Navštíveno 6023x o
o 31.12.2011, 01:19 | dejvyxxx
ahoj , především Ti kteří máte zkušenosti s procákama. Může se mi dostat do rukou tenhle procák [ Link ] Jde mi o to jestli když ho připojim přes RCA k piu 88 rs bude zvuk ok ,nebo je lepší koupit jiný raido třeba 99 rs? :)
Hlavou mi probíhá spousty variant, tak by mně zajímaly nějaký vaše zkušenosti, klidně i s tim procákem od JBL. Co se týče popisu vypadá to že toho umí orpavdu hodně,ale tak ne vždy to tak musí být. Proto bych spíš uvítal něco s praxe. Díky

o 31.12.2011, 09:15 | hifim@ni@k | Upraveno: 2011-12-31 09:18:24
Já už bych teď šel cestou Pioneer DEXP9/90 + DEQ.
Variant je více, záleží pouze na financích, musíš to nějak upřesnit.
o 31.12.2011, 10:16 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
P99 je skvela, ms8 mne nicim nenadchla
A mozna P99 vyjde levneji nez p88+ms8
[ Link ]

Jinak 4w umi i clarion hxd2 nebo drz9955 bo jak je oznacena ta US verze
o 31.12.2011, 13:11 | tycon
P99 je velmi nepodarený kúsok,oproti P88 je zvukovo neuveritelne pozadu a bez dynamiky,je to dobre známe!
o 31.12.2011, 14:39 | db-marek
za mna HD X2/3, alebo PIO DEX+ DEQ, každe z nich ma niečo do seba...
o 31.12.2011, 14:45 | pepe689
HD 2-ma a nevyhovuje ze::i kdyz za ty prachy co koupil etiena set bych to neresil ...........no i kdyz nekdy je lepsi vydelat a pak shanet nejakou novou china sracku -vlastne je to vsecko china ,proto se veci ,ktere clovek poridi nove tak serou .......
o 31.12.2011, 20:41 | jasisoft
p99rs je dobre radio, zvlada 4w activ, USB atd, ale na druhej strane ma tak debilne ovladanie a sterilny zvuk, ze som rad ze som ho nekupil ked bola moznost a som stastny ze som skoncil pri kombinacii 7998R+h701+rux. s tymto plne suhlasim s tyconom
o 01.01.2012, 20:47 | dejvyxxx
Pepe- Clariona nemám protože sem ho prodal a ne že by mi nevyhovovalo zvukem to určitě ne,ale radio bez sundavacího panelu by mi v sídlišti vydrželo tak maximálně jeden den. :) To je hlavní důvod proč pokukuju po 99ce. Nechce se mi věřit ,že je zvukově horší než 88ka. čina nečína. Pořád je to Pioneer a nemyslim si že by to radio muselo byt tak špatný.
jak říká králik jemu se líbí, Milan z prohifi říkal ,že to je jedno z nejlepších rádií co slyšel. Takže nevěřim, že by byli hluchý :) Kdyby ho někdo měl tak si ho rád poslechnu na nějaký sestavě.;)
o 02.01.2012, 11:44 | Toxxx
Na P99 som tiez nepocul ziadnu chvalu. Umely zvuk bez prostoru atd. Tiez som ju chcel ale velmi vela ludi ma od nej odradilo.
o 02.01.2012, 12:37 | swep
na HX-D2(nebo DRZ 9255) je neprijemne ze neumi nastavit plynulou fazi, dale ekvalizer ma slabsi - nabizi pouze 5 moznosti ekvalizace na pravou i na levou stranu - to je zalostne malo, dale nabizi pouze 6, 12 a 18dB/oct strmost.
jinak zvukove je dle meho nazoru stale neprekonatelny, nedostatky v ekvalizaci a na vyhybkach by sly vyresit externim procesorem, clarion ma optiku, a tudiz jej pouzit jen jako zdroj signalu

sundavaci panel sem myslel ze je nevyhoda, ale postupem casu sem si na to zvyknul a parkoval jsem jiz x krat na sidlisti a zadny problem, radio samo o sobe hrat nebude a navic ani nema vystup na reproduktory, takze i kdyby ho nekdo ukradl, tak je mu uplne k hovnu - neprodejne
o 02.01.2012, 15:28 | dejvyxxx
hm hm jak říká swep , má pravdu v tom že je to možná takovej ozvyk. Ale nejhorší jej,že tady lidem vyberou z auta rádio na kazety. Prostě to ta fetka neřeší. V zastavárně za to dostane 4kila a je šťastnej. No nevim. Ta 99ka se mi elkově jako designem moc líbí.Dokud si to neposlechnu tak asi nebudu věřit tomu, že to má umělý zvuk bez prostoru. Jo taky sem slyšel jak je to radio špatny a když ten kolega pochopil že nastavení dělá většinu zvuku tak pak tvrdil, že by to rádio nevymenil za nic jinýho. To samý řikla Milan,že je potřeba si pohrát s nastavením. Spousta lidí to jen dá do auta a myslí si že to bude hrát samo :) Takže zatím nejsem od tohohle rádia odkloněn ničím jiným než cenou která je pořád 25tis.
Pio P9+procák možná bude znít dobře ale ta barva se mi do interiéru ani trochu nehodí. Bylo by to jak pěst na oko. Takže jediný co by se mi snad líbilo je ODR :) ale tam je cena zsae jinde.Takže je to asi fakt nelehký s tím výběrem :)Každopádně tu 99ku nezatracuju. Jsou lidi co to slyšely a říkali že to je špičkové. Z toho plyne, že to hrálo podle jejich uších fakt pěkně. Ale u lidí, kterří řekli : Nehraje to dle mých představ, nemusela být chyba v radiu ale mezi palubkou a sedačkou :)
o 02.01.2012, 15:57 | dejvyxxx | Upraveno: 2012-01-02 16:03:40
a ne že bych byl příznivcem testů,ale hodnocení v testech má výborný.
To že umí Mp3 a má USB je taky docela plus. Ne vždy člověk sežene svoji oblíbenou skladbu v bezztrátovém formátu a kddyž jde o připojení flashky tak tam je taky určitá výhoda. Myslim si že je to velice pěkně multimediálně zvládnuté a jelikož mi moc nesedí zvuk alpin a třeba stará dobrá 9835 mi přijde taková plastová.Takže mi stejně asi nezbyde nic jiného než koukat právě po 99ce :)
o 08.01.2012, 12:07 | George_Bee
dejvyx: Pokud zamýšlíš pořídit z výše uvedených zdrojových jednotek nebo proces. je důležité vědět, proč si takový komponent vůbec kupuješ. Nechci tě odrazovat od koupě nákladných komponentů ale když čtu tvůj text v příspěvcích jako např. za P99rs 25tis. je moc nebo že tento přístroj má plus,že disponuje vstup pro USB tak už ted' vidím začátek rychlého konce si pořídit aparaturu z vysokým zvukovým stupněm rozlišení.
Prostě jednoduše řečeno,jak uvažuješ už o šetření kč a také možnosti přehrávání shit komprimátů tak to jsou z mého pohledu již ted' vyhozené peníze do koše za některý přístrojů.
o 08.01.2012, 12:20 | Replayman007
podlle mě má dejvyxxx pravdu, že usb je výhoda. já ho u p88rs2 postrádám, když chce člověk poslechnout nějaký song který se těžko shání v lossless kvalitě.. já to řeším tak že hraju přes aux z iphonu:-)
99ka je nádherná oproti HD2, zvukově nevím.. mít na to peníze tak taky beru 99ku:-)
o 08.01.2012, 14:06 | ivls | Upraveno: 2012-01-08 14:13:05
.............99ka je nádherná oproti HD2, zvukově nevím.. mít na to peníze tak taky beru 99ku:-)

to Replayman007 - uryvek z tveho prispevku me dostal - prece zvuk je v teto kategorii prvotni a nevybiram podle toho, jak radio vypada, ne?
jinak clarion ma podle me krasny high end design
kdyz tady resite neodnimatelny panel, tak vse se da resit - kdyz jsem ho mel v aute, tak jsem radio zapustil hloubeji a schoval ho zaslepkou a na nej drzak na mobil a ok - jezdim denne a hodne a vse ok

to dejvyxxx
nevim, co jsi mel moznost slyset za radia, ale jestli jsem pochopil dobre, tak si asi ani tu 99ku neslysel? - asi bych uplne nespolehal jen na doporuceni a zjistil bych si kdo ji ma a domluvil se na poslech
jinak idealni na takoveto sondovani komponentu je soutezni sezona, kde se schazime a samozrejme neni problem poslechnout, co te zajima
o 08.01.2012, 16:52 | junglist.cz
Promiňte mi OT, ale nedá mi to) když to tak čtu: ....P99 je velmi nepodarený kúsok,oproti P88 je zvukovo neuveritelne pozadu a bez dynamiky,je to dobre známe!...sterilny zvuk.... Umely zvuk bez prostoru atd... Zkušení borci, vysvětlete mi laikovi čím to je? Topový modely by přeci měli mít určitou "kvalitu", nechce se mi věřit že by Pio vypustil ven zvukovej průser) Co dělá ty "rozdíly" ve zvuku mezi jednotlivýma modelama a značkama? Prostě jak zpívá Igor Timko: Čím to je? ;) Díkes.
o 09.01.2012, 18:10 | George_Bee
junglist.cz: je to tím, že bláboly a cintání na forech nesmíš brát jako 100% relevantní vypovýdající hodnotu,úsudek si raději ověř sám. Rozdíly jsou v individualitě každého z nás tj. elementu mezi volantem a sedačkou :)
Mimochodem, když jsi zmínil Igora Timka a jeho Bandu,tato kapela má skvělého zvukaře ,když jsem účastníkem živého koncertu tak většinou to nemá chybu. Ale jejich label co vydává zvukový záznam na CD,tak to je trágedie.
o 10.01.2012, 12:10 | hifim@ni@k | Upraveno: 2012-01-10 12:10:50
Souhlasím s Ivlsem, že HD má krásný Hi-End dizajn. I starší P90 vypadá lépe než P99.

P99 jsem neslyšel, ale vůbec by mně nepřekvapilo kdyby byla horší. Taková je prostě doba. Na to co má v sobě, je to moc levná. Za tuto cenu se kdysi prodávala možná tak Alpine 9835. Že si Pioneer pohlídá kvalitu u této řady bych nespoléhal, je to jen spotřebka. Pokud si někde nedovolí chybu, tak to bude u ODR, to je vlajková loď.
Např. Alpine 9887 bylo také neuvěřitelné zklamání a také nebylo zase tak levné. Oni si určitě hlídají zase F1 Status.
např. HD2 je vysoce ceněné rádio a tak nějak bych byl překvapený, kdyby byla P99 zvukově stejná, nebo lepší. Na to je moc levná, ale třeba mě překvapí.
o 12.01.2012, 11:37 | junglist.cz
George_Bee (předpokládám že jste pan Becher): naprostý souhlas;)

maniak: IMHO by to takhle bejt nemělo:/ Zajímavý, že P99 považuješ za spotřebku když jí Pio označuje jako Component Reference Series CD Tuner. Když už někdo použije nálepku Reference, čekal bych určitou kvalitu. Podle popisku ale vypadá zajímavě. Aspoň teda pro mě) Otázka je, na kolik Pioneer kecá :D

Competition grade, superior sound.

Our Reference Series components have a reputation for being the best high-end car entertainment system around. That's because it remains to be the system of choice for competitors on the high-quality sound circuit.
The DEX-P99RS gives you the ultimate in pure, natural sound. Featuring an integrated 4-way DSP with auto time alignment and auto equaliser, the system offers unsurpassed quality.
Inside, 16-bit digital CD data is directly transferred by 4 x 24-bit D/A converters, with minimum distortion and natural sound expression intact. It is the first Pioneer headunit to have such a powerful master clock device to avoid jitter.
Ready for your iPod, iPhone and USB memory device, you can enjoy your music collection in prestine quality - wherever it's stored. The Sound Retriever automatically 'upscales' the quality of the compressed audio to closely match the original source.
Audiophiles will certainly appreciate the high-quality parts, ultra-precise mechanisms and high-performance construction.

Jestli ona "sterilita" není nakonec to "správně" xD
o 12.01.2012, 20:35 | dejvyxxx | Upraveno: 2012-01-12 20:37:59
Tak jen pro george BEE. Chtěl bych říct ,že ten vstup na USB bych neměl primárně na to přehrávat tam MP3ky, ovšem mít flashku 64 GB a mít jí natřísknou Wav formátem v plné kvalitě je určitě výhoda.Uštříš místo za 100cdeček :) Určitě každé rádio má něco. Myslim si, že za tu relativně malou cenu to rádio zahraje slušně. OK ODR je jinde,ale tohle radio je tak na aparatury 250tisíc a víc. Myslim si že své uplatnění ta 99ka najde. Za druhé má každý jiné uši a o to m to možná celé je. Kralikovi, Milanovi z prohifi se 99ka líbí , jiní ji neznají, jiní zaslechli , že je na houby a tak to jen papouškují. Takže asi je opravdu nejlepší poslechnout. Takže to bude primární muj tah :)
Výbavou by mně ta 99ka vyhovovala nejvíc ze všech na trhu nabízených radií, to že umí 4w taky a popravdě neznám jiné 4w rádio který umí přehrát i tak strašný formát jako je MP3. Dobře Mp3 je určitě krok do zadu,ale jde taky o to jestli posluchač potřebuje mít FULL kvalitu zapnutou vždy a za akždé situace. Myslim si, že někdy má člověk chuŤ si vychutnat to nejlepší,ale jindy je mu jedno když mu hraje 320 kb/S Mp3ka :) Ale to je asi na každém z nás. Thnx za komenty.
o 12.01.2012, 21:07 | dejvyxxx | Upraveno: 2012-01-12 21:07:36
Překlad toho od junglist :)

Soutěžní stupeň = vynikající zvuk.

Naše komponenty referenční řady mají pověst těch nejlepších ,,high-end,,systémů plné zábavy všude kolem. To proto, že zůstává v systémovém výběru pro ty co soutěží na vysoce kvalitní zvukové úrovni.
DEX-P99RS vám dává maximální čistý, přirozený zvuk. S integrovaným 4-way DSP s automatickým časovým zarovnáním a automatickým ekvalizérem, systém nabízí nepřekonatelnou kvalitu.
Uvnitř je 16-bitový digitální CD data přímo převést 4 x 24-bit D / A převodníky s minimálním zkreslením a přirozený zvukový výraz neporušený. Je to první HEAD UNIT - řídící jednotka- Pioneer, prostě nějak zabranuje kolísání kolísání:)
Připraveno pro iPod, iPhone a USB paměťové disky, můžete si vychutnat vaše hudební sbírky v původní kvalitě - všude tam, kde je uložena. Sound Retriever automaticky "převzorkovává" kvalitu komprimovaného zvuku, aby nejlépe odpovídal původnímu zdroji.
Audiofilové jistě ocení kvalitní díly, ultra-přesné mechanismy a vysoce robusní konstrukci.
o 12.01.2012, 21:22 | dejvyxxx
BTW jsem ti Jirko psal na ICQ :) Ale asi tam moc nelezeš.
o 12.01.2012, 23:50 | hifim@ni@k | Upraveno: 2012-01-12 23:55:54
Určitě to bude na tobě. Ale takový test by bylo asi nejlepší provést na slušné domácí sestavě a použít ho čistě jako zdroj signálu. Už dlouho mám představu použít naladěné auto s procesorem a pouze prohazovat HU jako zdroj, ale nejsou lidi.

junglist.cz - třeba konkrétně HD2 stála více než P99 a neměla tolik funkcí. A ty kdysi použité kvalitní součástky dnes nejsou levnější, možná dokonce naopak. To stejné např měď (šasi) apod. I obyčejná ocel je o dost dražší. Proto ten text výše.

U takto nemalé investice bych to ale určitě poslechl.

Edit: a i když nejsem elektrotechnik, tak nevěřím, že je možné nacpat opravdu kvalitní součástky procesoru i rádia do takto malého obalu.
o 14.01.2012, 18:28 | dejvyxxx
Rozhodnuto 99ka se bude kupovat.
o 14.01.2012, 20:21 | junglist.cz | Upraveno: 2012-01-14 20:28:49
já jsem zvědavej ;) doufám že budou tvoje dojmy xD jestli to bude aspoň trošku možný, tak mě zajímaj fotky střev a prostorový možnosti
o 14.01.2012, 22:31 | hifim@ni@k
Tak doufám, že bude vše do sezony v autě a bude co poslouchat a porovnávat.
o 16.01.2012, 17:00 | dejvyxxx | Upraveno: 2012-01-16 17:02:14
JJ doufám, že to stihnu. Jak bude trošku teplo tak se do toho pustim, Lamino na vejšky + na středy nezabere tolik času. + Komplet znova tahat kabely + lamino na basák do předu.A pak to tak 14 dní ladit :) No bude to práce, ale věřim, že to nebude prace zbytečná. :o)
Nevěřil sem že pujdu někdy do 4w. A je to tady.
a to se = celé to předělat :D Ale tak co se dá dělat.
Fotky střev (Nevim jestli jestli budu hned to radio rozmontovávat( ale pokud by to bylo přístupný nějak rozumně na 2 šroubech. Tak bych taky mrknul na zpracování.O vše se podělím až radio přijde a to bude do konce ledna :)
o 16.01.2012, 19:59 | Toxxx
dejvy: Ak to za 14dni naladis 4way tak si fakt dobry;) Ja sa uz snazim cca 2 roky a stale su tam nedostatky a posuvam sa po troskach do predu. Tiez som zvedavy na tvoju pracu a dufam ze budem moc auto popocuvat na neakom zraze.
o 17.01.2012, 15:21 | jasisoft
Toxxx tak to nas je viac co 4w activ ladia uz nejaky ten rok.... :-))) za 14 dni neni sance. Vzdy ked sandme do auta menim nastavenia procaka lebo mi tam stale nieco vadi.... a na P99 sa to ladi pekne dementne....
o 17.01.2012, 19:11 | tycon
daj potom referencie s tvojho posluchu...

počas sezóny a hodnotenia jednotlivých aút,som si vypočul pár kúskov P99,stretol som sa iba s jedným prípadom kedy sa mi celkový prejav páčil,teraz nehovorím o scenickom rozostavení a podobne,ale ako celok,vačšina prípadov bola proste bez dynamiky,je možné že to bolo sposobené najslabším článkom zostavy,ale pri reálnej výmene za P88 sa zvuk rapídne zlepšil,určite to rádio nezatracujem,ale musí si rozhodne zo zvyškom zostavy dobre sadnúť!
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3136 sekund.