Navštíveno 4437x

02.01.2012, 20:45 |
rici zdar kluci.Chtel bych vymenit repra v aute a pokud mozno bez pouziti subwooferu.Hlavni jednotku mam radio jvc kw-avx 730 a vymenou za origo radio se mi tak nejak pokazil celkove zvuk.Mam doma morel tempo 6 a focal polyglas oboje 165mm a 2 kanal zesil.rockford fosgate tak 10 let stary tusim 360 oznaceni.Kamarad ve vw passatu ma sestavu dynaudio 600w,dle ceniku..je to original prislusenstvi a takovy zvuk bych si predstavoval.Plny,cisty a hodne basu bez pouziti subwooferu.Takze ne bordel,ale kvalitu.Prosim poradte co z komponentu si ponechat a co dokoupit,,popr.dokoupit vse a komponenty nedavat.Dekuju a samozrejme za rozumny peniz

02.01.2012, 20:46 |
rici jeste dulezita vec,mam superba 2
kdyz si to napsal v nadpisu tak si nemusel ani doplnovat ze je to sup ;) :D Jinak nejjednoduší bude asi vybrat si středobasy který ti sednou. Nevím jaké máě výšky? Tak v nejlepším možném zpusobu zapojit přes výhybku předky výšky + středobasy. Trošku vytlumit přední dveře aby se měl ten bas do čeho opřít. A popravdě ti musím upřímně říct, že bez basáku tam nikdy pořádný basy mít nebudeš. Ale pokud ten zesík je aspoň trochu slušnej tak by mohl s těma tempama zahejbat :)

02.01.2012, 23:05 |
rici a jo,ja na ten nadpis zapomel..:-)vysky nemam zadne,resp. ty origo a to je fakt hrozny..jinak vysky jsou u morelu i focalu.A myslis tedy,kdyz dam ty tempa dopredu na zesilovac a focaly dozadu jen na radio,tak to bude nevyvazene?A k tomu nejaky basak mensi v bedne do kufru bych v nejhorsim asi dal.Ale ten passat fakt hraje hrozne prijemne a basuje hodne dobre.

02.01.2012, 23:13 |
DaveX rici: pokud dobře nainstaluješ morely tak o basy nouzi mít nebudeš ;)
Je to tak :)Jestli máš ty tempa jako set i s vejškama tak je tam dej :) dozadu dej klidně docaly na radio ale nemyslim si že to je nějaký rozumný.I u tvýho audia přichází v úvahu scéna a proč jí tlačit za řidiče ? Nevim jak ten rockford tvuj ale kdybys na ty kompa dal nějakej slušnější 2 kanál přes vyhybku tak budeš spokojenej :) ono je basovat a basovat. Taky mi kolikrát příjde že to kamaradovi v autě basuje na to že nemá zesík,ale je to jen do určité hlasitosti. Respetkive basy jsou vybuzené na maximum a při trošku vyšší hlatiosti se to nedá poslouchat.Takže morelama chybu neduěláš to mi věř ;) Ale když vytlumíš dveře aspon pár plátama tak to bude zase dál :)
.-DDD to si se k tomu dostal brzo na tempa mas slaby zesik ,mel jsi si vzit ty 20 co mel kralik prdolo
ty focaly tam nedavej dej oboje stejny pokud chces a hlavne pocitej tak 4x150 zesik aspon ,nech si radit hlavne od lidi co maji v aute hovno a hovno vyzkousely a moudra maji nacteny z casaku :-D
ááá promluvil pan znalec :) 4*150 zesík na vejšky no to určitě potřebovat nebudeš takže uplně v klidu Rici.
A pokud si tady Pepe myslí, že je zase nejchytřejší tak ať si to myslí. On si každej udělá obrázek sám :D
nejsem nejchytrejsi ,ale asi jedinej vim co ma Risa za zesiky a za compa takze opakuji 4x150rms na 2xset Morel Tempo ,focaly bych nedaval ,i kdyz vlastne ono na co vykonovou rezervu ze ??
Tak nemusíš řikat že máme v autech hovno. To pak trošku zní jakobys tam mněl ty to nejlepší :)

03.01.2012, 09:25 |
DaveX Já mám v autě morely. Teď je mám na zmůstkovaným helixu A4 (2x173 naměřeno) a je to paráda.
Jinak předtím jsem je měl nějaký čas na nezmůstkovaném, který dával kolem 70W RSM, a taky to bylo hodně dobré.
Nicméně bych tam zvolil zesilovač minimálně 120W RMS.
pepe689: poslední dobou tu perlíš jako prase. Jak můžeš jako jediný vědět, jaký má rici zesilovač a kompa, když to tu sám napsal? No comment..

03.01.2012, 09:49 |
rici kluci dekuju za rady.Ja pepeho znam osobne a nejake veci jsem mel od neho,proto to vi.Ale me se treba libi uplne jiny zvuk,proto jsem dal info sem..uz jsem jednou jsem slysel ozvucene auto morelama,nevim jestli to mel naladene spravne,protoze ten kluk mel sestavu i se subwooferem a pustil to bez nej.Byl to cisty zvuk,ale ty basy me pripadaly nehutny,tupy..ale jak rikam,mozna spatne nastavene kvuli basaku,resp.jinak nastavene,nez bez neho uplne a nastalo.Ja bych chtel mekke a uderne basy,takove ty prijemne spodni..nicmene to zkusim a prinejhorsim dodam basak a nebo nejake 20 dopredu a morely dozadu?Ikdyz 20 asi laborace
jasne ,ze perlim ,protoze vim co ma :-)jinak pokud Ti dava A4 173w v mustku tak je nekde chyba---pocitam,ze se asi v Nemecku upsali soudruzi ,že ??:-))nebo??že by další rádoby amaterske mereni

03.01.2012, 13:14 |
DaveX Sorry, upsal jsem se. Je to Helix DB4.
spodni basy jsou shrnme to od 20hz -60hz ,zadny takovy kompa v rozumny cene neznam ,proste vzdycky vzdy musis dodrzet technickou specifikaci reproduktoru a pokud to chces solit tak nevim o stredobasech ,ktery zvladaji byt 31,5Hz...bavim se o 2 pasmu .....a hlavne vim,ze to poslouchas nahlas :-)

04.01.2012, 22:20 |
rici Tak ted vim ale uplny hovno..:-)
Takze co tam mam dat?nejake 20 kompa dopredu a tempa dozadu,nebo tempa dopredu a focal dozadu a nejaky prijemny basak v bedne do kufru a jaky a jaky zesik?ty zadky mam pocitove dane,asi blbost,ale zvyk..dekuju za info a pripadne koupim komponenty
ríšo neeeeeeeee:- máš to napsaný dopodrobna v meilu
znova napisu ,aby bylo videt co radim zesik 4x150rms nejaky solidni ---kompa tempa nejsou spatny (otazka penez pokud chces investovat koupil bych Hybridy jsou v bazaru za 5500 na predek a tempa zadek ) tak predek i zadek ---do kufru bych dal aliante 10-12´´ do uzavrenky a shanel bych mono blok co umi aspon 500-700rms samo vytlumit oboje dvere ---tecka .
nebo sehnat 5kanal ktery by mel obdobny vykony ,protoze ten posledni basak od RF odesel prave proto ,ze jsi ho nenakrmil a ozvucnice stala z ahovno a vicemene bylo vse poddimezovane jak tim focalem tak vsim .