Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > HU (Alpine?) s DO a dockem pro iPhone4

o Navštíveno 3743x o
o 10.01.2012, 15:02 | MAX
Koukám po nějakém autorádiu s CD mechanikou (DVD bych možná taky nepohrdl, ale není to až tak stěžejní) zvukově a nastavením srovnatelné s mou současnou ////Alpine 9815RB - tedy 3way aktiv, time correction, media expander, bass engine, equalizer, pásmové propusti (20-200Hz)s možnosti nastavení strmosti(6-24db na oktávu) na každý výstup zvlášť - prostě našlapaná mašinka. Samozřejmostí jsou 3 4voltové výstupy.
Ale aby už uměla komunikovat přes nějaké slušné rozhraní s iPhone 4, který používám příležitostně jako přehrávač, když s sebou netahám sbírku CD a taky jej po zakoupení TomTom aplikace používám s úspěchem jako plnohodnotnou navigaci.
Dálkové ovládání ať se dá připevnit a funguje na volantu (tedy asi ne infra - zatím nemám v autě ovládání audia pod volantem, ale v druhém ano a je to pohodlné a bezpečné).
Pokud by to ještě umělo BT, aby fungovalo jako HF pro telefonování, tak by to bylo good..
Stačí mi 1DIN a nemusí to tedy ani být nějaká vyjížděčka.
Mi vychází asi toto: [ Link ] Alpine CDA-117ri, ale pokud Vás napadne i něco jiného, tak sem s tím..
Líbilo by se mi Pio RSII, ale to tohle neumí, jestli se nepletu..

o 10.01.2012, 16:08 | Replayman007
já pio rs2 mám.. taky řeším připojení iphona.. zatím hraju přes aux. ale koupím na ebay kabel, na který se napojí iphone a na rádiu půjde ovládat jak cd měnič:-)
o 10.01.2012, 16:21 | dragoczskill
Tu alpinu mám . K BT potřebuješ modul . Zvuk a nastavení supr ale soft hrůůůůůza zlaté pio !! Šecko strasně dlouho načítá a neco hledat to je taky na ... Pokud bys našel alternativu u pia tak ber rozhodne to .
o 10.01.2012, 21:53 | ronny | Upraveno: 2012-01-10 21:55:19
chci se zeptat ten kabel k tomu ipodu co je u radia tak ipod i napaji?
o 10.01.2012, 21:59 | Replayman007
jestli myslíš, co jsem psal já tak by ho měl nabíjet..
o 10.01.2012, 22:03 | ronny
[ Link ] tento by tam mel byt.jinac pincek nema nejaky takovy konektor?
o 10.01.2012, 22:24 | Replayman007
pio 88rs ne, má jen aux a vstup pro cd měnič do kterýho jde dát víc věcí...
o 11.01.2012, 02:05 | MAX
No jde mi hlavně o to, abych když tam iPhona napíchnul, tak abych mohl při používání navigace poslouchat hudbu z "iPodu" v něm. Já na tu navigaci musím buď koukat, což není optimální, nebo ji poslouchat, ale to nejde, když hraju z CD.. To volání je až druhá věc, než abych někoho za jízdy vytáčel, tak jde spíš o to, abych případný příchozí hovor přijal..
Ta Alpina načítá dlouho co? Telefonní seznam? Neukládá se do paměti rádia? (To umělkdejaký BT Parrot) Nebo dlouho trvá načítání hudby?
Po pravdě se mi hodně líbilo Pio88RSII, ale už je to celkem starý kousek, iPhone podporujde tedy jen jako CD měnič, dle Replaymanna (jak to funguje? Musím na iPhonu sám spustit iPod nebo to mám jako alternativu CD měnie v rádiu a na telefon nemusím ani šahat? Leda na navigaci? A co všechno umí Pandora? Viděl jsem na YT nějaké videa, ale z některých jsem moc nepochopil, v čem je převratná? Že můžu listovat skladbami v iPhone ovladači rádia? To mi příjde jako normální a mělo by to být standartem u rádia, které se chlubí připojením k iPhone, ne?
o 11.01.2012, 02:06 | MAX
A nějaký upgrade softu u té Alpiny není?
o 11.01.2012, 02:11 | MAX
Sakra, ta BT redukce je dalších 2500Kč.. Hlavně, že plné BT pro připojení telefonu má kdejaký sencor..
o 12.01.2012, 02:45 | MAX
Nikdo žádný další postřeh? Tedy nikdo nejezdí s iPhonem? :-)
o 12.01.2012, 10:02 | clown
jezdi . extrem audio ..
ma obyc JVC a primo napojedny iPhony pres USB... a klid :)
o 13.01.2012, 03:50 | MAX
clown - njn, když já jsem rozežranej ze zvuku 9815ky.. :-)
Asi budu muset risknout pomalý načítání - chtělo by to vidět..
Ještě by mě zajímalo, jak se s tím tedy popere to PIO RS88ll, ale od toho mě lidi odrazují..
Navíc se prodávají ne moc daleko od ceny nové 117ri..
o 13.01.2012, 10:20 | clown
nj .. ale co kousek ohryzku a alpiny a pio .. to novej kabel za 2 - 3t Kc :) kdyz jste bohaty ... :) zvuk 9815/9833/9835 budes muset fakt ozelit u kazdeho prechodu k MM .. (mam to za sebou cca 5 let) :)
o 13.01.2012, 23:15 | macumoto
Ja som mal pio 88II a k tomu som dokupoval CD-IB100-II modul pre iPod iPhone. Používal som iPhone ktoré malo navigáciu. Fungovalo to super, napojil som iPhone na kábel a nemusel som naň viac šahať. Pesničky s iPhonu som púšťal priamo z rádia, dalo sa robiť vyhľadávanie presne také ako na ipode. Navi fungovala i cez repro v aute, pri počúvaní pesničiek z iPhonu sa pri navigovani hlasom hudba stíšila, po ukončení sa spustila. Akurát ten modul nenabíjal , ale to som mal možno staršiu verziu pioneer CD-IB100-II
o 13.01.2012, 23:21 | Replayman007
teď jsem objednal ten kabel z ebay pro iphona:-) tak pak poreferuju jak to fachčí, vyšel na 430Kč i s poštou z De.
mělo by to dělat z iphona cd měnič a i ho nabíjet, takže jako cb-ib100, ale i s nabíjením telefonu..
o 14.01.2012, 12:00 | macumoto
Tak to som zvedavý ako to pôjde, lebo i ja otom uvažujem lebo mám Alpinu 9887R a chcem fungovať i s iPhone.
Neviem či som pochopil, ale modul ( také niečo ako má pio) nieje treba? Stačí iba kábel ktorý napojíš na rádio?
o 15.01.2012, 22:43 | MAX
Macomoto - tak to přesně potřebuju. Replayman - tak pak poreferuj, jestli to i nabjí a hlavně jak je to rychlé při tom ovládání a vyhledávání.
Jen se mi nechce věřit,že by tosoudruzi v Alpine tak posrali a neudělali u nove 117ri nějaký upgrade softu, který by to zrychlil..
BT bych v tom případě oželel - takhle napojený telefon funguje jako HF, pokud snímá hlas mikrofonem v telefonu - není to bůhví co, ale jako nouzovka to ujde..

CLOWN - chceš mi říct, že ta Alpine 117ri, nebo Pio 88RSII je zvukově o ničem oproti té 9815? I z toho důvodu se velkým Multimediím vyvýbám...
o 21.01.2012, 15:57 | Replayman007
Takže kabel otestován...
Díky mojí špatný němčině jsem si to blbě přeložil...
Tím kabelem iphona pouze nabíjíš a když na něm mustím hudbu tak to hraje přes rádio (jako klasický aux), takže nekupovat. a já budu shánět něco jinýho:-)
o 23.01.2012, 15:48 | MAX
Aha.. No ale jak se tak dívám na ceny jeté Pio 88RSII tak asi zakotvím u nové 117ri..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.444 sekund.