Navštíveno 3025x

Co takhle nějaké středové repráky do 4w k vejškám piccolo a ke středobasům hybrid ovat. II ? Hold sám morel ještě žádné středy rozumné nedělá.Tak co by vás napadlo ? Thx man :)
ne že by mi tohle nějak pomohlo. Tenhle thread mám již projetý. Nepsal sem házet linky . SPíš nějaký postřehy co by se k tomu hodilo, případně ze zkušeností. Nějaký kandidáty mám, tak čekám co z koho vypadne ještě. Třeba se s někým shodnu.
Aha, takhle. No, mě napadlo právě tohle :D V tom dredu je v podstatě všechno "důležitý" řečeno. Ty si potřebuješ pokecat ;) Tak promiň! :))
v pohodě. Spíš něco co mi ještě nepřišlo k nápadu.
Be jsou jasně dobré středy, ale tak něco takovyho co by mohlo ladit z těmi Morely. Taky sem čekal ,že někdo zmíní hybridy 4 jako použitelné pro středy atp. Proto tenhle thread ;)
Hybridy 4" můžu zmínit, protože je mám :D
ale bohužel zatím čekají ve skříni, až bude trochu času na vytvoření zkušebních ozvučnic a otestování, což v nejbližší době nevidím moc reálně :/
když bych dnes stavěl 3p a byl bych ochotný rozřezat palubku, použil bych jako střed 13 cm Elate, který u mě ve 2,5litrech předváděl neuvěřitelný věci..
ty co má tedka Máca jj? No na středy si myslim že to uplně nebude. Myslim, že to nezahraje tak vysoky frekvence jak by bylo třeba. :( Ale dobrej nápad. Ani ty hybridy si myslim, že nemusí byt uplně ono. Ale tak klidně někdo přihodte další nápad. Co třeba novinka od audisonu? Nebo něco od dynaudia,což by mohlo byt podobné i morelum zvukově. Případně jiný nápady? ? ?

12.01.2012, 23:28 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2012-01-12 23:31:38
V tom threadu je vše řečeno.
Osobně preferuji přímé směrování středu, ne odraz od skla. Proto zmiňuji Focal Be nebo Brax.
Můžeš klidně také spekulovat hodiny a potom systémem pokus/omyl, nakupovat/prodávat repro a neustále předělávat instalaci. Brax i Focal nabízí slušný rozměr, malou ozvučnici, potřebný rozsah a kvalitu přednesu. Vzhledem k tomu je jejich cena myslím naprosto odpovídající.
Nemyslím, že vymyslíš něco nového. Zkoušelo to tu myslím už dost lidí.
Edit: Hybrid 4 je moc velký. Pro mně je střed použitelný v autohifi cca 50-80mm.
Osobne mam CZ audio SQ-8 v 0,5L ozvucnici Fs=105Hz a spokojnost, pustam ich od 400Hz
díky hifíkovi za jeho postřehy :)asi máš pravdu že 100 je už dost.
Ja mam tieto
[ Link ] a som snimi velmi spokojny, maju neutralny charakter, no pritom velmi otvoreny prednes. Samozrejme otazka je ako si to bude rozumiet s tvojim vyberom, na druhej strane si myslim ze ked das do toho systemu dobre stredy, tak slabym clankom bude prave stredobas ....
Hybrid 6 je opravdu spíše středobas, proto jsem se jich zbavil.
Do 3p to chce spíše basák.
střeďák nejspíš vyřešen :) Uvidíme jak budou hybridy znít v 3p, nechám se překvapit. Případně bych něco v merku měl.