Navštíveno 3320x

vepredu mam starsi kompa
[ Link ] ale asi jsou uz stare a ztraceji vykon, jinak si to neumim vysvetlit ze na zesiku
[ Link ] a radiu Alpine 9882Ri musim mit Gain na 1/3cca a tak premyslim jesli bych si pomohl, kdybych je vymenil za
[ Link ] ?
nejdriv zkontroluj vsechna nastaveni,pak bych se poohlizel po jinych reproduktorech.
Nebo začínáš bejt hluchej. Já měl ty Dragstery taky, jen v 13cm provedení a ty měli myslim 150rms a docela jsem měl problém je nakrmit a bylo to na zesíku, kterej těch 150 na kanál doopravdy měl. U těch Kicx si tak pomůžeš možná kvalitou zvuku ale ne, že bys z nich víc vytřískal. Zaměřil bych se na zesík.
no zkusim prekontrolovat polaritu, ale uz ted kdyz mam 1/3 tak se bojim jit pres 25 na alpine, prtz uz to ma obrovsky vychyl membrany..

16.01.2012, 11:45 |
Misso Veľká výchilky nebude spôsobená velkým výkonom, ale nedostatočnou kontrolou zosilovača. Je to klasický jav, ked membrána lieta ako dívá, ale repro nehrá ani prd. Ked má zosik dobrú kontrolu reprá hrajú hlasno a ty ledva vidíš nejakú výchilku.
Takže podla mna ten zosik to nezvláda.
doted jsem nemel cas, zitra zkusim polaritu pres 1,5V tuzkovku, snad to nic neudela tem reprakum. Ja myslel ze u zesiku zalezi na vykonu, tam zalezi i na nejake kontrole? To by znamenalo ze ani zapojenim do mustku bych si nepomohl a musel bych se poohlednout po zesilovaci s lepsi kontrolou?

16.01.2012, 16:43 |
Misso Možeš to skúsiť premostiť, ale či to vyrieši tvoj problém to neviem. Treba to skúsiť.

17.01.2012, 21:48 |
DaveX Máš je tam zapojené v můstku? Dej na zesíku Bass Boost (nebo jak se tam ta f-ce jmenuje na 0)

17.01.2012, 21:51 |
TemnyMagic | Upraveno: 2012-01-17 21:51:54
tak jsem dneska prolezal polovani a je to o.k. , asi se s tim budu muset vyhrat nejak.
DaveX, ne mustek jsem zatim vynechal, rad bych to vyresil aby to slo poslouchat alespon na 2/3gain zesiku bez mustku.
bass bost mam vypnuty, resp na 0

18.01.2012, 10:49 |
DaveX Pohrál bych si s nastavením, jinak bych zkusil můstek. Ono zkus si to pořádně nastavit. Gain nemusíš mít na 2/3. Já mám zmůstkovaný helix DB4 (170W na kanál) a krmím s tím morely a taky mám gain někde na 1/3 a hraje to výborně. Nahlas a membrány se nějak extrémně nehýbou. Musím ale říct, že jsem to trochu ořezal na basech, protože s použitím SW se ztrácel trochu význam je trápit.
[ Link ]
tak jsem to zkousel nastavit dnes a nestihaji to nejspis vysky, dal jsem na vyhybkach -3db a radio -3 trebble bo tak nejak to tam je a gain je neco nad pulkou a uz to nenastavim, hrozne to rve pri 75%radia, takze vys uz nepoznam jestli repraky chrci, prtz me to trha usi.
Ale asi jsem spatne vybral, v aute neni zadny tlak, bohuzel SW je v kufru, ktery je uzavreny u megane coupecka a dovnitr mi pronikaji basy, ale autu drci plechy a tlak 0 zepredu a 0 zezadu.
pri nizsi hlasitosti (kdyz mi to netrha usi) je to opravdu pekna hudba, ale vazne me nastvalo ze tlak mam v aute nulovy. Zkousi se to bez nastartovani? Prtz auto mam zazimovane a v garazi nechci palit benzin (je celkem uzavrena).
Dnes me napadla zajimava myslenka, vymenit ty dragstery za morely, tempace 6 ... pomohl bych si? jak jsem videl, jdou sehnat za celkem slusnou cenu :)
pokud das tempace na zesilovac se 100W rms a vice, pomuzes si jednoznacne
me ty Dragstery teda nikdy zvukove nezaujaly - lidi to spise kupovali kvuli designu