Navštíveno 3515x

19.01.2012, 11:36 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-01-19 11:38:39
Včera jsem dostal tip od kamaráda na tento článek...
[ Link ] Ihned jsem na to reagoval takto:
Dobrý den,
kamarád mě odkázal na tento článek a přiznám se, že se nestačím divit, co si dovolí ČR za který platíme nemalé poplatky napsat na svůj web... Doufám, že odkaz na 9 písní, kde máme testovat zvuk aparatury v autě je jen špatný vtip v době, kdy rozhlasové vysílání je pořád stále šířeno přes VKV FM modulaci a z originál CD disků valná většina stanic přešla na komprimovanou hudbu z PC. Samotná VKV FM modulace je kmitočtově omezená na nějakých 15 - 16kHz s nevelkým odstupem signál/šum a o přeslechu mezi kanály a různých modulacích raději nemluvě... Autorovi článku doporučuji napřed nastudovat tento článek:
[ Link ]
Dnes byl komentář smazaný, tak jsem ho vložil znova i s dovětkem.
Co si o tom myslíte? To, že je net plný bordelu a klamavých informací ví asi každý, ale proč i taková instituce jako je Český rozhlas vydává takové články mě hlava nebere...
myslim si že řešíš blbosti .o)
tak testovat kvalitu a mezery v audiu na FM radiu může napadnout jen lamu
MazliG: naopak, instituce placena z koncesionarskych poplatku, by snad mohla byt trochu seriozni, kdyz uz tedy prinaseji z vetsina casti jednostranne zpravodajstvi, tak aspon tohle by mohli mit v poradku...
mr.brain: instituce placená jako parlament a senát s vládou jsou placeni 100x lépe a to málo co přenáší televize - tak z toho bych se rovnou poblil .o) jinak to nezlejčuju - jen že se ohánět tím, že platíš 80 korun měsíčně nebo kolik a napíšou napiču článek je legrační - v porovnání kolik z daní jde těm prasatům hore a co ti předvádi .o(

19.01.2012, 12:10 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-01-19 12:11:13
MazliG: Nemyslím si, že řešit klamavé a falešné zprávy na netu je blbost...Je to to samé jako klamavá reklama hlavně Samsungu na LED TV když se jedná o klasické LCD apod. Jako nedostat na to tip od kamaráda s dotazem zda je to tak? (ví že mám hudbu rád a asi se vyznám) tak bych to neřešil...
Petura: Bohužel lidé se dají snadno zmanipulovat např. takovým článekm.

19.01.2012, 12:36 |
Diner Tady asi plati cim mene, tim vice... Kdyby v tom clanku chybela posledni veta te vyboldene predmluvy, byl by to sice stupidni, ale neskodny clanek, ktery "lamam" lecos napovi. A nejspis by ani nevznikla tato debata o prdu:-)
Hm, článek patřící do skupiny "informační obezita".
Jinak jako Petura ....
Taky bych chtěl čas abych mohl řešit takovej nesmysl :o)

20.01.2012, 10:06 |
Zdenek (A)
Tuner#2: Ono to neni jen o faktickych chybach v clanku. Zkus si precist i jine jejich clanky na podobne tema. Vsechny ty clanky jsou psane stylem, jako kdyby to ten clovek nekde slysel a ted se pokusil z toho nejak slepit clanek. Je to strasne nepresvedcive.

20.01.2012, 10:20 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-01-20 10:20:56
DJ.UFÍK: Když máš čas číst tento "nesmyslný" post a ještě na něj reagovat, tak bys zajisté měl i čas se k článku nějak vyjádřit v odkazu. Jen nebej schnilej a nevšímavej ke všemu - což je ostatně typická česká vlastnost... Takhle se tady bohužel nikdy nic nezmění :-( BTW: někdo by mohl zrovna tak napsat, že by chtěl mít tolik času trávit nad videozáznamem focení ;-) Neber to jako rejpání, ale jako zamyšlení nad tím cos napsal...
Zdeněk: JJ koukal jsem. Jak říkám, nemít na to upozornění, že to kamarád slšel v rádiu a neví co si o tom myslet tak jsem to neřešil ;-)

20.01.2012, 10:58 |
Ravo | Upraveno: 2012-01-20 11:01:19
Nicméně zpět k tématu, docela šikovně se z té ostudy vykroutili, zase tak extrémně blbí nejsou ;-)
Já souhlasím s TuneremDvojkou. A k článku na ČRo jsem se vyjádřil taky, aby se tam ledy trošku hnuly. Pokud chtějí psát o testování aparatur, tak ať to dělají trošku seriozněji, takhle akorát matou neznalým lidem hlavy (a pak to končí tak, že mi můj spolupracovník bude tvrdit, že jeho Sencor je hifi jako prase, protože to říkali v rádiu).
Ravo: Přesně tak a díky za podporu, koukal jsem ;-)
odkaz/clanek od tunera2 je pekne napsanej, libi .-)
tak mi to tiez nedalo... neznasam copy/paste(translate) pseudonovinarov