Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > ////Alpine 117ri??

o Navštíveno 4739x o
o 23.01.2012, 15:56 | MAX
Abych oživil tuhle mojí diskuzi, která se v podstatě stala duelem mezi 117ri a Pio 88RSII [ Link ]
tak se ptám na další zkušenosti s Alpine 117ri - jde mi o zvuk oproti mojí stávající 9815RB a taky jak jste na tom s připojením iPodu (iPhonu) - je to fakt taková tragédieohledně rychlosti?

o 25.01.2012, 03:06 | MAX
Nikdo nemá 117ri od Alpine???
o 26.01.2012, 13:20 | tcp_radim206
vim kdo ji mel nez ji vymenil dam ti kontakt na nej ppautohifi@seznam.cz
o 26.01.2012, 13:20 | tcp_radim206
724445196
o 26.01.2012, 13:46 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
funguje dobre
[ Link ]
o 26.01.2012, 20:11 | tazman | Upraveno: 2012-01-26 20:18:40
to číslo od radima je na mě...konektivita oproti pio je rozhodně lepší...umožnuje příme propojeni přez full sped kabel či usb-oproti 88čce která ptřebuje i pro usb přídavný modul..každopádně však aby si dosáhl možností nastavení zvuku jako u pio 88 je potřeba imprint...svoje by k tomu mohl říct hlavně "martas1" ten má ted mou 117 kterou právě kvůli konektivitě vyměnil místo pio 88-imprint zatím nemá...bude co nevidět...co se týče nastavení zvuku tak s pio jsme se natrápili šíleně..u alpine naopak jme docílili slušného nastaveni s metrem (časovky) , dobrýma ušima a testovacím cd -kvuli frekvencím oříznutí na zesu ;)-připomínám Zatim bez imprintu-byl jsem se 117ko spokojenej ale musela uvolnit místo osmistovkové ivance ;-)
o 27.01.2012, 07:42 | Marťas1 | Upraveno: 2012-01-27 07:45:13
v podstatě jak píše tazman, zvukově je Pio 88 o něco lepší (ovšem nastavení zvuku je katastrofa)a nemá USB. ////117Ri dobrý - usb a banking ala iPod: za to bych zabíjel!!!
Takže ti ani neřeknu, jak funguje konektivita s iPod (iPhone)-nepodléhám módním vlivům jablka - výrobci rádií bohužel ano :-((
a tohle řeším taky:
[ Link ]
o 28.01.2012, 23:25 | MAX
Aaaa, výborně pánové, už jsem se bál že se toho moc nedozvím, byť jsme na AHC.. Mě to zajímá hlavně ve srovnání s tou mou 9815 - někdo mě strašil, že zvukově je na tom hůř.. Popravdě mi zvuk 9815 vyhovuje (ve spojení s Helix a Focaly jsem k němu neměl výhrad) a nastavil jsem jí taky "podle ucha"..
Ale konektivita s iPhonem na kterém mám koupenou navigaci mě zajímá, protože to docela často využívám. Zvlášť na delších cestách. Já to používám stejně tak, že si pustím nějaký playlist a do toho navigaci, málokdy do toho za jízdy vrtám, max. sem tam přeskočím skladbu, takže snad ten banking půjde rozchodit. Ale ovládání na iPhonu (tedy i na jiném telefonu) za jízdy je hazard, už jednou jsem si kvůli tomu rozbil hubu a auto, takže to chci ovládat na rádiu a to ideálně ovladačem auta nebo dálkačem rádia. A tohle mi 9815 neumožní..
Král - vcelku zajímavá cena.. :-)
o 28.01.2012, 23:41 | mr.brain | Upraveno: 2012-01-28 23:42:00
Už víš jaký k tomu dáš procesor? Problém Imprintu (řešilo se to i tady) je ten, že to občas docela dost šumí... :/ Někdy funguje přepnutí na manuální nastavení, u mne to teda 100% nezabralo (9884 + H100), ale nešumí to pak tolik.
o 29.01.2012, 10:24 | jasisoft
boze moj, ako moze niekto priamo porovnavat zvuk 9815 a 117Ri ? Uz sa to tu milionkrat riesilo a stale si nedaju povedat..... dokonca to tu pisal aj clovek priamo od distributora.... ach jaj, ludska hlupost je nekonecna.....

za mna plati ze 117Ri je nepodarok a do auta by som si to nedal ani zadarmo, stacilo ked som ju mal 2 tyzdne na testy, najpr v povodnym firmware a potom s updatovanym..... milion ludi, milion chuti...
o 29.01.2012, 13:36 | MAX
Jasisoft - nevím o jaké hlouposti to mluvíš. Já narozdíl od Tebe nemám čas věnovat se jen autohifi, proto se ptám.. Našel jsem toho konkrétně o 117ri docela málo a nenarazil jsem na to, že by někdo napsal, že je špatná.. Proto se ptám tady, přece jenom je to tady diskusní fórum, tak trošku mírni vášeň, sám jsi napsal tohle -

...no k 117...

...radio som mal v ruke prvy krat pred dvoma mesiacmi...tazko nieco o alpine pisat, lebo ked napisem ze su zvukovo inde ako porovnatelne radia okamzite vznikne vlna toho, ze som ovplyvneny atd.,atd....takze co vam napisat ked aj tak si to otocite podla seba?!?!...

...CDA-117 nenahradza ziaden model...teda ani 9886...budu do dopredania 9886 predavane subezne...spaja niíektore vlastnosti CD radii a IDA radii...nenahradza stare lebo ma funkcie ktore vyuziju len niektori, ostatnym bude stacit 82/86 atd....

...zvukovo je to klasicky alpine - teda vyborny...kamenujte ma, je mi to jedno...zvukove nastavenia spickove, Burr-Brown prevodnik 192kHz/24bit, posilneny koncovy stupen pre lepsiu stabilitu, MediaExpander, 3xRCA 4V vystupy, 2-pasmove digi vyhybky...

...dalsie vylepsenia sa tykaju USB - je tam novy modul a DSP procesor na upravu zvuku original pre kompresne formaty...novy je cely Hi-Speed USB modul a radio cita USB az 300% rychlejsie ako vsetko dostupne na trhu/aj ine znacky/...radio podporuje Banking pre 20.000 piesni/doteraz 10.000/...podporuje HDD so spotrebou do 1.500mA/doteraz 500mA/...

...plna podpora najnovsich iPod, iPhone - vratane iPod Touch 2G so softom 3.1.1 a iPhone 3GS so softom 3.1.2 - skuste si preverit kolko sucasnych radii bez problemov funguje s tymto softom...

...posledna vec je uplne novy digi tuner urceny hlavne pre RDS+ a funkciu Tagging...to ale na SK asi nebude vyuzitelne, nakolko to radia/stanice nepodporuju....zatial...

Tady jsi nezmínil nic o "nepodarku". A vlastně jsi téměř jedinný, který k tomu něco fundovaně píše, bohužel občas trochu rozporuplně.. I proto se ptám i jiných.
IMHO srovnání s 9815 (9815,9835) co se týká ceny (viz. některé příspěvky v diskusi) je také trochu diskutabilní - já kupoval 9815 za cca 15.000Kč (nikoli už za 1000Eur) a to v době, kdy se málokterý slušný 1F kapacitor dal pořídit za míň jak 6.000Kč. A dnes? Za třetinové ceny jich jsou mraky. Ceny elektroniky jako takové jsou neporovnatelné za posledních cca 10 let, protože i ten ASUS Lamborghini, ze kterého píšu teď, by mě v té době stál asi 150.000kč a nemůžu říct, že tehdejší notebook by byl řádově kvalitnější co se součástek týče (když už nebudeme porovnávat výkon, kupuju si pracovní notebooky pořád za částky okolo 35.000kč).
A nemyslím si, že by v té době bylo Alpine 9815-35 vlajkovou lodí, stejně jako není vlajkovou lodí 117RI dnes. Jde mi o to, že to je nové rádio "střední třídy", které by mělo znamenat technologický posun (doufám, že za ty léta Alpine nějaký takový posun absolvovalo)a vylepšení uživatelského komfortu při ovládání medií jako je iPod atd. Předpokládám, že zvukově by mohlo být alespoň na podobné úrovni, jako 9815 tehdy a to, že stojí polovinu, podle mne nutně nemusí znamenat, že je o polovinu horší - ostatně DA převodník a procesor nejsou součástky, které by mohly být nějak extra ošizeny (oproti skoro 10 let starému stroji jako je 9815) - spíš budou levnější kvůli větší dostupnosti technologií. Jinak zbytek řetězce tvoří vyšší řada od Helixu a vyšší řada od Focalu, takže si myslím, že procesor nebude až tak nutný, viz.:

14.06.2011, 22:01 | 137

...malo by to byt cca to iste + niekolko drobnych funkcii naviac + novy dizajn, ine ovladanie atd...

...inak je to poznat aj na cene 117 - ofiko 299 + 149 imprint + 29 kalibracna sada = cca 499 za 9887...bavime sa o odporucanej MOC...

...pri spravnej kalibracii je vysledok podla mna "prudko pocuvatelny"...UPOZORNUJEM ale na to, co je jasne kazdemu co system pozna - cim lepsia montaz a lepsie komponenty tym mensi rozdiel od kvalitneho manualneho nastavenia s lab.merakmi = je to urcene presne na to co pise navod - vylepsenie zleho zvuku sposobeneho materialmi kabiny, zlym umiestnenim repro, nedokonalostami pouzitych komponentov...pisem o tom od zaciatku ale malokto ma pocuva...ak postavis audifilsky system s TOP komponentami imprint procesor ti je zbytocny...tam vyuzijes klasicky audiofilsky procesor a nastavenia s pomocou merakov...atd...

Odkazy na článek člena 137 mi nejdou otevřít (tedy ten PDF soubor, ale skusím to ještě na jiném PC)..

Jinak nebráním 117RI, zatím ji nemám, ale zároveň mi ani 9815 nepříjde jeko nějaký extra ikonický model, a 1000Eur bych dnes za normální CD tuner asi stejně nedal. Zase tak stěžejní to pro mne není. Jde mi jen o to nalézt nastavením a zvukem stejně dobrý, nebo model, jako byla 9815 před řadou let.. U Alpine klidně zůstanu, na design jsem si zykl a zvuk mi vyhovuje. Banking dle iPodu mi nevadí, jiný jsem ani nezažil (s 9815 ani nemám možnost, že ano)..
o 29.01.2012, 20:18 | MAX
No abych to shrnul - většinou se píše, že to zvukově nebude lepší jako 9855/35. Nemusí to být nutně lepší, stačí mi když to bude stejné, plus to bude mít stejné možnosti nastavení jako 9815 - bass engine, time correction, hlavně nastavení dělících frekvencí a jejich strmost.. Activ (zatím nepoužívám) a ani jsem jej neplánoval. Šlo mi o fičurky ohledně připojení USB a hlavně toho iPhone s navigací..
A pokud je tedy tak mizerná - co je adekvátní náhrada k 9815? Nemyslím tím cenovou náhradu, ale funkční a zvukovou.. O tvorbě cen u elektroniky si myslím své.. ;-)
o 29.01.2012, 20:38 | jasisoft
ide o to ze 9815, 9835, 9855 su zvukovo vyborne radia, s moznostou aktivu, konkretne si dovolim tvrdit ze 9815 a 9835 su zvukovo asi to naj. 9855 uz vacsinou bzucala, sumela atd...zalezalo od kusu. Samozrejme modely ako 7998R pripadne F1 status su zvukovo uplne niekde inde...

117Ri je klasicke konzumne radio, s vcelku rozumnou cenou, bohuzial vsetky dolezite nastavenia, ako napriklad vysky, basy atd su aktivne az po pripojeni imprint procaku, jedina vec co je dostupna hned su casovky a ekvalizer. Dalsii problem bol s firmware, prve modely, ktore sa dali zohnat (nie som si isty ci oficialnou cestou) mali spatny firmware, vdaka ktoremu radio extremne dlho nacitavalo USB, prepinanie pesniciek trvalo nekonecno atd... novy firmware to opravil, ale stale alpine tlaci kazdemu tzv. banking funkciu, alias triedenie MP3 na flashka ala iPod, cize musis mat dobre vyplnene mp3 tagy a on ti to pekne rozsortuje na autorov, albumy atd. Mne osobne to extremne vadi, na flashku si dam adresar, kde si spravim MIX respektive vyberovku a alpine mi to standardne roztriedi inak, este stastie ze sa da donutit hrat aj podla adresara, ale po kazdom zapnuti radia je default banking.

dalsou vecou je zvuk, bez procaku to hra rovnako ako alpine za 100€ akurat mas moznost casoviek, s procakom to sumi a sem tam aj vrci, a nespravis s tym nic. existuju rozne postupy ale nic aspon u mna nezaberalo.

display, je ten isty ako u 9886, cize sice mas plne graficky display, ale vsetky napisy a funkcie su nehospodarne, respektive plytvaju miestom, napriklad to co zobrazi naraz 9835 (autor, skladbam, cislo skladby, kvalita atd naraz) nedokazala 9887 a nedokaze to ani 117Ri. Bohuzial.

A este ohladom zvuku, 9815 bolo stare poctive alpine radio, s genialnym zvukom, nenormalne mnozstvo nastaveni, samozrejme aj nieco stalo, ale suciastky boli kvalita, ci uz DSP, prevodniky alebo koncovy zosik na repro.

117Ri, je bohuzial uz social stavba, ako si to pisal aj ty, nikto uz nie je ochotny dat za obycajne radio 1000 €, tym padom nedokazes postavit zvukovo rovnake radio ako 9815/35 za stvrtinovu cenu, s este viac funkciami. niekde sa setrit muselo, namiesto samostatnych kvalitnych suciastok sa da jeden univerzalny integrac-procak, ktory ma vsetky funkcie v sebe, ale svukovo sa to neda porovnat. Niekomu to staci, ale pokial si zvyknuty na zvuk starych alpine radii, na nove si podla mojho nazoru nezvyknes a nakoniec skoncis zase pri nejakom starom.

Osobne som mal velmi vela radii a vzdy som sa vratil k mojej oblubenej alpine 7998R a 9835, pretoze ten zvuk co z toho lezie je diametralne odlisny od vsetkych novsich radii.

Napriklad ked som testoval 9887 a naspat som zapojil 7998R, myslel som si ze som vymenil komplet vsetky repraky a zosilovace v aute, taky obrovsky rozdiel to bol.

Osobne pocuvam aj origo CD alebo napalene FLAC, APE. USB mi vobec nechyba a iPod nenzasam. Namiesto toho mam Sandisk Sansa prehravac, s RockBox firmwarom, ktory zvlada asi vsetky formaty, ci uz OGG, FLAC a ine exotiky, zvukovo je vyborny a mam ho cez AUX.

A s tou hlupostou som to myslel obrazne, skratka nikdy nedokazes priamo porovnat stare a nove radio, v uplne inych cenach, vid dovody hore.... takze ak som nahodou urazil tak sa ospravedlnujem...
o 29.01.2012, 20:39 | jasisoft
strmosti atd jedine s procakom....
o 29.01.2012, 22:10 | MAX
OK, to je rozumné, byť ne moc potěšující vysvětlení..
Co se týče zvuku, neměl jsem jej možnost porovnat a popravdě jsem netušil, že 9815/35 jsou takové rádia. Nějak jsem si asi zvykl, že je to u Alpine rádií standart.. :-)
Pokud je k 117ri potřeba pro stejné nastavení i procák který násobí cenu a k tomu stejně šumí, tak to je ne moc dobrá varianta.. Takže co teď?
9835 má aux vstup? 7998 předpokládám, že ano..
Co se týče přehrávání mp3 a iPodu - jezdím autem pracovně denně a nemám moc čas a prostor s sebou vozit sbírky CD (to si nechám na víkend) ale příjde mi lepší poslouchat slušné mp3 s vysokým datovým tokem, než sračky z rádií. Navíc používám iPhone jako telefon a navigaci (jiný MP3 přehrávač nemám - nejsem zastáncem spousty krámů, takže mě nenapadne ani nosit - když už mám telefon - ještě zvlášť mp3 přehrávač).
Je tedy jiná varianta?
Na netu se člověk o Imprintu dočte samá superlativa (už se mi podařilostáhnout ty PDFka z Audio.sk), takže jsem teď mírně v pasti.
o 30.01.2012, 01:24 | MAX
I když po přečtení ódy na Imprint a nastavení dle mikrofonu a procesoru se mi tato možnost jeví jako zajímavá. Plus možnost doladit manuálně některé věci..
[ Link ] viz třeba i tento test.. Takže co teď? Nechci ze vzdát připojení iPhonu (9815 nemá ani AUX) a chtěl bych rádio (případně i ten iPhone) ovládat skrze dálkový ovladač (ideálně na volantu).
o 30.01.2012, 11:43 | jasisoft
9815 ma aux, staci na to kablik kca-235b a zapnut aux v nastaveniach.... novsie alpine pouzivaju kabel kce-236b... na ebay zozenies za smiesne prachy
o 31.01.2012, 02:35 | MAX
To jsem netušil.. :-) Takže než kupovat Pio RS88II tak jen kablík? A co 9835? V čem je lepší kromě displeje? (Našel jsem jednu na prodej za cca 5.000Kč)
Apropos - ale tyhle Alpiny stejně neumí ovládat iPhone - to je asi jasné, ale jak jsou na tom s připojením na dálkové ovládání na volantu aut?
o 31.01.2012, 21:55 | jasisoft | Upraveno: 2012-01-31 21:56:29
no 9835 ma lepsi display, cca 512 moznosti nastavenia farieb podsvietenia, a inac je to prakticky to iste, je len o nejaku jednu generaciu novsi model. Osobne preferujem pri radiach plnegraficky display, takze moja oblubena je 9835. A iPod ovladat vie, nie som si isty ci to ide pripojit aj k 9815, konkretne je to modul KCA-420i [ Link ]

novsie ipody to vie len ovladat, nedokaze ich nabijat, tusim ze sa tam menilo napajacie napatie atd podla generacie iPodu. bolo by to treba odskusat, na ebay sa to da zohnat za vcelku smiesne ceny.

inac na aux existuje aj kablik kca-121b, co je to iste ako ten kca-235b len nema jack ale RCA. Pripaja sa to na konektor CD menica.

dialkove na volant je podla typu auta. pokial mas starsie auto, s odporovym ovladanim na volant, da sa to vyrobit aj doma za par korun. Pokial mas novsie auto s canbus atd. tak treba adapter, co su cenovky 50-150€, podla auta atd. odporucam pouzit google.

btw jedna 9835 je tusim aj tu na fore na predaj za nejakych 4500, co je nadherna cena, pockam na vyplatu a ak ju nikto nebude chciet tak si ju vezmem domov do policky ako zalozne radio...
o 01.02.2012, 22:53 | MAX
Jj, to asi mluvíme o té samé 9835.. :-) Taky mi víc vyhovuje ten displej na 35..
Uvidím jak se prodá auto, pokud i s rádiem, tak bych do ní asi šel. Druhá varianta je ten Pioneer 88RSII - kvůli iPhone a takykvůli nastavení i podle mikrofonu. V těch testech, co byly na audio.sk jej srovnávali s A9887R, takže taky asi docela slušné.. I když bych radši zůstal ////A positive.. ;-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3532 sekund.