Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Anténa na střechu

o Navštíveno 3893x o
o 25.01.2012, 10:09 | sopta
Ahoj lidi,
hodil jsem auto na vyvaření a na celolak...ale zapoměl jsem, že jsem chtěl ještě nějak pořešit výměnu antény. Origo anténa je šílenej dlouhej vysunovací prut z A-sloupku, což už je trochu historie a příjem i s tou délkou nic moc. Od předchozího majitele mám ještě nějakou malinkou anténku vzadu na střeše, černej kabel bez koncového konektoru je vyvedenej do palubky, nevím na co byla, ale když jsem na kabel nahodil konektor na FM anténu a strčil do rádia, tak byl příjem hroznej, tak nevím. No nicméně, origo půjde zavařit a tak chci nějakou funkční na střechu místo té malinké nefunkční.
Jsem ale estét, takže nechci prut, ikdyž možná bude nejlepší. A ikdyž nemám rád kopírování designových nápadů, tak mi jako nejlepší poměr estetika/funkčnost vychází nějaká ta malá "žraločí ploutvička".
Má někdo zkušenosti s těmito anténami? Asi by to chtělo něco se zesilovačem, jako třeba tahle s 12dB ziskem: [ Link ]
Koukal jsem po eBay, jestli se dá třeba sehnat origo BMW, ale tam to dle popisu vypadá, že je to bez zesilovače, který je nejspíš někde dál ve voze.

Jaké jsou vaše zkušenosti s těmito anténami? Je nějaká, která zaručeně funguje? A jak je to s tím BMW? Je zesilovač součástí antény nebo ne?

o 25.01.2012, 10:47 | Ravo
podle mě žraločí ploutve na "starých" autech vypadají směšně (nenapsal co je to za auto, ale pokud je vysouvačka v A sloupku, tak to bude dobrej "oldýř"). Prostě to k tomu autu nepatří stejně tak jako diodový denní svícení na veterána.
Šel bych cestou klasického prutu se zesilovačem v patce antény a fantomovým napájením - třebas origo koncern antény. Umístněná do zadní části střechy místo té maliké co tam je.
o 25.01.2012, 10:53 | sopta
jak jsem psal, chci tento typ, vnímání designu je značně subjektivní, to co je pro jednoho skvělé, druhému se hnusí, ostatně to zažívám denně, protože pracuji jako grafik. Takže hodnocení vhodnosti designu této antény není téma této debaty. Navíc není pravda, že moderní prvky na youngtimer nepatří, vždy jde o vkusnost a decentnost provedení tak, aby nepotíralo design vozu. Kolikrát stačí detaily a auto se z veterána stane krásné retro...ale o tom diskutujme u piva, né v tomto vlákně.
Otázka zní jasně - zajímají mě zkušenosti s tímto konkrétním typem poptávané antény.
o 28.01.2012, 18:17 | Kmoda
Mám taky problém s příjmem myslím u stejného auta. Chtěl bych to taky vyřešit a koukal jsem po tomto [ Link ] jestli by to šlo místo originální antény jen prohodit. Jenomže nevím jak moc je ta anténa kvalitní...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3333 sekund.