Navštíveno 4750x

Mám zesilovač Blaupunkt THA 480 4x 80W/2x 240W RMS * 10 - 30 000 Hz. Repro HERTZ DCX 690 - Jmenovitý vstupní výkon 90 W rms, Citlivost 95 dB/W/m. 45 - 22000 Hz a HERTZ DSK 165 Výkon RMS: 80 Watt, Citlivost: 93 dB, 50 - 21000 Hz. Tohle bych zapojil na ten Blaupunkt a zbývá SW FLI TRAP 12 ACTIVE - 300w rms. Chtěl bych doporučit nějaké rádio se 6ti kanálovým RCA výstupem a poradit jak zapojit výšky, zda přes zesilovač, nebo přímo z rádia. Děkuji za rady a názory.
Proč jen výšky? Rozhodně na předek komponenty a na zesilovač. Jsou to nejdůležitější reproduktory v celém autě a ty se na ně chceš vykašlat? :-)
Vím že jsou přední reproduktory nejdůležitější.. ale chtěl jsem ty spodní (basové) ze dveří zapojit na zesilovač a ty výškové jen na rádio, abych zbytečně nedělil výkon.
Co to je za kravinu zas:-)
Buď máš komponentní repro (z vyhybek jdou kabely do výšek a středobasů ve dveřích a do výhybky vede jeden repro kabel ze zesíku - na 4kanálu využiješ buď 2 kanály a 2 Ti zbydnou na sub (třeba do můstku) a nebo kompa zapojíš do můstku a zes bude dávat těch 2x240W a jinej kanál na zesu už nebude. No a nebo připjojíš extra na zesík výšky (na 2 kanály) a středobasy (na další 2 kanály), ale k tomuhle musíš mít rádio co umí aktiv, nebo procesor nebo aktivní vyhybku... snad to je k pochopení:-)
Potřeboval bych ale ještě poradit, co kdybych na cinchove kabely sub/rear použil takovou kabelovou rozbočku [www.bmshop.eu] a ten signál z rádia rozdělil do zesilovače a do sw. Dalo by se? Nebo to bude dělat nepelchu a výkon bude poloviční?
Koukám, že v tom máš pěknej guláš.. :-) Signál z rádia nemůžeš rozdělit pro zesilovač a subwoofer, ale pro dva zesilovače, kdy jeden z nich bude pro repro a druhý pro subwoofer (případně 2 a 2 kanály na jednom 4ch). Osobně bych to nedělal, pokud má autorádio výstup rear/SW, znamená to, že má i ovládání subwooferu. Pokud by jsi udělal to, na co se ptáš, ztratíš právě ideální kontrolu nad subwooferem. Z toho vyplývá = kup si rádio s dostatkem výstupů na zesilovače, a to s minimálně 2 páry front, rear/SW, kdy můžeš rozdvojit předek a tím neztratit ovládání subwooferu, nejideálněji pak s 3 páry, kdy nemusíš nic rozdvojovat.
Já mám právě na rádiu 2 páry cinch výstupů, 4 kanálový zesilovač a aktivní subwoofer. Proto jsem chtěl ty 2 zadní cinche rozdvojit, abych zapojil jak subwoofer, tak zadní repro. Oba zesilovače mají svojí regulaci, takže by se to snad doladit dalo ne? Nebo bude znatelná ztráta kvality a výkonu?
to nebude, ale takhle máš na rádiu možnost korekce intenzity subwooferu. Jakmile rozdvojíš ten zadek, tak by si přidával a ubíral zároveň na těch reproduktorech. Tak rozdvoj předek a máš po problému.
Fajn, rozdvojím předek.. a co napájecí kábl? Bude stačit rozdvojit jeden 20mm? Nebo bude nutný kapacitor?