Navštíveno 3160x

20.02.2012, 12:17 |
Fogi zdravim kluci, začal jsem pracovat na laminátový zástavbě místo zadních sedaček. a nevim si zady s ozvučnicí. mam pod to lamino zastavět klasickou ozvučnici nebo to ten woofer můžu pověsit jen do toho lamina a nechat to hrát do toho kopita z mdf? chci aby to hezky vypadalo, ale zároveň aby ty repra hráli jak jen to nelíp umí. (budou tam 2 15" AXTON 350W rms jeden s 2kanálovim zesilovašem axton 700W rms (350 na každej kanál s možností mostu)
tak co s tíím?:)

20.02.2012, 12:20 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2012-02-20 12:21:18
Co nejvíc můžeš, udělej z MDF. Pokud se ti tam vejde přímo požadovaná ozvučnice udělaná z MDF, tak ji udělej určitě celou z MDF.
Nicméně, když už takovou práci s tím, tak bych si vybral lepší komponenty, ale uvidíš sám.

20.02.2012, 12:24 |
Fogi tyhle repra tam nezůstanou. až tohle dodělam,tak si chci našetřit na něco silnějšího. tohle jsem sehnal za senzační peníze a hraje to pěkně (ač né dostatečně, tak prozatím pekně)
takže teda tu ozvučnici mam zakrejt..fain a když ty woofry jsou 2 uplně stejný je lepší udělat na každej zvlášť ozvučnici nebo bude lepší,když udělam jednu velkou a posadim tam oba?

20.02.2012, 12:25 |
Fogi a mdfku mam 22mm tlustou. stačí to?

20.02.2012, 21:53 |
Fogi paráda :) a ještě jsou to 2 uplně stejný je lepší udělat na každej zvlášť ozvučnici nebo bude lepší,když udělam jednu velkou a posadim tam oba?

21.02.2012, 00:02 |
1kw Určitě zvlášť. Obzvlášť na 2 kanál..
A to ked vymenis repra pripadne zosik budes prerabat celu zastavbu?? kazde repro ma svoje T-S parametre, od toho sa odvija objem a dlzka natrubkov
Přesně jako Siggi. Musel by jsi potom hledat měniče vhodné do konkrétního objemu a další věc je, jak bude sedět otvor na koš.
A udělej určitě příčku. Zkazit tím nic nemůžeš a kdyby nic jiného, alespoň zpevníš ozvučnici.

21.02.2012, 12:55 |
Fogi na to jsem myslel,že když vyměnim repra,tak budu muset udělat jiný ozvučnice. a když nepůjdou v tý zástavbě vyměnit že by se tam nevešli,tak jí hold upravim nebo z většiny předělam. to mi nevadí:)
A jak jste psali o tý příčce,tak co místo příčky udělat 2 přepážky? že by z toho byl takovej menší šnek?
(vim,že mam asi divný otázky,ale o muzice toho bohužel zatím moc nevim:(