Navštíveno 3098x

ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli má, nebo měl někdo zapojené komponentní repra v aktivu přímo na toto rádio (myšleno bez zesilovače a bez vyhýbky)
rozprodal jsem kompletně hudbu jelikož budu letos prodávat i auto, nechal jsem si jen Alpinku a přikoupil jsem kompa Helix E136 Esprit, tak jsem si říkal že je zkusím na to rádio v aktivu (už jsem takhle slyšel Helixy, tuším Precision a hrálo to překvapivě dobře)
potřeboval bych pár rad, díky

21.02.2012, 11:47 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2012-02-21 11:49:53
Výšky zapojíš jako Front, středobasy jako Rear, vše je v návodu.
Přepínačem zespodu zvolíš režim a potom už jen nastavit děličky, strmosti a časové korekce.
Nebo co jiného potřebuješ vědět?
chvili to takhle z koncu na aktiv vozil Pesa
Měl jsem to na chvíli (asi 14 dní) na zkoušku v autě a celkem se mě to líbilo. Samozřejmě se ale hodně brzy projevuje nedostatek výkonu pro středobas. Ale jinak to není zas tak špatné.
předpokládám že přepínač zespodu dám na 2.2ch (3WAY)?
jaké jsou optimální hodnoty HPF a LPF pro výšky a středobasy? nerad bych je hned odrovnal, pak to samozřejmě doladím podle ucha ;-)
strmosti nejspíš kolem 12dB?
díky
Ano, je to tak.
Osobně bych si nastavil středobas od 60kHz do 4kHz (možná výš), děličku na výškáč minimálně na 3.5 kHz. Uvidíš, jestli nebude potřeba na výškáči i útlum. Strmosti 12dB/oktávu bývají zlatým středem, ne ale vždy nejlepší volbou. Budeš muset poslouchat a ladit..

21.02.2012, 15:54 |
clown zalezi na stredobassech .. taky si pamatuju, ze jsem takhle nejakej tyden jezdil .., mel jsem tenkrat taky Eprity .. tusim, ze sly 63Hz/24dB :) jeste na poctive CDA 9833 :)