Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > bmw e36 přední repro

o Navštíveno 6199x o
o 25.02.2012, 14:15 | Luter
Měl bych takový dotaz. Mám bmw e36 s originální hifi sestavou, která už nesplnuje požadavky a tak ji chci vyměnit. jedná se mi především o předek. ve dveřích je výška, středový reproduktor 87mm a v prostoru nohou pod palubkou je 130mm středobas. Chtěl bych poradit hlavně ohledně repra v oblasti nohou. Vzhledem k tomu, že tam je za reprem velmi malý prostor objemově 1-2 litry tak nevím, zda-li má cenu a mělo by nějaký efekt tam cpát nějaké výkonné repra hnané přes zesilovač, nebo to hrát z důvodu nevyužití přes radio. zamlouvá se mi fusion pp-cm5250 nebo pp-cm525. Co si o tom myslíte a jak řešit tento problém? Uvítám tipy i na jiné repra(dost lidí se vyjadřovalo o fusion kladně). Zadní repro neřeším, protože tam není nic s otazníkama. Díky za rady

o 25.02.2012, 14:25 | Luter
Jo a ještě bych se chtěl zeptat na takovou věc. jaký je správný poměr mezi výkonem repra a zesilovače? nedávno mi kamarád tvrdil, že mi jeden kanál 100w rms bohatě stačí na 500wc rms repro. že prý jsou na to nějaké rovnice a vzorce na výpočty. Mi osobně se to moc nezdá tento poměr, ale nechám se poučit.
o 25.02.2012, 23:36 | hifim@ni@k
Objem 1-2 litry bude málo pro asi jakýkoliv slušný středobas, byť 130mm.

To už ho dát raději místo toho středu. Ale nevím kolik je tam místa apod., to musí poradit někdo, kdo zná toto auto.

Výběr reproduktorů záleží hlavně na sumě, kterou chceš investovat, případně pokud máš konkrétní představu o zvuku, tak ji napiš a od toho se bude odvíjet cena.

Hodnota RMS je pouze jeden z důležitých údajů, sám o sobě moc nevypovídá o kvalitě daného komponentu. Všeobecně se dá ale asi říci, že je lepší mít zesilovač o větším výkonu, než je příkon reproduktorů.
o 26.02.2012, 07:55 | Luter | Upraveno: 2012-02-26 08:06:26
no zajímá mě obecně jaká je značka fusion. jakou mají kvalitu zpracování a zvuku obecně. a co možnost mít ten prostor na způsob otevřené ozvučnice? bylo by to menší řešení nebo ne? vzhledem k tomu že jsem ty tapece koupil v kůži za nemalé peníze, tak do nich jakékoliv zásahy dělat nechci. za ty přední kompa si představuju tak 5 000. ale právě zvažuju, zda-li to má význam tahle investice, pokud nechci dělat zásahy a porušit originální vzhled. proto jsem chtěl od někoho zkušeného poradit, jak by se tohle dalo řešit popřípadě jaké repro by bylo vhodné v daných podmínkách.
o 26.02.2012, 10:08 | Skaletonz
Z vlastní zkušenosti vim, že když jsem dělal svoji E36 tak jsem schválně koukal na ten prostor za reproduktorem u nohou a je tam rozhodně větší objem než 1-2 litry. Je to tam totiž spojené s prostorem, který je za blatníkem takže to podle mého odhadu dá tak +- 10 l (ale nepočital jsem to). Značku fusion jsem ještě neslyšel, ale myslím si, že kyž daš jen 13 tak budeš zklamaný. Já měl docela dlouho předchůdce těhle: [ Link ] a pak jsem přešel na 165 mm: [ Link ] a nestačil jsem se divit. Je to asi hlavně tím, že je to takhle utopené až u nohou a ten zvuk to hodně omezuje. Doporučuju ti to nějak promyslet a zkusit to repro dostat do dveří, aby si zbytečně neutrácel, ale je pravda, že už to pak nebude originální stav. Asi je potřeba se rozhodnout jestli origo stav nebo kvalitnější poslech
o 26.02.2012, 10:20 | raksop
[ Link ]

niečo pre inšpiraciu pred 3mesiacmi to bolo na predaj komplet audio aj doorbordy len už to je asi preč.
o 26.02.2012, 10:29 | Skaletonz
Tak to je moc pěkně udělané. Já to mám jen na MDF kroužcích. Vypadá to hrozně a nevejde se tam ta páčka na otvírání motoru. Škoda, že už nejsou na prodej ty lamináty k nohám. Asi budu muset zkusit práci s laminátem a něco vytvořit.
o 26.02.2012, 10:50 | jackobo | Upraveno: 2012-02-26 10:51:52
je to jak pise Skaletonz. E36 je v tomhle ohledu docela naprd. Bud se rozhodnes, ze nechas origo stav interieru a jen s minimalnima upravama vymenis repro, ale v tom pripade to stejne bude jen kompromis a vysledek nikdy nebude zdaleka takovej, jako kdyz to se to clovek rozhodne cely prekopat, viz raksop. V tom prvnim pripade bych ani nak extra neresil repro, protoze to je prakticky sumak. Ani se sebelepsimi menici to nikdy nebude zdaleka ono.

To, co sem hodil raksop je fakt spica. Ve svy dobe, kdy sem jeste vazne resil hudbu do E36 bych mu za tyhle doorboardy + spodky k noham utrhl obe ruce. A to je mi jasny, ze zrovna laciny to asi nebylo. Paradni prace :).

Musis se rozhodnout, kazdopadne preji mnoho zdaru :)).
o 26.02.2012, 12:39 | Luter | Upraveno: 2012-02-26 12:44:07
Díky kluci. ta inspirativní zástavba vypadá velmi dobře :) kdo umí s laminem? ! ? :-))) zadní plato mám udělané z lamina na 165mm, bez dírky navíc, ale zatím neosazeno. ted se chystám do garáže tak budu přemýšlet co s tím. Každopádně podobný problém jsem už řešil u bmw e30. tam to je to samé v bledě modrém. Tenkrát jsem odkládací prostor ve dveřích zmenšil na polovinu, a místo zbytku udělal klopenou dřevěnou zástavbu pro 165mm. pořád přemýšlím nad tím, jak moc by utrpěla kvalita poslechu, pokud bych originální středový vyměnil za něco lepšího např. tohle [ Link ] který je v horní části dveří, výškáč vyměnil z komponentu a pod nohy vrazil bud 130 nebo 165mm s alternativním otevíráním kapoty, které tomu vadí. Jinak má případně ten prostor pod nohama význam tlumit? Originální repro je usazeno v originálním dalo by se říct domečku z něčeho na způsob molitanu. Nebo spíš klobouku :-D zadek mám v podstatě udělaný + v kufru monoblok + sub. takže nějaké ty basy by mě vepředu asi moc netrápili. Spíše přednes jiných než hlubokých pásem. Jo a ještě by mě zajímala další věc. Je u kompa nějakým způsobem rozhodující objem pokud mám udělané to zadní plato? zatím je to otevřené, ale po konečné instalaci a vytlumení plechů by byla uzavřená.
o 26.02.2012, 14:21 | CervinVega
do e36 jsem dopredu dostal 16cm kompa pres krouzky, tusim pod origo plast (uz si to nepamatuju), hralo to pekne...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3697 sekund.