Navštíveno 5632x

Vím jak má každý rád fotky, tak sem se rozodnul dát sem nějaký příběh mé budoucí instalace. To vyměřování a směrování trvalo snad nejdýl ze všeho a za podmínek stylu ( laminování v okně panelákového domu ) nebylo nic moc. Sousedi si myslej, že tu někdo fetuje toulen :D Ale co

při směrování jsem si dal opravud záležet aby to bylo tak jak chci :)

sexy punčošky

trošku prosycení,aby to mělo nějakou tvrdost,ovšem tmel to zpevní navrch ještě dost, protože plánuju větší vrstvu cca 0-5 - 1 cm

narychlo a potají,aby si sousedi zase nemysleli,že tu někdo čichá toulen přetmeleno na hrubo

Takže to nejhroší za mnou ,ale zároveň přede mnou.
Ozvučnice pro středy vychází vodou měřeno 550ml,což by mělo byt optimální. Po vytlumení vnitřku bude koncová hodnota koelm 450-500 ml což byl účel.
Teď jedu na hory tak to asi bude chvíli rozpracované,ale co nejdřív bych chtěl všechno dobrousit a dotáhnout do konce a osadit do auta.

03.03.2012, 11:25 |
wefa Super :) Jsem zrovna ve stejné fázi, ale bohužel mi to moc nesedí, musím asi znova :( Každopádně rada ohledně tmelu? Nějaké doporučení?
nejlepší je podle mě udělat pořádnej základ pryskyřicí a plátnem aby to bylo pevný. Pak ten tmel používám ten středně jemný a na vrch i ten nejjemněšjí. Ale ve výsledku i ten nejjemnější není jak sádra,ale je opravdu tvrdý a nepraská a dá se s nim udělat i větší vrstva.Dřív sem kupoval jen ty nejhrubší nejtvrdší,ale to když zaschlo bylo to jak beton a brousit se to muselo jedině storjně, páč smirglem bys na tom nechal ruce. No jinak na značce asi nezáleží. Teďka potřebuju tak 4 hodinky času,sednout si s tim někam na zahradu a dobrousit k dokonalosti, pak ještě tak 3 vrstvy slabší tmelu, dorovnat, zahladit a potáhnout. Do konce bžezna bych chtěl mít dodomkováno :) Na nějaký pěkný jarní víkend si pak nechám megadomek na basák :D
vypadá to zajímavě a zvukově to bude asi dobrý, ale zajímalo by mě,jestli ty plastový "cvočky" v těch A trojůhelníčcích takovouto konstrukci udrží, další věcí asi bude výhled do zrcátka.mě už tohle naštěstí přešlo,připadá mě to jaksi nepraktický a k H..... jelikož když nemáš nějaký luxus auto, který je už z výroby dobře odhlučněný i co se týká aero venkovního hluku, tak všechny detaily který to pak zahraje v dílně při stojícím autě, tak za jízdy rázem zmizej a veškerá práce je k ničemu, ale každej si tím musí projít a přijít na to :D Jinak to vypadá zajímavě...
Ale kdo poslouchá kvalitu za jízdy? I na SQ se měří a poslouchá ve statickém stavu, nebo mýlím se snad? :o)

03.03.2012, 21:38 |
Toxxx Martinec7: Ja ano. Aj na D1:)

03.03.2012, 22:07 |
swep toxxx: jednou sem jel s ivlsem do nemecka, a za celou cestu az do frankfurtu a zpet hralo ODR asi deset minut :)

04.03.2012, 07:00 |
dejvyxxx | Upraveno: 2012-03-04 07:02:14
Máchale, je to prostě hobby, každej kdo se tu sanží o SQ ,ať je to ivls, toxx, lukee, swep, hifík a další široká škála lidí, tak vlastně to všechno dělají protože je to baví.A když to někomu přijde k hovnu jak říkáš, tak ani jeden z nás Tě nebude nutit to do auta dělat, stejně tak tě nikdo nenutí koukat na moje obrázky z rozdělané práce. Co se týče výhledu do zrcátek , tak si myslim ,že to nebude problém , vůbec žádnej. Ono těžko z těch mých pseudofotek poznáš jak je to vůbec směrované. Až bude vše hotové a nainstalované tak můžeš mluvit. Jinak dotlumení auta je samozřejmé ať už máš Báwo nebo octavku jako třeba já. Co se týče těch trojúhelníčků . Není takový problém přidělat tam nějaký ten držák navíc, nebo to přilepit silikonem,existuje spousty možností.Hlavně po dlouhém rozmýšelení jsem se to rozhodl instalovat takto i z důvodů toho, že nemám k dispozici dílnu, kde bych kuchal palubku apod. Zvukově to vůbec nemusí být nejlepší to ukáže čas. Neznamená, že když se tu sanžim o nějaké domky na 4w tak ,že to hnedka bude super. Bude to stát ještě desítky hodin ladění a další mravenčí práce. Nerad bych tu rozhel nějakej flame, dal sem to sem jen tak na oživení.Koho to nezajímá, tomu to necpu.Koho jo, rád si počká do konce měsíce kdy bych už chtěl být zase o krok dále :)
pěkná práce...a pěkně a pravdivě shrnuto ;)

04.03.2012, 11:44 |
ivls to dejvyxxx
super, konecne se projevuje blizici se sezona :oP
to laminovani v byte jen slaminatem, ktery nesmrdi - je sice vetsinou drazsi, ale ja ho pouzivam i v garazi
skelna tkanina , nebo skelne vlakno - ok - zajisti dostatecnou pevnost
makej a davej dalsi fotky :oP
to Máchal 80
....tak všechny detaily který to pak zahraje v dílně při stojícím autě, tak za jízdy rázem zmizej a veškerá práce je k ničemu, ale každej si tím musí projít a přijít na to :D
po jak dlouhe dobe jsi na to prisel ty?
jinak, jako 04.03.2012, 07:00 | dejvyxxx

04.03.2012, 13:23 |
ivls jo a swep, nelzi, bylo to vic, jak 10 minut :oP
jinak je to tak, ze pokud jedu v aute se spolupasazery, tak dam radeji prednost hovoru
poslech si vychutnavam sobecky sam :oP
Já to nikomu nehaním,jen mě to připadá úsměvný laminovat takovýhle "bambule" do A trojuhelníčku a pak napsat , ono se to tam nějak přilepý či nějakým vrutem připálý a po třetím bouchnutí dveřma to skončí spolujezdcoj v klíně, takovejhlech znám "ono se to tam nějak" a pak to stálo vždy za ..... Myslím že nejdřív by se mělo řešit uchycení toho trojuhelníku a pak na to kydat laminát, další věcí je bezpečnost instalace, mě by zajímalo až někdo takovej pujde s autem náhodou přez boudu a tím silikonem "připatlanej" dvoukilovej středák ho práskne do kebule,jak se bude tvářit. Kouká třeba i emma na takovouto bezpečnost instalace?? Já když vidím některé instalace a v kufru je přidělanej sucháčema 40ceti kilovej box, tak si jen řikám, kdy majitel při havárii bude takovýmto závažím vzat po palici, takže tím jsem chtěl jen říct, že jsem zastáncem insatlací do origo montážních pozic s patřičným vytlumaním a toť vše. Jinak hodně zadaru, je lepší ty prachy aspoň narvat do hudby než do chlastu...
A ještě taková malá připomínka a rada, když koukám na postup "laminovaní" na ty triangly, tak si ten plast aspoň navrtej malým vrtáčkem,aby se měl laminát čeho chytit, plast a lamino není dobrý pojivo.Takže po vybroušení a nalakování očekávej zapraskání a znova...
Ale to ti tady koukám nikdo nenapíše.jinak podle plastů to je octavia že ano.

04.03.2012, 17:53 |
swep machal - ano emma na tohle kouka bezpecnost instalace je jednim z kriterii hodnoceni, kdyz pudes s octavii pres boudu tak ses nasracku takze nejaky stredak je jen stripek ve skladacce.
jinak spojeni plast - laminat, zde zalezi na druhu pouzite pryskyrice a celkove na postupu vyroby, myslim ze tady na foru jsou desitky instalaci a fotek kde je videt jak to delat
Já tedy předpokládám a zřejmě to tak i bude, že tento člověk to určitě neřešil a koupil "nějakou" pryskyřici, takže výsledek bude asi na ...
Já se vždy při instalaci snažil věci řešit, aby vše bylo funkční a fungovalo to, ale teď ať mě někdo nějak normálně a logicky třeba vysvětlí, když to tam nablije silikonem a za tejden bude chtít něco předělat a nebo sundat zrcátko, tak jak to tedy provede??? Skončí to šroubovákem, nadávkama a zničeným domkem na střeďák, já tyhle ladiče "co to nějak" potom přidělaj, moc dobře znám :D toť to jsem chtěl říct....
Mě se líbí a zastávám jak se toho ujal tento člen:
[ Link ] Tomu říkám pěkná a praktická instal

04.03.2012, 18:24 |
ivls to Máchal 80
s tim navrtanim s tebou souhlasim
- chtel jsem na to poukazat hned ze zacatku, ale nebyl jsem si jisty, jestli na fotce je dobre videt
- dovolim si hodit jedno moje foto, kde jsou dirky videt pred laminovanim - davam si maximalne zalezet, aby laminat dobre vtekl do techto direk, protoze, jak bylo psano je to spoj laminatu a plastu

ivls:ano přesně takhle by to mělo bejt a mám to hlavně nesčetněkrát vyzkoušený.Ideal je ještě styčné plochy vzít 80desátkou papírem a super.
Ale to mu tady z těch nikdo neřekne, protože to asi taky tak poladili způsobem "ono to nějak" :D

04.03.2012, 19:46 |
jok3r ivls: hodil bys mi pls nějakej odkaz na pryskyřici která nesmrdí?

04.03.2012, 19:57 |
ivls | Upraveno: 2012-03-04 20:00:00
to jok3r
letoxit
pouzivam PR102, nebo 102M
a tvrdidlo a tvrdidlo EM420
[ Link ]

04.03.2012, 20:24 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2012-03-04 20:25:08
ivls: pěkná eifelovka na tom trojúhelníčku.
Já jsem měl v plánu na tu kovovou část trojúhelníku bodnout matku a domek pojistit šroubem M5, který by byl uvnitř domku a na závěr bych nahodil reprák. Vždy se to dá pořádně vyřešit, s tím nemám problém.

04.03.2012, 21:03 |
jok3r ivls: a tam maj i nějakej eshop nebo tak? nějak se tam nemůžu zorientovat a chtěl bych si to pořídit asi

04.03.2012, 21:29 |
swep havel-composites.com maji epoxidy i polyestery a spoustu dalsiho materialu pro tvorbu kompozitnich materialu
Havel má samozřejmě také v nabídce nízkoemisní pryskyřici.
Tak se tu dlouho nic nehlo, tak jen pro představu jak sem pokročil. Má to jeden háček, špatně se dostanu ke šroubům k utažení středových domků = musím to předělat. :)