Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > RCA sinch

o Navštíveno 3056x o
o 05.03.2012, 23:06 | jarous
Zdar lidi.
Měl bych dotaz na zapojení - mám rádio Pioneer-50UB, má jeden pár RCA sinch, na který můžu pustit:
zadní repro, subwoofer bez zesilovače, širokopásmové repro přes zesík, nebo subwoofer přes zesík (vše v nastavení v rádiu). Oč mi jde, chtěl bych přední a zadní repro na jeden zesík a subwoofer přes druhý, tak aby sub šel vypínat. Můžu to propojit y spojkama a na sub-zesilovač dát k spouštěcímu drátku z rádia vypínač.
Anebo mě napadla taková věc - využít drátů z autorádia k repro a použít High/Low adaptery a RCA sinch nechal jen na subwoofer, tím pádem bych mohl ovládat subwoofer rovnou z rádia.
K druhé variantě bych se přikláněl víc.
Chtěl bych se zeptat, jak to řešíte vy - déle hrající.
Dík moc za návrhy.

o 06.03.2012, 07:55 | jok3r
ja bych tam dal High/Low adapter a pak by mel jit prez radio vypnout sub
o 06.03.2012, 08:59 | hlavka
taky bych to viděl na High/Low adaptér. Navíc, kdyby neměly zesíky možnost výstupu, musel bys to z RCA rozdvojit 2x pokud by si chtěl přední+zadní+woofer, to už by asi docela ztrácelo a taky by pak odpadla možnost regulovat hlasitost wooferu na rádiu. A kdybys použil dva Hi/Low adaptery, bude fungovat i fader. Zrovna se mi tu doma dva válí, pokud jsi poblíž Brna, můžu půjčit na odzkoušení :)
o 06.03.2012, 09:45 | jarous
hlava: jsem z Chomutova, trochu z ruky
jinak dík za radu a ještě něco - výpočet kabelu: pí*d2/4*počet drátů? je to tak ne?
je to už nějaká doba, co jsem tahal dráty od baterky, jsou to orig., potřebuju to , abych věděl, jaký ,,rozbočovač" napětí, myslím tím velikost děr pro kabel
o 06.03.2012, 10:22 | hlavka
tím si nejsem jistý, mám jen dva zesíky a oba jsou napojený na kapík 25mm a k baterce mám 50mm, podle výkonu by to mohlo stačit, tak už jsem to dál neřešil :) A nezapomeň přidat pak i kostřící drát na baterku ;) pokud netaháš oba kable přímo od baterky.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3708 sekund.