Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Pomoc s novou audiosoustavou.

o Navštíveno 5602x o
o 09.03.2012, 19:59 | Palis
Nazdar lidi.

Ukousl jsem si na sebe docela veliké sousto a zjistil že bez pomoci zkušených to nezvládnu, tak jsem se zaregistroval sem k vám.
Moje stávající muzika v autě se skládá z těchto komponent:
Autorádio: NoName něco na styl Eonon.
Přední repro: Hifonics BRUTUS BX 6.2Ci
Zadní repro: Ovály od MB Quart
Zesilovač: Crunch MXB 4200i
Basák: Hifonics je to myslím atlas série 450w
A řekl jsem si ,že je čas na změnu. Jen jsem se asi měl napřed s váma poradit a až pak nakupovat, ale už je pozdě. Snad to nebude taková hrůza.
Přikoupil jsem nové rádio od Pioneru MVH P7300 a 2 monobloky od Boss audio systém PH3000D
+ kapacitor od stejné firmy CAP2S. Ještě chci přikoupit novej basák a to už si od vás nechám poradit.
Můj záměr je dostat dozadu 2 basáky, ale dogma to není.
Trochu to shrnu co bych tam chtěl nechat: Rádio Pioner , 4 kanál na předky a zadky, Přední repro hraje super tak měnit nebudu, zadní koupit nové, oba monobloky a dokoupit jeden nebo 2 basáky.
Jen jsem se zamyslel nad zapojením a jde mě z toho hlava kolem.
Zkusil jsem něco namalovat a obrázek přikládám.
Nijak to zatím nehoří ještě musím auto vytlumit a upravit v zadu prostor pro nové pasažéry a až pak to tam začnu instalovat.
Pokud mě poradíte hlavně se zapojením a co dokoupit budu vám moc vděčnej.

Palis

foto k příspěvku  od Palis

o 09.03.2012, 20:02 | endru.ondra
Stím monoblokem si spíš udělal hůře než lépe. Jsi měl koupit jeden stabylní do 1 ohmu a pak koupit dva basáky a zapojit je.
o 09.03.2012, 22:08 | rover (WoodTech)
No jelikož jsi z prostějova tak se tak se klidně ozvy a stav se zamnou do brna a mužem to poladit. Rád ti pomůžu a bude tě to stát jen trošku benzínu.
No a k obrázku-pojistka u baterky bude malá vzhledem k odběru a další problém je kapacitor před dis. blokem neb na tomto místě ztrácí význam .
o 10.03.2012, 07:14 | Seat Power
zbytecne dle me komplikovane,nechej jen jeden monoblok,podle nej se museji vybrat adekvatni subwoofery,zadni repro take nedavej,kapacitor take vypust pokud mas dobrou baterii a kabely o kterych nic nepises.Pak bych to udelal jednoduse,od baterky tahnout kabel,v kufru rozvodny blok do 4kanalu a monobloku,poradne prikostrit jak v kufru tak prikostrit baterku.A nemel by byt problem a ty veci co bych tam ja osobne nedaval tak ty prodej a porid za to tlumeni.
o 10.03.2012, 13:51 | Palis
Pojistku tam mám teď 50A a není problém vyměnit i za silnější. Kabely budu muset natahat znovu stávajíci by to asi neutáhl. Mrknu jakej tam vůbec mám a pak to sem nahodím. Baterku jsem kupoval Optima red top tak tam problém nebude a kapacitor asi vynechám. Jsem si to myslel, ale když jsem ho já vůl koupil tak jsem ho tam zahrnul :D
Tak ať se to někam pohne, co ty moje monobloky nechat je a použít? Sice jsem je koupil levně z ameriky, ale prodávat se mě nechtějí. A co k tomu za Subwoofer? Nechce se mě do toho vrážet zase majlant, ale je mě jasné že zadarmo nic není.

Chci mít komponenty doma už ze startu ať se podle toho můžu zařídit s prostorem v autě. Jinak jsem nenapsal že to jde do Toyota Celica r.v. 1990. Zadní sedačky už tam nejsou a tak je místa víc než dost.
o 11.03.2012, 00:01 | rover (WoodTech)
SEAT-Prosím odpověd proč nemít dva monobloky ? Dále pak proč nepoužít kapacitor a zadní repro ?
Prosím relevantní důvody a ne omáčku jako celej tvůj příspěvek.
Děkuji
o 11.03.2012, 00:25 | CarMedia.cz
Monobloky použíj oba, ale určitě ne tak, jak to máš nakreslené. Je třeba využít možnosti linku obou zesilovačů (master/slave) a pak to poběží v klidu. Nechce se mě ale hledat odpor cívky (cívek) toho Hifonicsu, takže nevím, zda-li je ta volba odekvátní k sobě. Pokud budeš hledat nové woofery, tak ať máš konečný odpor 2 ohmy, bude to hrát bez problémů a využiješ maxinální potenciál těch zesilovačů.. Kapacitor bych v tomto případě také vyhodil a dal druhou baterii. Tím uděláš mnohem víc práce.

Jinak kapacitor se používá pouze na jeden zesilovač a musí být umístěn do 20 cm od terminálu zesilovače. Jinak to tam budeš mít jen jako blikátko. Opět se budu opakovat, kup druhou baterii a budeš mít klidné spaní..
o 20.03.2012, 17:17 | Palis
Subwoofer bude novej a klidně si nechám poradit co koupit. Stávající se někde pokusím prodat i s tím kapacitorem. Zapojení jsem nakreslil jen tak od pasu a už je mě jasné že je to blbost, ale editovat to nejde abych ho odsud odstranil.
o 21.03.2012, 09:25 | prohifi.cz
Ja bych tedy poslal ty Boss Audio do sveta - nema to ani udavany vykon, ani ten zvuk nestoji za moc. Chapu, ze jsi je koupil a nechces se jich vzdat, ale kazda sranda neco stoji a kdyz uz bych neco delal, tak poradne... a ne stavet na spatnych komponentach.
Pak to nehraje jak ma a clovek porad blouma a resi nasledky, proc to hraje spatne. Tak se vyhni reseni nasledku a zacni pricinou ;-) Staci jeden poradnej monoblok ... casto se tu objevuje treba DLS A6 za hodne dobre penize, a to ses uplne jinde.

Boss Audio prodas - porad jsou lidi, kteri si mysli, ze se najednou objevila zazracna znacka, ktera za polovicni az tretinove penize umi vyrobit vyrobky se stejnymi parametry, co cela ostatni konkurence :-)
o 23.03.2012, 17:51 | Palis
Tak dnes šel starej woofer hifonics do světa a je na čase koupit novej.
Hifonics je můj favorit a něco takového by se mě zamlouvalo.
[ Link ]
Asi mě ty monobloky bosse jen tak někdo nekoupí tak bych to na nich mohl vyzkoušet než to osadím na něco co to utáhne.

Teď jen někde sehnat zesák co mě toto nakrmí a nebude zbytečně drahej. Nevíte o něčem?
o 23.03.2012, 23:10 | prohifi.cz | Upraveno: 2012-03-23 23:11:17
Jestli chces kvalitni zesilovac, co nakrmi tenhle box, tak levny rozhodne nebude. Jestli se dobre divam, potrebujes monoblok, co zvlada 1500W rms pri 2 ohmech, takze to ses cenove dost vysoko. U novych kvalitnich kousku ses na cca 15-25 tisic Kc. Nepocitam zbozi, co ma tento vykon, ale neukontroluje membrany tak, aby to hralo presne a jenom nehucelo.

Pouzity bys mohl sehnat kolem 10 tisic odhadem, ale moc takovych nepotkas.

A samozrejme pocitej i s poradnou autobaterii, ktera takovy zesilovac utahne, takze si pricti tak 5-10 tisic na baterku, pokud to chces udelat poradne.
o 25.03.2012, 13:23 | Palis
Je mě to jasné že zadarmo to nebude. Malinko jsem doufal že něco ušetřím na těch bossech, ale asi jsem na nich jen provařil. Baterku už mám Optima red top. Už projíždím inzeráty a jak na něco zajímavého narazím tak to sem nahodím. A nevyšlo by mě levněji než kupovat jeden drahej monoblok koupit 2 co to dohromady utáhnou?
o 25.03.2012, 18:27 | prohifi.cz
No, mozna jsem to prehlednul, ale nenasel jsem tu to nejdulezitejsi ... o co presne Ti jde?
Chces co nejhlasitejsi poslech, co nejkvalitnejsi nebo chces kompromis?

Hifo bude hodne na hlasitost, zvlast tady v BP bedne, takze cekej hutne hluboko basy, ale ne moc presne... pouzitelne tak na cernou a tanecni muziku. Na takovy rock to treba nebude moc pouzitelne.

Hodne lidi jde ale po tom modrem podsvetleni no... :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3418 sekund.