Navštíveno 3256x

Ahoj, blbej dotaz :) liší se nějak vodič k napájení a k ukostření uesu? krom toho že jeden je červenej a jeden je modrej? Díky ua info :)
sorry sem trochu jinde :)
ne,je to uplne jedno,je to jen barva izolace
Pavel kecá, když dáš červenej na - tak ti proud poteče obráceně :D

14.03.2012, 16:02 |
Tendr Pavel chce mít kšeft koukám :)
a z ceho bych ho jako mel?

14.03.2012, 23:03 |
TemnyMagic | Upraveno: 2012-03-14 23:04:32
no rekl bych dle uziti, jaky kabl pouzijes. Ale samozrejme by mel byt, alespon podle toho co jsem vycetl stejny prurez obou vodicu

14.03.2012, 23:38 |
Tendr Pavel: Aj, sry, jsem špatně pochopil dotaz :)
TM:nebavime se o prurezu,to je jasne,ze musi byt stejne,bavime se o barve izolace a tam je to prdel vody...o))
tendr:ok...o))

16.03.2012, 16:37 |
Ravo barva izolace je jedno, na zvuk to nebude mít vliv.
Nicméně doporučuji dodržovat obvyklou konvenci červený plus a modrý mínus. Aspoň ten plus ať je červený, konstra může být jinou barvou (hnědý, černý atd.).
A proč? Nikdo není neomylný a až bude zapojovat/přepojovat atd. a přepoluje zesák (který následně shoří/poškodí že se nevyplatí ho opravovat), tak pochopí, že zesáku to jedno nebylo.
A říkat si že nejsem blbej? Někdy je v tom takový chaos, že při rozplétání klidně může dojít k "záměně". A že nebudu nikdy audio přepojovat? Tomu snad nikdo kdo si hraje s autohifi nevěří ;-)
Ravo: Je dobre to dodrzet, ale kdyby nahodou to zapojoval stejnou barvou, staci oznacit konec plus. kabelu a uz se v tom vyznas :)

17.03.2012, 16:21 |
ivls | Upraveno: 2012-03-17 16:24:18
jako Ravo,
ale mel jsem i tak, ze napajeni plus jsem mel po pojistkove pouzdro kabel cereveny a potom jsem se spletl a naknympoval jsem oko na modry, tak pokracoval stejny kabel jinou barvou, ale dal jsem do husiho krku a oznacil na plusu cervenou izolackou
no a jinak, jak Ravo pise, ze clovek neni neomylny, jsem si kdysi zkusi na sve kuzi - kabely dobre rozlisene - na minusu nic, na plusu cervena izolacka, takze na prvni pohled neslo chybovat - jednou jsem prepojoval dal plus kabel do zdirky minus a pak naopak a bylo po zesilovaci - chudak mc intosh, to neustal - nastesti to slo opravit
a to si myslim, ze jsem clovek, kterej radeji, jak se rika dvakrat meri a jednou resi, ale stane se a je to hned
vim, ze jsem nebyl prvni ani posledni

18.03.2012, 22:42 |
Ravo | Upraveno: 2012-03-18 22:43:48
tyjo smahout si přepolováním kvůli nepozornosti McIntoshe, tak si hned na místě sám naliskám a pak požádám o to samý ještě všechny lidi co potkám :)
Barevný značení plusu nějákou velmi výraznou barvou má i smysl proto, abys někde při přepojování někde "neškrtl", protože celý auto je v podstatě kostra.
Já když něco předělávám, tak vždycky hned jak odpojím něco co má červenou barvu, tak to hned pro sychr zaizoluju izolačkou, teprve pak hážu volně do kufru do klubka ostatních "hadů". A když zapojuju a narazím na něco co má izolačku kteoru musím sundat, tak si dávám sakra majzla než to někam strčím ;)

18.03.2012, 23:04 |
ivls to Ravo,
tak, jak pises i ja vzdy zaizoluju plusko - je to sichr
ale, jak pisi - proste se stane a stalo
vim, ze nejsem prvni ani posledni - i ja jsem si do te doby myslel, ze se mi nikdy nemuze stat :oP

18.03.2012, 23:12 |
petis Ivls: přesně tak. Taky jsem zapojoval 7kW zesik kterej mel svorky +--+, a já ho zapojil +-+-, naštestí když jsem ho nabíjel přes žárovku tak furt svítila a nechtěla zhasnout mrcha:-)) Ted už si dával hodně velkýho majzla jak co zapojuju.