Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > gain zosilovac a radio

o Navštíveno 3025x o
o 17.03.2012, 13:52 | japonec1
Zdar. Chcem sa opytat preco ked sa nastavaje radio a zosik tak gain na zosiku sa dava na minimum a radio hlasitost na cca tych 75 perc. a postupne sa pridava gain na zosiku kym repro atd..
Otazka znie moze to byt nastavene tak ze napr. na zosilovaci dam gain na 75 perc. a uz si len korigujem hlasitost na radiu s tym predpokladom ze niesom hluchy a neuskodim repru , zosiku. A tez za predpokladu ze omylom mi niekto nevytoci volume na max.
No napisal som to jak talian ale myslienka tam je. Vdaka za odp.

o 17.03.2012, 16:01 | ivls
no, zda se mi, ze pokud gain vytocis na 75, ze to bude celkem dost
dokud jsem mel jiny system, nez nyni na vysky a stredy jsem mel gain na minimum - na vyskach se mi jinak objevoval neprijemny sum a stredobas a sw jsem mel na vic, ale nevim presne na kolik
pokud se jedna o aktiv, tak si potom snizis vyhybky dolu a urcis si na kolik max. chces tocit na volume radio
ja gainy na zesilovacich nemam, ale resil jsem podobnou otazku a v pohode - dal jsem si vyhybky nekde do spodni casti volume a zkousel tak dlouho, dokud jsem na pozadovanou mou stanovenou max.hlasitost se radiu dostal na radiu na max
ted, kdyz vytocim na max, tak se systemu nic nestane
dobre je vzit si stare testovaci cd na stereo systemy o projet si track 7, kde lze vyzkouset, ze system nejde nikde do limitace

o 17.03.2012, 16:36 | japonec1
dik ivls a sorry som zabudol doplnit ze sa jedna o pasiv - nakolko momentalne to mam tak nastavene ze na zosiku mam predok a to lava na nejakych 70 perc. a prava na 75perc. a na radiu volume je do nejakych 60 avsak viac ako 30 neprekrocim nakolko by to asi nedopadlo dobre.
o 17.03.2012, 16:44 | ivls
tak tedy sniz gainy tak, aby si se dostal na tech 30max a budes v klidu
o 17.03.2012, 17:10 | japonec1 | Upraveno: 2012-03-17 17:15:40
ok ivls mojim cielom neni ani prekrocit tych 30 volume na radiu len ci to neni zbytocne mam takto vytoceny gain na zosiku a tym padom zosik ide viac do skreslenia ? uz sa zamotavam :-) respektive je lepsie zajst dalej z volume na radiu alebo viac vytoceny gain na zosiku a radio volume menej ? alebo je to uplne jedno a zybtocne rozoberam nesmrtelnost chrusta
o 18.03.2012, 14:52 | Radeggast
Pokud budeš gain na rádiu (GR) na 30-50% a gain na zesicich (GZ) na 75% a někdo ti otočí volume na max, tak se ti "mnohem víc" zvýší voltáž, než kdyby jsi měl GR na 75% a hrozí větší riziko odpálení repro.
Dále bych viděl problém se šumem, jako psal ivls, pokud zvýšíš GZ - také to tak mám.
Nehledě na to, že nižší voltáž je více náchylná na šum, který potom ještě na zesíku zesílíš.

Nejlepší pro tebe bude si vyzkoušet obojí a máš to. :)
o 18.03.2012, 17:03 | japonec1
vyskusane oboje nakolko ma to dost zaujimalo a verdikt: sum som nejak nepostrehol a pre istotu nastavene tak ako je to tu v postupoch v histrory. Skusal som v druhom aute na druhych komponentoch /pasiv/ v pripade ze som GZ na 75% a radio som postupne volume pridaval tak ten sum tam bol neskutocny asi tak. vdaka za reakcie
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3159 sekund.