Navštíveno 15771x

Ahoj, můžete mi někdo poradit jak nastavit určité parametry zvuku na radiu jedná se o:
BASS ADJUS.. - Bass center FRQ (Kmitočet centrálních basů) - 40/50/60/70/80/90/100/120/150 Hz podle čeho se nastavuje?
BASS Q Factor - Faktor kvality basů 1,00/1,25/1,50/2,00
MIDDLE Center (Kmitočet centrálních středů 0,5/1,0/1,5/2,0 kHz
MIDDLE Q Factor (faktor kvality středů) 1,0/2,0
TREEBLE Center FRQ - (Kmitočet centrálních výšek)10,00/12,5/15,00/17,5 kHz
Prosím o radu podle čeho se tyto hodnoty nastavují předem díky
pokud mas dve usi tak je pouzij
vsak sis na dotaz odpovedel sam
jo je to kenwood (KDC 5751SD) jako ne že bych tomu tak uplne nerozumnel ale třeba faktor kvality středů 1,0 nebo 2,0 na čem to přesně záleží - jako že budto hrají středy kvalitněji při 1 kHz nebo při 2 Khz. podle sluchu jsem to zkoušel nastavit a neslyším tam nějaký velký rozdíl právě... :(
tak tento model mam zrovna taky,nastavoval jsem pouze propust pro predni a zadni kanaly,malinko dolu treble,na me moc urvane,a basy dolu. Sub. Level na 0. Jinak jsem nechal vse na vyrobnim nastaveni. Jinak vyborne radio v cene do 4tis (nove). Slusna vybava za ty penize. Kdyz to porovnam,minuly rok jsem kupoval nove sony cdx gt640ui za 3299,- tak knw je uplne nekde jinde,vzhledem k takrka stejne cene,zvukove i spektrem nastaveni.
já dával právě vše na 0 a ostatní nastavení co zmiňuji výše jsem nechal taky podle původního nastavení. Jen jsem chtěl pořádně nastavit zesilovač a nevím zda má některý z těch faktorů vliv na zkreslení zvuku. Jinak musím souhlasit výborné rádio v téhle cenové kategorii bylo mi doporučeno i panem Šudákem z Ahifi.cz a to jsem vyíral mezi ALPINE CDE-123R, a KENWOODEM KDC5751SD.
vsechny tebou vyjmenovane funkce maji vliv na zkresleni zvuku,hlavni je ze nemas vse max. Vidim ze jsme na tom stejne,taky jsem zvazoval mezi alpine a knw,knw mel tusim oproti ni 3 pary rca a myslim ze i vetsi napeti,pokud se nemylim. A uz jsi prisel na nejake vychytavky?
Alpine mělo také 3 páry RCA ale napětí 2V KNW má 2,5V ne že by to byl nějaký zásadní rozdíl. Ale KNW má prý více možností nastavení zvuku než alpine myslím tím v porovnání s modelem který sem zminoval. Nevím co máš na mysli těmi vychytávkami pořád se s ním nějak tak seznamuju ještě sem neměl možnost projet všechny možnosti¨nastavení ale snad se k tomu brzy doberu. chtěl ybch zkusit nastavit fuknci DUAL ZONE mělo by to být nastavení předního a zadního kanálu zvlášť podle repro takže se k tomu zkusím dneska dobrat.
je to mozne ja myslim porovnaval s jinym modelem. Zajimavosti je,ze si muzes nastavit barvu i zvuk na kazdy zdroj jinak,vzdycky jsem se divil proc kdyz nastavim zvuk,posleze prepnu bud na aux nebo sd,zvuk je zase jak z vyroby. Jinak trochu me zklamal antisok,panove od knw asi uz na cd nehrajou.
To jsem ani nepostřehl že je to takhle, já třeba rádio vůbec neposlouchám, cd občas a stím sem problém ještě neměl a to jsem potkal dost hrbolů =).SD jsem ještě nepoužil, hlavní zdroj je flashka 8GB a jedu z 90% mp3...někdy mě štve že když je ve složce více písniček třeba 100 tak trvá než se načte seznam skladeb a při hledání na displeji nic není a tlačítko ovládání jako "joystick" mě taky moc nepotěšilo za jízdy kolikrát přepnu nahoru místo doprava atd. používám DO je to pohodlnější. Jinak asi nemám co vytknout. RGB ilumination variable je super líbí se mi že se dá kombinovat 3x24 barev takže vela možností podsvícení jak displeje, tlačítek a výstupu AUX,USB, co se týče niných radií měl sem Sony ze starší řady ale ve stejné cenové kategorii a fuknkce a nastavení byly dost ochuzené nic moc to neumělo, potom pioneer v nižší cenové skupině cca 2000,- ten nehrál špatně ale samozřejmě to je o něčem jiném možná se mi více líbilo že měl měkčí zvuk oproti knw ten ho má tvrdší což moc nemusím ale je to asi o zvyku :) každopádně zatím nej rádio co jsem měl uvidíme co bude příště.
ja na to prave prisel nedavno,to ho mam tri mesice. Ja zase mpc nejsem na usb,ponevadz nektere modely hur prehravaji soubory s vysokymi datovymi toky,ale asi zalezi na kvalite flasky. Ja vetsinou jedu pres aux,dokoupil jsem si dotykovy 5" mp5 prehravac,zatim provizorne usadil nad radio a jedu videoklipy v hd kvalite :) docela velka zmena oproti mp3. Jinak jak jsem psal vyse srovnani s vyrobky sony nizsi rady piooneru stejneho cenoveho stropu,knw se s nimy nemuze rovnat. Taky jsem jich dost vyzkousel sony cdx gt 640ui cdx gt 450u chtel jsem zkusit cdx gt 650ui ale nasledne prechod na alpine 9881rb to skoncilo nakonec u bratra,pak jvc tusim r421 nevim uz je to dlouho,piooner deh 4100sd,deh 2300ub deh 2320ub a nakonec tohle 5751sd :) bylo toho dost
tak toho je fakt dost :) tolik zkušeností s modely zatím nemám. Nějaký tip náhodou na odtranění škrábance na displeji by nebyl? ani nevím jak se mi to podařilo ale je přesně uprostřed displeje. :(
tak to brzo pane :)skrabanec.. Skrabanec jsem mel na mobilu,ptal jsem se v techmobilu na tu pastu na vylesteni displaye,bylo mi zdeleno ze to moc nefunguje a ani mi to nedoporucovali,nakonec jsem koupil fungl display,myslim ze na radiu by to melo byt obdobne..
Hm, tak to právě myslím že to nebude tak jednoduchý sehnat ten vrhní plastovej kryt na displej... :( a toho nosím v pytlíčku a dávám na něj pozor najednou sednu do auta a vidím ten škrábanec.. blbý a asi nevratny
myslim ze to ani nesezenes,prave ja ten pytlicek ani nepouzivam,mam ho v krabici,davam panel do krabicky,mam asi 4 kusy po predchozich radiich
dj.dmc, pokud je rádio kupované u nás (ahifi.cz) tak nemáme problém s vysvětlením nastavení.. stačí nás kontaktovat.