Navštíveno 14179x

03.04.2012, 17:26 |
Jazzy Zdravim,
chtel bych vytlumit predni dvere,ale mam celkem zmatek ve vsech tech tlumicich materialech atp.
Zajima me jaky material vybrat,me zaujal Sikadamp 630(hlavne diky cene)ale necham si doporucit i nejaky jiny pokud ten Sikadamp neni dobry.
dalsi vec me zajima zda se tyto tlumici materialy neodlepi?napriklad kdyz bude stat auto cely den na slunci v +30´stupnich,nebo naopak v minusovych teplotach
posledni vec me zajima kcemu tam slouzi ta hlinikova folie.
dekuji moc vsem za rady.
jednoznačně vibraflex od ahifi :))))

03.04.2012, 18:48 |
Jazzy

03.04.2012, 18:52 |
jok3r B2 :)
Vibraflex vychází v poměru výkon/cena dobře. Nemusíš se ho bát. Když lepená místa odmastíš, nebudeš mít obavy z odlepení.
Co se týče zdejšího sporu mezi dvěmi eshopy, tak je to smutný...

03.04.2012, 19:17 |
Jazzy takze i pri trosce hledani jsem zuzil vyber na tri kandidaty
[ Link ] [ Link ] [ Link ] nejvic me laka ten Sinus Live(hlavne cenove)kde bych eventuelne mohl dat i dve vrsty
a nebo ten B2 audio kdyz myslite,tak opravdu nevim.

03.04.2012, 19:19 |
Jazzy ten B2 audio ma tu folii,kcemu je tedy dobra?ten Sinus Live ji zrejme nema

03.04.2012, 19:23 |
jok3r B2 ma tu folii hlavne hodne tlustou, kdyz to podtim odmastis a budes to lepis s nahratim horkovzduskou tak uz to zaboha nesundas ;)

03.04.2012, 19:23 |
Aegis super se mně dělalo s STP

03.04.2012, 19:25 |
Seat Power | Upraveno: 2012-04-03 19:26:05
b2
Rek bych ze je tam treba proto, aby drzela pohromade, kdyz budes polepovat perforovany mista, jako dvere treba... taky se podivej, kolik toho materialu je, za ty prachy... z toho tvyho vyberu bych vzal b2...

03.04.2012, 21:03 |
dan22 A co tohle, dělalo se mi s tím dobře a cena je srovnatelná
[ Link ]

03.04.2012, 21:42 |
ricardo | Upraveno: 2012-04-03 21:45:25
A co tohle to ja asi kupuju jeste 4kus =cena posta do czech za 4kus 30.-euro, ted uz mam 7,5quadratmetr ve auto ale mam 2,2mm alubutyl.
to tady je 1,8mm za kus 2quadratmetr...dobry cena myslim si ja..
[ Link ]
2 Jazzy: ono hodne zalezi na tom, k cemu presne chces tlumit, tj. jestli to chces jenom kvuli muzice? Pokud ano, tak na jake reproduktory? Reproduktory za 2000 Kc si zaslouzi jine tlumeni nez reproduktory za 90000 Kc...
A nebo chces pouze auto odhlucnit?
S Vibraflexem neni problem. Prodali jsme ho zde v CR tisice metru ctverecnich. Pokud by s tim byl problem, budeme o tom cist kazdy tyden zde na foru.

03.04.2012, 22:44 |
cr500 vzdy a pouze dynamat extrem a nejlepe 2 az 3 vrstvy ale cena je smutne velka
Ja mam ADM vo dverach aj na streche, s odlepovanim nemam problem. Nevyhoda je ze sa viac namakas a vaha je je 2/2,5x vacsia ako pri inych materialoch ale jedna vrstva bude stacit bohate a netreba aspon2-3 vrstvy:) skusenosti mam napr. S STP GOLD a podla mna neporovnatelny rozdiel pri 1vrstve. Podla mna od toho vybraflex nebude daleko, pri B2 moze byt dobra ta "hruba" hlinikova folia ...nemam s tym skusenosti ....
sika mala tiez problem s lepidlo,
za mna stp alebo dynamat, pricom dynamat mi v aute drzi uz 6 rokov na streche, aj vsetkych dverach....
hlavne rozlisuj alubutyl, ktory netvrdne a bitumen, ktory tvrdne a pripadne moze prasknut, trusit sa. Pri korektnej aplikacii boli dobre aj adm platy...
cr50 dinamat sem pouzil jednou na podlahu auta a uz bych to asi nikdy nepouzil -)
Já jsem celé auto lepil Sikadampem a řekl bych, že vše bez problému. Drží perfektně jak při vysokých, tak při nízkých teplotách a moje nároky na vytlumení splnil dokonale. Víceméně je spíše problém při případné demontáží než se samovolným odlepením. Na velké plochy jsem jako jsou přední dveře apod. jsem raději volil dvojkombinaci se základem BRAX a přes to vrstvu Sikadampu a dveře jako šutr.
vinzek fa: Nepouzival si nahodou dynama original? ....ten fakt neni dobry ale extreme je zasadne lepši...
db-mareknene mel sem asi 4platy extreme a fakt jako sunt celkem je to dost meky nebo me to tak prislo a moc to nechtelo drzet

04.04.2012, 21:36 |
JA 4mm STP Gold :-)))
Nejvíce mi stále tak nějak sedí ten Dynamat eXtreme, výborně se dělalo i se Silent Coatem (v tom velkém balení vychází dobře i cenově) a určitě po té chvále zde zkusím B2.
Hliníková folie ten materiál zpevňuje a měla by "prý" fungovat i jako tepelná bariéra, zlepšovat funkci klimatizace/topení.

05.04.2012, 10:56 |
prohifi.cz | Upraveno: 2012-04-05 10:56:51
vyrobce Silent Coatu mi tvrdil, ze uz ten jejich zakladni material je na urovni STP Gold... neplati takove penize za reklamu a vse si nechavaji vyrabet v Rusku
v Rusku se tusim vyrabelo i STP - je dost mozne, ze to vyrabi i stejna fabrika :-)
cenove ale Silent Coat vychazi o dost zajimaveji nez STP Gold, viz:
[ Link ] predevsim to 4 m2 baleni:
[ Link ]
A co tohle, zkousel nekdo? Na beznou instalaci by mohlo stacit...
[ Link ]
jo zkousel netlumi to je to meky a je to uplne nanic jen vaha navic
Jazzy, mohu doporučit STP Silver, velmi dobře se tvaruje, nemusí se nahřívat, drží a díky profilovanému hliníku má dobré akustické vlastnosti. U nás i přepočítano kolik jaké pláty vyjdou na m2
[ Link ] STP GOLD doporučuji na výkonnější a dražší aparatury
[ Link ]

05.04.2012, 16:21 |
Jazzy vsem opravdu dekuji za pomoc,nakonec jsem vzal hlavne kvuli cene Sinus Live ADM,nemam zadnou drahou aparaturu a taky auto zachvili doslouzi.Do noveho auta potom urcite pujde neco kvalitnejsiho,ale i tak sem na ten Sinus Live nasel vesmes dobre reference,tak snad to bude dobre,hlavne bude podstatné to dobre nahrat a vse dukladne odmastit.
tecsound som dal na podlahu a po roku som to daval dole, netlmi to vobec a ani poriadne to nedrzi, vymena za dynamat a stp, odvtedy cestu skoro nepocut
Kdyz budu potrebovat vytlumit vetsi dvere na hatchbacku. Repra v cenne 3500,- a chtel bych neco aby to nebylo az tak tezke. Tzn takove ty asfaltove platy asi odpadaji. Koukal jsem na to B2 a chci se zeptat jak je na tom vahou VS ten asfalt? Popripade co bych mel pouzit?
Tak to si asi nedaval pozor, urcite to bude stacit, ale stp silver a dokonce stp gold vyjde jeste min...
Jazzy, jak píše worm03.. nevím jestli sis to přepočítal na plochu ale ADM ti vyjde podstatně dráž než cokoli jiného! Sinus Live CENA ZA m2 = 1070 Kč
[ Link ] a např. STP Silver CENA ZA m2 = 730 Kč
[ Link ]

06.04.2012, 19:17 |
Jazzy tak panove,rozhodnul jsem se ze kdyz uz,tak se dotoho pustim z gruntu,takze vytlumim samozrejme predni dvere a rovnou i strechu,podlahu v kufru a kufrove vrata.
Ty platy Sinus Live ADM bych zrejme nechal na podlahu do kufru(muze byt?)a jelikoz v prednich dverich je horsi pristup tak tam pouziji nejaky dobre tvarovatelny tlumici material(ted teda jaky?,laka me ten B2 audio)a co pouzit na strechu?tam jsou podle me v lete nejvyssi teploty tak potrebuju neco co se neodlepi.
Byl bych rad za doporuceni ktery material vychazi cenove nejlepe na m(ctverecni) dekuji moc

06.04.2012, 19:21 |
Jazzy
Jakýkoliv značkový butylkaučuk s Al folii. V tomto tématu už je vlastně vše řečeno, snad kromě možnosti použít různé tlumící pasty, např Brax eXvibration apod.

07.04.2012, 07:26 |
Jazzy

07.04.2012, 07:33 |
Jazzy jeste jedna otazecka,lze tlumit i v techto dnech kdyz tu pres den mame nejakych cca 8-10°C?Tlumilo by se nejspis v garazi kde je o nejaky stupen vice a pouziti horkovzdusky je samozrejme.

07.04.2012, 12:48 |
jok3r bejt tebou bych sel do B2 a to i na strechu, par lidi co to tak maj znam a drzi to jako pribity, nahrat horkovzduskou a muzes tlumit klidne i kdyz bude vetsi zima, jen bacha na ostry plechy ve dverich atd ;) osobni zkusenost
Ja osobne Dynamat zbytek je porad kompromis!!!
D-door vsechny tlumeni sou tak nejak vyroby pozdejsi doby vyvynuty vice mene po zkusenostech konkretne dinamat nikdy nebude tak tvrdej jako treba B2 audio dinamat je mekej i v -20ti tak co je na tom suproveho