Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Dotaz na tvrdý hochy - metal,rock,beat,punk( uzavřenky )

o Navštíveno 11233x o
o 19.04.2012, 21:53 | FlasH AHC | Upraveno: 2012-04-19 21:55:50
Zdar

mam dotaz
Má někdo odzkoušené basáky v uzavřenkách ,aby pořádně vykreslily metalovou hudbu ??

Zatim mam Phase Linear Higrade, bedna od výrobce byla trochu mimo, zvuk hroznej a jen to hučelo nebo dohučovalo sestavu, "STRAŠNÝ" ,takže sem mu ucpal basreflex (zadní strana zalepená tvrdou izolačkou a vnitřek je vycpaný tvrdým sedačkovým molitanem a to neprofoukne ani náhodou) a 2 vrstvy valetínu na spodek,boky,zadní stranu bedny a vrchní stranu bedny (prostě je vytlumená jak se patří)

Zvuk se podstatně zlepšíl a je přesnější,jenže to neni ono.
Ujíždim na Gama Ray,Halloween,Akceptech, poslechnu i smokie,blondie,Víťu Vávru zpívajícího bubeníka,prostě metal,rock,beat a nějaku starou tucárnu jako Erotic,Molela atd.

průser je že bedna to prostě nezahraje a už nevim co s tim.
Dal sem do ní petky s pískem,bedna se změnila z 44L na 38L (-6litrů)zlepšilo se to tak sem přidal další 3 2litrovky 32L ale pořád to neni ono a ten basák by to měl dát.

Proto se ptám,jestli je možný ještě ubírat objem bedny pískem v petce (poradil kámoš) petka je hladká a prej to je lepší, no nikdy sem to nezkoušel,ale funguje to!

Takže bedna je MDF origo Phase Higrade V12.

Jaký basák na metal abych si to pořádně vychutnal ?? Alpiny nehrály špatně,jenže už jsou fuč a teď mam jen tohle a na negry super,ale na metal děs běs (po ucpání lepší) ale necejtim kopák ale huhlák i v napískovaný uzavřence.Nemá to kop že se to až sevře v krku a to už sem pocejtil v autě s uzavřenkou ,kde bylo nějaký PA.

poradil by někdo basák na metal i s bednou nebo nějaku ověřenou kombinaci bedna a sub s citlivostí přes 93db/1w/1m??
už nechci basreflex ale uzavřenku, je to opravdu o velké přesnosti a metal i rychlé basy to baseflex prostě nedal. :(
Už bych si chtěl konečně poslechnou víření bubnů a ne hůůůůů :D

chci prostě pocejtit pořádně kopák a to teď neni možný

o 20.04.2012, 00:33 | DaveX
já tě nechápu. Koupíš woofer v origo BR bedně a děláš s tím pokusy tak, že tam cpeš petky, zacpáváš brko, atd.

Moje rada:
Vyser se na nějaké pokusy, které u tebe vždycky vedou k hovnu jak tak čtu, a kup pořádný basák se zesilovačem a budeš spokojený.

nevím, jak si náročný, já vozím v kufru starší uzavřenku Helix Deep Blue 12 a metal (no metal, převážně Nightwish poslouchám, když už) a hraje to dobře. Měl jsem i BR Bull audio, které taky metál dávalo celkem solidně, na to že to byl bassreflex.
o 20.04.2012, 01:08 | FlasH AHC | Upraveno: 2012-04-20 01:14:30
DaveX: moje pokusy jsou k hovnu ?? to si asi dlouho nic nečet,protože ty novinky co sem udělal sem na ahc nedával a ani nebudu.

myslim že RF6001BD zas taková katastrofa neni ani PC4000 ne,asi jen rádio a nějaký rozumný kompa,ale jinak proudu dost a zesik v pohodě.
Ten Phase chtěl kámoš ale neměl prachy tak mi to zůstalo když jsem mu to vydražil na aukru, a to sem musel taky ještě zalepit bednu herkulesem,protože byla celá rozklížená. Basreflex nebyl asi původní,protože tam byla 10cm dutinka z lisovaného papíru (dutinky na náviny) a ktomu přidělaný plasty , to sem vyměnil za udělaný basreflex z HT trubky co sem se naučil dělat, zvukově se to zlepšilo.

V historii sem našel, že každej kdo zkoušel metal nebo nějaké heavy metal tak pohořel.

Podle tehdejší rady Clowna sem basreflex zatlumil a ubíral oběm. (někdo to dělá pytlema s písem ) tak sem to udělal petkama. prostě sem potřeboval ubrat chvilkově objem bedny.
Až borec bude mít prachy tak to z toho vyndám nebo to tam nechám,pač on má rád taky metal. Asi to nehraje nejhůř,ale neni to takový kopavý jako když sem seděl u zvukaře v autě ,kdeměl RCF v uzavřence 40L a basy sem cítil uplně v žaludku a jaký pěkný kopáky,tohle zdaleka nehraje ani podobně a to jim pouštěl 400W/4ohm a to rcf bylo 8ohm. takže na 200w a hrozný zlo.

na metal jedině PA to mi přišlo teď do meilu.

foto k příspěvku  od FlasH AHC

o 20.04.2012, 01:17 | FlasH AHC
a tohle sem udělal ale musel sem jí zakrátit a nahřát aby měla obě strany pěkně zaoblené :)
na negry to hraje super ,ale metal to prostě nedá i s puvodnim basreflexem.

foto k příspěvku  od FlasH AHC

o 20.04.2012, 01:36 | studnak22 | Upraveno: 2012-04-20 01:38:09
FlasH AHC : tjo ty seš už vážně cvok ty petko s pískem :D
ale chtěl si dělat bočnice co vim teda si psal. Uvidíme jak bude zvučet Toxik s tim magořincem od Ricarda.
Heej kámo plánuju mazec s 200 litry bůůů
[ Link ]
o 20.04.2012, 02:36 | Stodik | Upraveno: 2012-04-20 02:38:25
Jděte všichni do p**i někdo žádá o radu a něco zkusí a ostatní pokud se jim to nezdá tak dělaj ze sebe chytrý, a hejtujou. Soudíte tady druhý dle poctu prispevku...coz je pi****na a demence.
flash ahc: nikdy jsem se nesetkal se zmencovanim obemu piskem ale podle me by to chtelo veci sub (38cm) nevim presne co myslis tim kopaky ale 38sub co je na 8ohmu si myslim ze by zahral to co chces... kazdopadne s tim nemam zkusenost v aute ale co jsem s kamosem stavel bedny na diskoteky tak tam sme davali 38cm 8ohm a bylo to spis buch buch a NE hůůů jak pises :D ;-)ale byl to basreflex
o 20.04.2012, 07:25 | Augi
Flash AHC: Promin za totalni off topic, ale na co potrebujes u Helloweenu basak? ;-) Dobre, na ty dve skladby, kde jim nahravka nahodou sla pod 60Hz?

Jinak ten Highgrade zadnej vohen, to je pravda. To uz bys udelal lip s tou W12, co se tu na foru prodava, popr. Aliiante. Ja ho mel asi v 23 litrech (pokud mi pamet dobre slouzi) a v aute posloucham Helloween, pres Bacha, Kluse az po ty moderni sracky, jak se s oblibou mezi drsnakama rika ;-)
o 20.04.2012, 07:34 | Zephyr | Upraveno: 2012-04-20 07:36:24
já jsem byl naprosto spokojený s Helixem P10 pověšeným na Helix E10 ;-)
Poslouchal jsem na tom Manowar a pod.

edit:Stodik> jestli on si za to Flash tak nějak nemůže sám svýma dřívějšíma topicama....
o 20.04.2012, 08:43 | michal_smsmsm (A)
ja byl naprosto spokojeny s 2x e250 v uzavrence na E10 ;-)
o 20.04.2012, 08:58 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
sms: rikal tvrdy hochy, tak mlc :-D
o 20.04.2012, 09:18 | michal_smsmsm (A) | Upraveno: 2012-04-20 09:18:49
já sem velkej punker :-DDDDDDDDDDDDDD a me(n)talista :-DDDDDDDDDD
o 20.04.2012, 09:19 | FlasH AHC
Studnák22: Peťane ty si cvok,to tě v autě ukope :D a kára si sedne na dorazy :D 200L kurfáá
Toxic nemá ještě zapojeno,ale prej to plánuje jen ta uzavřenka vypadá zajímavě.
Bočnice jsou v plánu určitě ale pořád nevim co do nich.
bylo v plánu nějaká desítečka,nebo dvě. Něco ne moc hladovýho.

Stodik: no právě že ten zvukař měl v autě 15" RCF 8ohm s citlivostí kolem 100db a píchutý na 400w/4ohm a to svíralo hrdlo. Proto mi někdo psal ,že na metal je dobré PA s lehkou membránou (papír)
jinak díky za podporu :)

Augi: Tak jasný ale víření bubnů je slitý :(
když tam dám třeba nightwish tak to je konec,slitý a basy nejsou kopavý (tzn. že je necejtíš na bránici ani v žaludku - popis zvukaře)
Hlavně ten Higrade je nevyšší třída Phase a nehraje to špatně,jen sem zjistil že má provařenou membránu a to nebylo vidět pod černym sprejem :(

Zephyr : jasný no minulost byla blbost, teď už dělám všechno s veelkou rozvahou
Tak jasný ale když už něco tak citlivýho,a ne to co sem měl (takovou blbost už nikdy neudělám 86db :D )

michal_smsmsm: to si měl 2X40L uzavřenku ?
kral007 : tak jasný ale vyjádřit se má každej :)
metal,rock to asi michal může :)

o 20.04.2012, 09:23 | michal_smsmsm (A)
jj, proc ne? ja mam velky atuo, tehle subu by se mi tam veslo 10 ;-)

foto k příspěvku  od michal_smsmsm

o 20.04.2012, 09:24 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
a porad na prodej
o 20.04.2012, 09:25 | michal_smsmsm (A)
:-D njn, on se ten box nikomu jinymu do auta nevejde :-D ale vcera vnoci nekdo psal, tak uvidime... hlavne ja zjistil ze ty suby mam 3 :-D
o 20.04.2012, 09:31 | clown
nebudu vam sem psat, co ten michal velkej punker posloucha v praci za sracky :)) jen jsem rad, ze to hraje z jeho notesu a ne z neceho co by mohlo nedejboze i zahrat :)))
o 20.04.2012, 09:32 | All
Nebudu to číst celý. Excelentní kombinace je Alpine SWX1042D v uzavřence 19,5 litru se zesíkem Zapco REF1100.1
o 20.04.2012, 09:34 | michal_smsmsm (A)
dovoluji si upozornit ze skupina Teddybears se hlasi k zanrum Hardcore punk, rock, indie pop, indie rock, hip-hop, trip-hop, ambient pop, electro, bitpop, experimental ;-) takze do kategorie zapadam :-P
o 20.04.2012, 09:45 | FlasH AHC
kral007 : to už hoodně dlouho :)
michal_smsmsm: aha,tak jaké má rozměry ?? můžu jít do 110cm na delku :) jestli jo tak mi pisni do meilu tvojí cenovou představu za oba s boxem, :)
..Teddybears asi budou i pro moje :)
All: jj díky,alpiny fakt nepotřebujou moc na uzavřenky ale ta citlivost hmm :(
o 20.04.2012, 09:53 | Vencaf
vyser se na papírovou citlivost, prostě si najdi kombinaci SW a zesilovače která ti bude vyhovovat, toť vše
o 20.04.2012, 09:57 | FlasH AHC
Vencaf: ale v každym autě to hraje jinak a to je průser.
Třeba Michal má velkýho kombajna a malou bednu,a to zase bude jiný v sedanu.
tohle neni papírová citlivost ale změřená :)
o 20.04.2012, 10:02 | michal_smsmsm (A) | Upraveno: 2012-04-20 10:03:11
flash> hele ja ti rozmery nereknu z hlavy, na dylku tusim 114 nebo tak neco a objemy jsou neco pres 35litru, bylo to tusim o neco min nez 40l, ale fakt nevim, musel bych to zmerit a spocitat, ted uz si fakt nevzpomenu jak to mam udelany
o 20.04.2012, 10:08 | FlasH AHC
michal_smsmsm : ok tak mi to prosím změř a litry nepotřebuju když ti to hrálo v pohodě co bych měnil :)

změřim kufr a kdyžtam mi hoď cenu všeho co máš: 3ks Helixu s bednou do meilu.
o 20.04.2012, 10:17 | michal_smsmsm (A)
oki, ale napíšu ti až zítra, dneska to asi nedám, ale stejně si myslím že to 110 nebude... jestli si pamatuju dobře tak 112 nebo 114
o 20.04.2012, 11:16 | Driver3
Flash AHC: tohle ale tlačit nebude... :-D jinak jestli chceš něco co hraje, koukej po SQ subech a do uzavřenky, 10" a 12", chce to málo litrů a hraje to krásně, na hudbu lepší jak cokoliv jiného, na hip hop to ale moc neni (hledej JL, Morel a podobné) a k tomu aby byl adekvátní zes.
o 20.04.2012, 11:37 | rover (WoodTech)
Taky to číst nebudu ale řeknu , kup si Beimu . Je za pár peněz a kopat bude dobře...
o 20.04.2012, 11:44 | FlasH AHC | Upraveno: 2012-04-20 11:49:30
Driver3: tlaky mě už přešly :) .. spíš pevnej a přesnej bas. Puvodně sem zamejšlel AS Krypton ale dvě 10ky budou dobrý :)

rover (WoodTech): jj beyma power 12 je dobrá a taky ta citlivost kolem 98db to už by se dalo, už sem jí i slyšel,ale jedině s bednou ..samotnej sub už fakt nechci :)
nejdřív změřim kufr ale těch 114 tam snad bude.
o 20.04.2012, 11:55 | rover (WoodTech)
Bedna není problém....
o 20.04.2012, 12:46 | Seat Power
jj Beyma v uzavrence s dobrym krmenim dokaze neskutecne zahrat!
o 20.04.2012, 13:01 | Zephyr
abych tě uklidnil, těmahle telecíma pokusama si prošla asi většina :-D
i já :
[ Link ]
o 20.04.2012, 13:21 | Zephyr
a pak už jen na hulváta

foto k příspěvku  od Zephyr

o 20.04.2012, 16:17 | FlasH AHC
rover (WoodTech): jj vim a taky bych to nebastlil sám,ale dal to tobě.
Nmáš kroužky na 165mm do citroen xara ?? i třeba zadní dveře 130mm xara (xara97rv.)
Hrozně mě zlobí,že sem nešel co CV když ho Svačinka nabízel za bigmata ale po tomhle [ Link ] sem jedině rád.
Zephyr: pěkný fotky hlavně ta první s TVM :)

ale do bedny si písek v petce nedával :)

to je pěkná prácička na těch fotkách z odkazu.

Seat Power: slyšel sem jí v basreflexu a taky pěkný,jen ty 4ohm mě zlobí,tam jsem na 450w /13v změřených.
tohle sem slyšel ale ne přímo od něj
[ Link ]
a myslim že Wattman něco dělal s beymou a taky by mohl něco napsat. :)
o 23.04.2012, 15:43 | Ravo
Morel Ultimo SC 10" do uzavřenky (objem dle doporučení výrobce), adekvátní zesák co to dokáže nakrmit (tady bude trošku problém vybrat dobrou a silnou SQ záležitost ale není to neřešitelné) a budeš nadšenej z těch kopáků co z toho polezou
o 23.04.2012, 23:29 | FlasH AHC
Ravo: už sem to tady sledoval,že morel ultimo SC 10" v uzavřence je to nejlepší.
Jenže se stal malej problem s autem (fouklo mi těsnění pod hlavou cestou z práce). Takže čekám co vyleze z opraváře za cifru.
o 23.04.2012, 23:43 | Ravo
jojo, prachy jsou docela limitující faktor...Blbý u morelu je to že je sám o sobě docela drahej a navíc klade velký nároky na zesák = další drahá komponenta která když se podcení, tak to stojí zap*d.

o 26.04.2012, 11:52 | FlasH AHC
Ravo: jj jak to je sq tak šilene predrazeny.
Seat power: to jejasny kdyz to je v korenech PA :)
o 26.04.2012, 11:57 | pepe689
excelentni je w3 JL rada 8-12 na SQ a poradny zesik
o 26.04.2012, 12:01 | walish
Si asi tolik tlačil, až ti fouklo těsnění
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3231 sekund.