Navštíveno 4095x

chci se zeptat používá tady někdo vypínač na zesilovač? popř jaký? nebo máte zes neustále pod proudem?
Pouzivame rem - zapnuti radiem

24.04.2012, 22:57 |
DaveX Já mám třeba vypínač na REM káblíku. Důvod byl ten, že mi při vypnutí rádia prasklo v repro. Pokud vypnu vypínač dřív, repro nepraská a má duše je klidná :)
madmaik zkrátka pořád pod proudem,mám vypínač,můžou tam být nějaké ztráty?
DaveX stejný problém,akorát já mám vypínač přímo na plusu napajení na 20 kablu
DaveX stejný problém,akorát já mám vypínač přímo na plusu napajení na 20 kablu

24.04.2012, 23:03 |
DaveX Důvod, proč si vypínač dal tam? osobně bych to nedělal. Zesilovač pod stálým proudem není, nebo pokud ano (přiznám se, nevím), tak určitě zanedbatelným.
zkoušel jsem přerušit rem a nějaký ubytek tam byl,je to možné?
zanedbatelný tak jako rozsvícené stropní světlo? a ráno nestartuji :)

24.04.2012, 23:21 |
DaveX Hej to neřeš. Pokud ti praská v rádiu a nechce se ti hledat chyba v kabeláži (u mě to spíš vypadá na chybu v zesíku) tak dej vypínač na rem a vypni ho dřív než rádio.
Pokud žádné problémy nemáš, tak to neřeš a vypínač tam nikde nedávej. Je to blbost.
mam tam překlapovací vypínač a pohůdka

25.04.2012, 05:26 |
jok3r a jakej si dal vypinac na tu 20ku?
dej normalne kolebkovy vypinac na rem kablik a bude to v poho.
[ Link ] mám tento,20 kabel je mírně ořezaný cca tak o 10%,na samcích je to pořádně proletované,po delší době hraní vypínač trochu hřeje,ptám se můžou tam být nějaké ztráty když napětí jede přes vypínač? asi zrobím to remko

25.04.2012, 11:17 |
clown ztraty ..
rozeber vypinac a koukni se cim se to spojuje ..
plisek 00 prd .., takze z 20tky kabely udelas 2.5 ..
a pak se divite, ze to shori :)

25.04.2012, 11:20 |
clown pokud ti prska pri sepnuti muzes mit Pio radio .. (bezne) nebo i jine .. (vyjimecne) a nebo neco nacateho .., muze to delat i proslusly REM k zemi

25.04.2012, 11:25 |
Ravo ale zase je krásně červenej a podsvícenej a s krytem jako z emerické stíhačky aby to náhodou někdo nezapnul... Když už vypínač, tak na REM kablík (kde bude stálý plus). Na výkonovej nikdy (tam kdyžtak patří stykače a odpojovače s definovaným proudovým zatížením atd.)
dík kluci,natáhnu novou kabeláž,a rozpojím remko
novy napejeni, v kuse bez tlacitek, vypinacu a podobnejch picovit, pouze s pojistkou ve predu u baterie. a ten hustodemonskykrutoprisnej vypinac si dej na REM, pak se to bude chovat jak ty chces. a nezapomen natahnout minus od zesiku pekne na kastli a stejnym prurezem i ukostrit baterii v motorovym prostoru. samosebou na poradne ocistene plochy.
michale pojistka musí být vždy u baterie?mám ji vzadu pod sedačkama
musi, bo potrebujes eliminovat moznost zkratu mezi baterkou a pojistkou.

25.04.2012, 13:22 |
clown tak treba pocka az prehori celej kabel od zesu az k baterce .., aneb proc to strihaj hasici hned u baterky a ne pod palubkou ? :))
clown hasici to odpojujou z bezpecnostnich duvodu i kdyz se nic nedeje nebo snad mas pocit ze pozar vznikne az po prijezdu hasicu -))

25.04.2012, 14:43 |
clown vinzku .. a pisu snad neco jineho ? :)) woe :))
ale treba u Bawa, ktery ma accu v kufru to strihaj taky vepredu :))
vis jak se to rika ..
velke modre zvire na 5 ... HASIČ :))
.mycTD odpověděl zcela přesně. Pokud máš baterii vzadu, tak by bylo vhodné dát pojistku dozadu, ale opět, co nejblíže k baterii.
Kdysi sem tady poslech lidi s fóra a dal sem rem zesik na rem rádio,ale tim že budeš někde stát delší dobu a bude chtít posloucat třeba rádio nebo cédo,tak ti poběží zeilovač a to neni dobré,nemusíš taky nastartovat.
řešení bylo 12v na vypínač a z něho do zesiku. Rádio můžu poslouchat v pohodě a zesiky spinkaj :)
dávat vypínač na silovej kabel je taková píč...ina jako když sem vymejšlel rychle rozpojovací kabel pomocí motorové keramické zástrčky a zásuvky (Vinzek ví co píšu) ... prostě vymejšlet hovadiny nemá fakt cenu
Rem zesiku na 12v od baterky a máš klid.
Určitě bych natáhnul 2 stejné průřezy od baterie k zesu + i - kabel. Kostra může haprovat (vyzkoušeno na Fiat Tipo -(šum a lupání v basáku,taky občas otáčky v koaxech.
kdyz das rem na 12V na baterku tak budes mit krmeny zesiky furt, i s vypnutym radiem, tak mi zkus vysvetlit k cemu bude neco takovyho dobry? to pak fakt nenastartuje fakt, ale zase jestli ma na zesiku hodne kontrolek, tak to bude pekne v kufru svitit. druhy stejny prurez od baterky je fajn, ale pokud nemas auto shnily jako prase, a ukostris tu baterku tak jak pisu, tak na 98% pripadu mu bude kostra stacit na kastli. mel jsem 2kw v aute a kostru jsem mel pres kastli a zadny problemy jsem nepozoroval, cimz nechci rikat ze je minus od baterky blbost, jen to chce premyslet jestli to ma cenu.
btw, co je tohle za blbost proste:Kdysi sem tady poslech lidi s fóra a dal sem rem zesik na rem rádio,ale tim že budeš někde stát delší dobu a bude chtít posloucat třeba rádio nebo cédo,tak ti poběží zesilovač a to neni dobré,nemusíš taky nastartovat. - to je snad jasny ze kdyz ti bude hrat radio tak ze budes mit zepnuty zesiky, jinak ti to asi nebude hrat ne?? k cemu by bylo dobry, kdyby si mel zapnuty radio a vypnuty zesiky, jak by ti to jako hralo??? asi te nechapu
michale dal jsem na tebe,mám to v cajchu,akorát ještě vyměním signály. Pojistka u baterky,baterie byla zvlášt ukostřena,ale jen 10,tak jsem dal 20..
Flash když budu stát s vypnutým motorem tak přepnu na rádio,mám nastavené remko aby vyplo když přepnu zdroj na radio..
ještě zbývá proměřit odběr zesu při vypnutém rádiu..
pockej ja to furt nechapu, kdyz vypnete zesiky, jakto ze vam to hraje?? to mi chcete rict, ze krom toho ze mate z radia signal vedenej signalovejma kabelama do zesiku, mate jeste taky zapojeny pres iso nejaky dalsi repraky ze vam to hraje pri vypnutejch zesikach? to je prece blbost ne? nerejpu, jen se to snazim pochopit, preci vam nemuze hrat nic, kdyz mate vypnuty zesiky ne?
pokud mas vypnuty radio, tak zesik musi byt vypnutej taky, za predpokladu ze ti pres rem nechodi zadny napeti ktery by ti ten zesik zapnulo. proste kdyz neni napeti na remote, tak memuze mit zesik zadnej odber, kdyz je tim padem vypnutej. jestli neco minimalniho, zanedbatelnyho, ale podle me by tam nemelo byt nic zmeritelneho.
michale když je vypnuté rádio tak zes je taky vypnutý,jen jak říkáš je tam nějaký zanedbatelný odběr,jen říkám že to proměřím :)
co máš vůbec za zesík, jestli si řešil problémy s odběrem, nemůžeš mít třeba něco v zesíku ko?
michale 2k esx,myslím že je v pořádku,neřešil jsem problémy s odběrem,jen mi kdysi někdo řekl že prej zesík odebírá i při vypnutém rádiu,a hodil mi tam vypínač,prostě jsem jen věřil :) ještě že jste tady :)
jo tak to jo ;-) to jsem do ted nejak nevedel proc se to vlastne resi a proc tam ten vypinac takhle vubec mas... jinak teda ja mel muziku v aute, pres zimu sem nejezdil, na jare jsem prisel, otocil jsem klickem a nastartoval jsem na 4letou baterku uplne v pohode, tak ono to s tim odberem, pokud vubec nejaky je, asi tak zhavy nebude, tak si to zkus schvalne promerit, ale stropni lampicka urcite zere vic nez vypnuty zesiky ;-) a pokud josu zesiky OK a neni tam neco v haji, ve zkratu nebo co ja vim spatne, aby ti to zralo fakt extremne, tak by to melo byt vsechno ok
michale jasný,rádio má nějaký odběr,alarm,hodiny v přístrojovce,řídící jednotka,zesík je určitě k neporovnání s tím vším..
jinak ještě se tě zeptám (nebo kolektivně) jak dostat do zesíku 71A ? baterku mám 55A asi přidat další baterku co?

26.04.2012, 11:44 |
petis Na 55A baterku by jsi ani nenastartoval:-) Baterku máš 55Ah. Ze který dostaneš ve zkratu 500A cca. Takže 71A není pro tu baterku problem.
sms: flash si přídává zesíky:-) on myslel asi jeden zesík na woofer. kompa má přes radio, asi:-)))))))
petis dík za opravu,bylo to myšleno 55Ah,ano jen jeden zes do budoucna chci jen nějaký 4k na kompa a nejlépe tak 8" woofer možná i dva,koukám se po RF
petis: aha, takt o me fakt nenapadlo, ja furt vymejslel jak ma ve dverich pda pary repro, jeden par na zesik a druhej na iso, ze kdyz vypne zesiky hraje na radio... to je tak kdyz se nekdo nedokaze vyjadrit :-D a me pak zblbne hlavu na cely dopoledne :-D
michal_smsmsm: tak něco podobného sem měl opravdu v plánu jak si psal že by tam byl 1aktiv a 1pasiv. Nakonec je tam jen pasiv,a to prostě neni ono ale polepšim se :)
protože přibyde přírustek do autohifi rodiny a to Alpine 9855 za dobrý peníz,tak se to snad zlepší. :)
Zrsilovač na kompa sem chtěl nějaký rodek nebo Audiosystem. Ale plány zkončily a dělá se na motoru hlava,pač je prasklá a voda v oleji :(
michal a petis : tak tak je to jen zes na sub. jako to má JosefFrydrych.
jestli si koupil tu lupaci opravovanou 9855, tak to ti zavidim, ale nevijestli si tim polepsis, nicmene to je tady uz trochu OT.
michal_smsmsm : jj přesně tu,tak proti P30ce určitě,prej si tam mám dát MP3přehrávač,takový fory mě moc nepobaví ,když čtu meila a auto mam v p...i :(