Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > které repro pomoc s výběrem

o Navštíveno 3326x o
o 25.04.2012, 22:44 | bobmasitr
prosímmístní guru o pomoc s rozhodnutím výběru repro.
Jedná se o zapojení čistě jen na radio a to originální. Původní repro jsou KO

[ Link ]

[ Link ]

o 25.04.2012, 23:41 | hifim@ni@k | Upraveno: 2012-04-25 23:41:38
Příspěvků na toto téma a se stejným názvem je tu asi tak milion. Stačí hledat a číst.
o 26.04.2012, 08:53 | Seat Power
sel bych do tech alpine,pouze na radio budou lepsi nez MTX tem bych dopral spis zesilovac.
o 26.04.2012, 09:36 | bobmasitr
Seat Power: díky za tip dám na tebe :) snad to něco zahraje i když jedou až od vyšší frekvence
o 26.04.2012, 09:57 | CarMedia.cz
Reproduktory řady Road Thunder jsou určeny spíše na autorádio a hrají na ně velmi dobře. Myslím, že z těch Alpine nevycucáš to, co z MTXek. RTčka používám na rádio často a rozhodně bych neřekl, že je zesilovač nutný!
o 26.04.2012, 10:59 | bobmasitr
Zesilovač ani neplánuju. Mě je jasný že se tyto repro dají nahradit přes redukce na 165mm. Ale ovály v basových složkách zahrají o něco lépe. Jak říkám je to na origo rádio a to asi nebude zase nějakej zázrak co se výkonu týče. MTX má 65w a Alpine 35W.
o 26.04.2012, 14:33 | CarMedia.cz
Není to o tom, kolik W má jaký repro, ale všeobecně hlavně o tom, jak se ty reproduktory chovají reálně. Osobně jsem řadu SXE od Alpine i do auta dával a stojím si za svým názorem, že Alpine umí udělat HU, ostatní věci jsou spíše průměrem ve svých cenových relacích. Najdou se tam světlé vyjímky, které patří mezi TOP, řada SXE tomu ale opravdu není.. Jak jsem psal, Již několikrát jsem dával na autorádio kombinace přední kompa, zadní ovály RT. Ze začátku jsem byl sám překvapen, jak to umí zahrát.. Je zas pravdou, že jsem z 99% měnil i Autorádio za Alpine, či Clarion. Takže i díky tomu byl zvukový posun. Nicméně vím, že RTčka ve spojení s autorádiem nepokulhávala..
o 26.04.2012, 16:58 | bobmasitr
Tak ani nečekám že repro za 1100 budou super zázrak. Ale určitě budou lepší než OEM repro které zatím bylo ve voze 10let.Ani nevím co Ford dává za značku radii do svých aut. Jen nechci aby mi repro chrčelo a drnčelo jako origo.
Nesouhlasím stebou že neni duležité kolik má repro W. Když poženu 100W repro jen přes radio tak to určitě nebude nic moc. S 50W repro na tom budu lépe
o 26.04.2012, 21:00 | CarMedia.cz
To si celkem pleteš. Pokut budeš mít repro s vysokou citlivostí, může mít klidně i vyšší zatížitelnost a bude hrát o poznání lépe. Samozřejmě z něj nedostaneš strop. Nicméně nemyslel jsem to jako všeobecné, ale spíše pro tento případ. Druhá věc je ta, jestli jsou ty citlivosti reálné, či nikoliv. U mnoho repro se parametry potvrdily, u mnoho nikoliv.
o 26.04.2012, 22:44 | bobmasitr
to máš pravdu že to co píše výrobce kolikrát neni pravdou. Ale pokud vím tak alpine zrovna nelže ne?
o 27.04.2012, 08:17 | Maxxxxam
alpine nevim, ale ty MTX jsem slysel jako kompa na radio a za ty love to byl asi nejlesi vyber
o 27.04.2012, 09:57 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
kdybys chtel ty Alpine 5x7 tak mam skladem nevyuzity, cena 850,-Kc + pripadne posta
o 27.04.2012, 13:27 | bobmasitr
Ted jsem ty Alpine zakoupil a namontoval. Pokud budou vyhovovat, vzal bych je od tebe a namontuju do zadních dveří.
o 28.04.2012, 20:20 | bobmasitr
Ještě dotaz zjistil jsem že do zadních dveří bych asi nacpal 6X9, je to dobře dávat do zadních dveří větší repro? Auto je kombi a subwoofer dávat nechci. Pokud by zadní repro sloužilo jako basy tak je asi i správné že budou v zadu a ne v předu?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3622 sekund.