Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Jak vybírat kabely

o Navštíveno 3938x o
o 10.05.2012, 16:28 | blapanbla
zdravim
chci se zeptat, jaký rca kabely by jste doporučili? A když už jsem u těch kabelů tak do repráku nepotřebuju nějak extra značkovej kabel stačí když bude mít trošku větší tlouštku? nebo je lepší zainvestovat? Když tak napište nějaký rady nebo typy na kabely nebo kabelyový sady. Na ahifi jsem si našel levnou 50 kabel a chche se zeptat musim tahat i kostru takhle silnou když tu padesátku budu mít nataženou jenom do kufru a tam pak přes blok rozdvojenou? Děkuji za každou radu

o 11.05.2012, 06:49 | dj.dmc
kostru táhni stejným kabelem jako taháš od bloku k zesiku
o 11.05.2012, 07:38 | Seat Power
ted sem daval do jednoho auta tento obyc [ Link ] a na beznou instalaci dostacujici za dobry prasule.
napajeci sada by ti urcite stacila 35qmm [ Link ] (ale samozrejme zalezi na vykonu sestavy)
o 11.05.2012, 12:32 | noclue
pri napajacich kabloch bacha na kable s oznacenim 100% CCA je to hlinik potiahnuty trochou medi, cize uplny odrb. Treba hladat OFC kable
o 11.05.2012, 17:37 | CarMedia.cz
Při základních instalacích s menšími odběry bych se CCA kabelů nebál. Máme je natažené i dokonce v autě, které soutěží v dB Dragu a pokles napětí minimální. Myslím si, že titul mistra Evropy ve své kategorii bohatě stačí jako důkaz..

Nevýhody jsou menší ohebnost, prakticky nejdou proletovat, nej je krimplovat. Ale co se týká funkčnosti, tak bych na ně zas tak neplival..

Osobně bych doporučil například jednu z těchto sad:
[ Link ]
[ Link ]
Myslím, že krásně poslouží a cena je velmi přijatelná..

P.S. Samozřejmě, že 100% OFC kabely jsou lepší, ale zas jsou o jiných kačkách..
o 11.05.2012, 20:20 | ladinek
noclue: Dal jsem na ukostření tento kabel co píšeš CCA [ Link ] mám se bát?? z baterky mám normální, tenhle mám jen 2m na kostru :) Co říkáte mám ho vyměnit??
o 12.05.2012, 01:05 | noclue
ladinek> tam ide o peniaze, ze ludia si ten hlinik mzlia s medou, urcite nemen kabel ked si ho kupil.

revilo> aj elektrikari pouzivaju niekde hlinikove kable a hlinikove oka, treba si pozriet vodivost medi a hlinika, porovnat... pozor na ohybnost a drolenie hlinika pri opakovanom ohybani...
ked mas v aute natiahnutych 20 x 50qmm paralelne, tak to bude fungovat :|
o 12.05.2012, 09:07 | FlasH AHC
dobrou cenu mají kabely od hollywoodu (krásně žluté a ohebné)
nebál bych se Carpower nebo Sinus Live
Teď mam od baterie 50mm Audiobahn a kostru mam řešenou přes kostru auta a pořádně posílenou(2x50qmm) i kable od altíku(35kou)
dvě baterie (exide a pc4000) a pohoda.

reprokabely mam Audison, změna proti obyč 2x2,5mm s elektra neznatelná.
Na sub vedu 2x10qmm napěťové sínus live
o 12.05.2012, 11:55 | ladinek
No já mám od baterky 10mm C qience a kostru mám v kufru na kastli auta 1,5m délku průměr 9,6 mm Holywood vadí to něčemu? když tak bych to vyměnil .
o 12.05.2012, 12:03 | Seat Power
nevadi
o 12.05.2012, 17:39 | ladinek
super, díky :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3043 sekund.