Navštíveno 11865x

27.05.2012, 00:47 |
snoop69 | Upraveno: 2012-05-27 00:49:06
Snažím se nějak nastavit zvuk na Alpině 9833.A chi se zeptat zda to vezme nastaveni z těchto stránek
[ Link ] ? Jsou tam pouze 3 podporovaný rádia tak nevým zda se nesnažím zbytečně.Ale nastaveni přímo na ipersonalize
[ Link ] # je méně přehledný.Pomůže mi někdo s nastavením pro přední kompa 165mm a wofer 30 cm.Auto sedan VB

27.05.2012, 00:56 |
clown ne, ale zase bude 9833 hrat :)

27.05.2012, 00:57 |
clown pro nastaveni vyhybky a spol je pro 9833 a jeste poradne modely toto
[ Link ]
Tak prosím co a jak nastavit Crossover a Parametric EQ ?Časový korekce zatím nastavovat nebudu ,protože nejdříve musím dobastlit A sloupky.
UŠI co to je ? Jasně že mám ,ale nerad bych nastavoval blbosti.
Jde mi jen o nastavení dělící frekvence předních repro.Jednou jsem tu našel článek o nastavení ,ale teď ho na jít nemůžu.Zbytek samo doladím podle uší.
taky bojuju s alpinou 9855r a je to opravdu boj.
Zlaty pio 40ka :/
Ještě bych potřeboval poradit ,ať nezakládám další téma ,ale mám 9815 bez panelu a potřebuji z něho dostat CD poradí někdo jak na to?

27.05.2012, 21:48 |
clown co je na tom za boj ???
co chce nastavovat .., kazdy auto, kazdy repro hraje jinak a necha si libit vic, ci min..
dyt si nastav predek HPF k 63Hz / slope, tedy strmost 18dB a zkus to .., , pro LPF muze zkusit taky .. , ale to je to, ze nikdo nic nevyzkousite v aute :) pro takovy je takovejch radii skoda, protoze silne pochybuju, ze za tim bude odpovidajici retezec komponent .. beru li to tak, ze 9833 je HU za 25t :)
Flash.. sorry, ale porovnavat low cost Pio pro blby s Alpinou dokazes snad jen ty :))).
Naucit se ovladat vyhybky a jejich nastaveni na radiu je vec na 10 minut .., nikdo po Vas nechce nastaveni casovych korekci.. k tomu potrebujete jeste metr a umer zmerit vzdalenosti ke svy hlave od kazdyho repra.. coz tady zvladaji lidi s ing. titulem a to jej jeste nemi mit koupenej :)

27.05.2012, 22:51 |
snoop69 | Upraveno: 2012-05-27 22:52:46
clown: diky ,tak to tím pádem mám nastaveno správně.Já ,že se všude píše o 80Hz na předek tak mě to zaskočilo.
EDIT:a k tomu jak dostat CD z radia bez panelu nikdo nic?
snoop69: připoj ho, a při restartování by mělo vyjéct.
endru.ondra: připojit ho můžu ,ale nemám panel na kterým se nachází resetovací tlačítko.Nebo je někde i na jednotce resetovací tlačítko ?
Pro nastavení děliček potřebuješ znát alespoň parametry reproduktorů.
Zmíněný článek zde:
[ Link ]
Při změně strmostí se otáčí fáze a pochybuji že je tu více lidí, kteří to poznají uchem. Při měření jsem narazil i na situaci, kdy při správně zapojených středobasech (ověřeno i pomocí baterie)měl pravý vlivem prostoru v autě otočenou fázi. V druhém lepším případě a jiném voze ji měly otočenou oba.
Dalším příkladem problému je třeba celková křivka. V autě padá směrem k výškám, rovná nezní vůbec dobře. Stačí se podívat na referenční křivku Alpine. V reálu je od určité frekvence na basech rozdíl hlasitosti 8-10dB oproti výškám! V tomto případě mne napadla taková úvaha. U 4p se tento rozdíl realizuje přidáním na woofrech. Ale u 3p? Logicky potom musí být problém na středech nebo basech, protože přidáním na středobasu ovlivním jak basy, tak středy. zde by snad částěčně pomohl jedině pořádný EQ. Napadlo mne to v souvislosti s tématy jako "poraďte středobas, který zahraje basy".
Co se týká TC, tak je potřeba je realizovat nejen pomocí samotných časovek, ale i hlasitosti. Pokud není k dispozici mikrofon, tak bych to udělal asi takto. Metrem a ušima doladil časovky tak, aby střed scény byl před řidičem a následně pomocí zvýšení hlasitosti na pravé straně (mělo by to být cca 1.5dB) posunout střed pod zpětné zrcátko.
To je jen malá ukázka problémů, které se mohou vyskytnout při ladění na ucho. Vyjít z ničeho (myslím nezačít měřením) a nastavit to dobře dokáže jen málokdo.

01.06.2012, 10:48 |
snoop69 | Upraveno: 2012-06-01 10:50:04
hifim@ni@k: pěkně si to vysvětlil s měřením ,už jsem začal ,ale asi špatně na sedadlo jsem umístil přítuly a měřil jsem ji to na střed hlavy.Poznám těch pár cm když do předsadím před řidiče?
Jinak chtěl bych si zkusit aktiv(můj první),ale čekám na pořádnej zesilovač.
snoop69: mělo by se mělo restartovat samo a většinou na rádiu je na restartování

01.06.2012, 12:17 |
snoop69 | Upraveno: 2012-06-01 12:18:12
endru.ondra: jo ,ale restartovatko je na panelu a ten já nemám a jelikož je to motorika tak mechanika je skrytá držákem panelu.
Edit .jedine propojit nějaky ty kontakty pak by to možná vyjelo ,ale nerad bych ho vyskratoval .
snop69 tak to normálně zapoj do auta, 99% rádii mě vyjelo cd i bez panelu

01.06.2012, 18:00 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2012-06-01 18:02:07
snoop69: mikrofon umisťuji na střed hlavy mezi ušima, ale nějaký cm nebude tak kritický.
Zde máš článek o měření mikrofonem, základ však platí i pro laborování s nastavením pomocí uší:
[ Link ] U Alpiny 7944 mi CD vyjede i bez panelu. Rádio musí být samozřejmě zapojené.
Možná blbá otázka ,ale jak to potom v autě vnímají ostatní posluchači?Když zvuk nastavuji na pozici řidiče.
Když jsem doma dělal kalibraci zvuku tak jsem mikrofon dával na 3 poslechový pozice.
P.S.
Rádio jsem měl připojený asi 3x a ani jednou nevyjelo.Buď něco dělám špatně nebo to prostě nejde.

04.06.2012, 11:06 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2012-06-04 11:07:59
Zvuk bude nastavený pouze pro tebe.
U zvuku bez TC to uslyší špatně jak řidič, tak spolujezdec (každý slyší tu bližší stranu). Dobře by to slyšel ten co sedí vzadu uprostřed.
Nastavení na řidiče je jediné rozumné řešení. Kompromis bude špatný pro všechny (tak jako ve všem).
Samo mi to CD také nevyjede. Ale na těle rádia je tlačítko a pomocí něj vyjede CD i bez panelu.
hifim@ni@k :dík za vysvětlení toho TC.A můžeš nahodit foto co mám na tom těle kde mačkat ?