Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Damp Absorbs Reflections - malá recenze

o Navštíveno 6389x o
o 21.08.2012, 17:44 | CarMedia.cz | Upraveno: 2012-08-21 17:45:24
Po dlouhé době se mě dostal do ruky zas materiál, z kterého mám opravdu radost. Proto jsem se rozhodl napsat nějakou menší recenzi. Vzhledem k tomu, že trávím dost času na dílně, zkouším různé způsoby použítí různých materialů, dostal jsem se samozřejmě i k tomuto “tlumení netlumení”.

Hned na začátek musím napsat, že se mi líbila cena, která je 19,-Kč za velikost přířezu 25x25 cm. Obával jsem se ale díky tomu kvality lepidla a pružnosti, poddajnosti. Přeci jen, co si v dnešní době člověk koupí za 19 kaček, že? Nicméně hned z kraje musím říci, že v tomto případě obavy skutečně nebyly na místě. Lepidlo Dampu drží velmi dobře, lze s ním lepit na různé typy materialů. Osobně jsem již vyzkoušel plech, plast, dřevo, resp. MDF a i lepení jako další vrstva na Brax či B2 Audio BBDM. Ve všech případech drží naprosto bravůrně. Obrovskou výhodou tohoto material je i tloušťka a flexibilita, díky které jej lze naimplantovat i do míst, kde na sebe jednotlivé díly přímo doléhají (viz i pod cvoky na čalouněních apod.). Pakliže váš budou rozčilovat klepající kabely, jištění na konektorech novodobých aut, stačí si tlumení nařezat na proužky a použít ho vysloveně jak izolačku a veškeré komponenty dveří omotat. (Sám jsem toto využil i u sebe v autě). Při dalších montážích jsem Damp využil I jako těsnící materiál mezi MDF a plech vozidla, či jako vylepení dna dvojité podlahy tak, aby zesilovače padly do měkkého a prostor, který zůstal ve dvojité podlaze, bylo možné využít jako odkládací prostor, aniž by bylo slyšet neustálé klepání..

Pokud bych to shrnul, můžu všem vřele doporučit Damp Absorbs Reflection k následujícímu účelu:

- Závěrečná vrstva na již aplikované tlumení dveří (např. B2 Audio BBDM, STP, apod.)
- Tlumení kabelů a konektorů s jištěním novodobých automobilů
- Podlepení cvoků a prostor, kde na sebe jednotlivé díly přímo doléhají
- Vytěsnění MDF podložek a různých typů redukcí pod reproduktory
- Vystlání jakéhokoliv dna, které slouží jako ukládací prostor ve vaší zástavbě

Závěrem jen podotknu, že u tohoto materiálu nejsme žádnými dovozci, takže se nejedná o žádné zvelebování vlastního produktu, to jen pro ty, co mají rejpavou náladu.. :-)

foto k příspěvku  od CarMedia.cz

o 21.08.2012, 17:45 | CarMedia.cz

o 21.08.2012, 17:47 | CarMedia.cz

o 21.08.2012, 17:47 | CarMedia.cz
Na "omak" vemu když tak pár kousků i na Křivku, tak pokud vás bude někoho tento materiál zajímat, tak se přihlašte.. :-)
o 21.08.2012, 19:39 | BMWE30
Tak 10 ks objednáno alespoň vyřeším vrzání palubovky někde u topení za rádiem a třeba se něco ještě najde
o 21.08.2012, 19:49 | ladinek
Damp absorbs mám v autě nalepený na STP ve dveřích a na plastových tapecírech, je krásně lehkej a lepí jak prase :) teď jsem s ním podlepoval i zezervu, je to super materiál, na omak takovej příjemnej jakoby gumovej semiš :)
o 21.08.2012, 21:07 | 1kw
To "vylepení dna odkládacích prostor" mne zaujalo ... nemusím se bát, že se materiál časem opotřebí..?
o 21.08.2012, 21:48 | dragoczskill
jelikož by se tam nemělo nic hýbat tak ...
o 21.08.2012, 21:49 | Toxxx
Revilo: Ja sa bohuzial nezucastnim na Krivke. Mohol by si poslat 10ks po Hifim@ni@kovi?
o 21.08.2012, 21:52 | CarMedia.cz
1kw: moc si neumím představit, jak by se měl opotřebit. Určitě nemá tendence k nějaké drolivosti apod. Takže bych řekl, že s tímto určitě problém nebude.

Toxxx: vemu s sebou třeba 100ks, tak ať se Hifim@ni@k ozve a dám mu je pro tebe..
o 21.08.2012, 21:54 | Toxxx
ok. Staci mi 10ks na odskusanie:)
o 21.08.2012, 21:56 | 1kw
Revilo píše: ...či jako vylepení dna dvojité podlahy tak, aby zesilovače padly do měkkého a prostor, který zůstal ve dvojité podlaze, **bylo možné využít jako odkládací prostor**, aniž by bylo slyšet neustálé klepání.. Tak proto se ptám. Někdo psal, že Damp hodně připomíná molitan tak by mne zajímala jeho trvanlivost když by se použil pro vylepení dna třeba té dvojité podlahy..
o 21.08.2012, 22:00 | CarMedia.cz
Vzhledem k tomu, že tento materiál máme v nabídce 14 dní, tak nemám bohužel zkušenost, jak bude vypadat po roce, když se v něm bude pořád něco válet a lítat. Ale již nyní můžu říct, že jsem například čalounění na předních dveří sundával už tak 20x a pořád na materiálu není znát vůbec nic. Není to úplně molitan jako takový, je to hutnější a řekl bych, že životnost bude opravdu hodně vysoká..
o 21.08.2012, 22:07 | 1kw
Ok, cena opravdu nahrává.. :)
o 22.08.2012, 11:38 | otak88 | Upraveno: 2012-08-22 11:39:25
Jen se vložím do diskuze.

S dampem už jsem dělal a můžu říct, že to je výborný materiál co se týče lepivosti(drží jak svině), po nalepení odpadly ty nepříjemné zvuky od různých konektoru, plastů o plast apod. no prostě vše. A cena je taky výborná takže můžu doporučit všem co je otravuje to neustále vrzání,klepání atd.
o 22.08.2012, 14:55 | hifim@ni@k
Revilo: na Křivce se určitě uvidíme takže vyzvednu pro Toxxxxxxe a sám si také vezmu třeba 10ks.
o 23.08.2012, 17:32 | BMWE30
Tak dneska dorazily desky a musím říct že na omak velmi příjemný materiál
o 23.08.2012, 17:43 | pbjun
Jj taky sem s tim uz neco malo polepil - vzal sem nejdriv na zkousku 10ks a jelikoz se velmi osvedcil tak sem koupil jeste 30ks :) Je to paradni material :)
o 24.08.2012, 10:37 | CarMedia.cz
Tak na Křivku zabaleno 100 plátů. Kdo bude mít zájem, stačí se tedy jen ozvat a může se s ním seznámit přímo na místě. Tak a hurá na místo činu.. :-)
o 24.10.2012, 19:15 | hifim@ni@k
Když jsem tento materiál objednával, měl jsem dost přesnou představu kde všude ho použiji.
Jedním z míst bylo např zadní plato, které "klepalo". Na platě je několik opěrných bodů, kde byl z výroby použit stejný materiál. Byl však už proklepaný a potrhaný od častého rozebírání. Nahradil jsem ho tedy výše uvedeným a je klid. Stejný materiál je taktéž na kabelových svazcích pod palubkou a chystám se stejným způsobem ošetřit kabely a táhla ve dveřích. Část použiji na odhlučnění PC skříně. Podobný materiál je i na dílech palubovky, aby nedocházelo k vrzání, tak kde se dva díly opírají o sebe. Za mne tedy naprostá spokojenost.

foto k příspěvku  od hifim@ni@k

o 24.10.2012, 19:16 | hifim@ni@k

foto k příspěvku  od hifim@ni@k

o 24.10.2012, 19:36 | CarMedia.cz
Super, jsem rád. :-)
o 24.10.2012, 21:33 | Sodom
Takže tlumící materiál to vyloženě není,že?
o 06.02.2013, 19:18 | MARWiN | Upraveno: 2013-02-06 19:19:56
tak to tady trošku obnovíme... nezkoušel jste to někdo na tlumení střechy v autě? buď samotný ve 2 vrstvách třeba nebo jako druhou vrstvu přes něco? v těch dvou vrstvách s přelepenýma okrajema by to mohlo snad něco utlumit nebo ne?
nebo mi někdo poraďte co na střechu,tenký, lehký,funkční ideálně
o 06.02.2013, 19:24 | Marťas1
Marwin: je to vlastně taková samolepící pěna, takže jako tlumení střechy to moc nezafunguje
o 06.02.2013, 21:24 | AUTOHIFICENTRUM Liberec
taky to používám na odstranění různých drnčení...drží to opravdu ukrutně :) a o to víc když to chceš z něčeho sloupnout :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3058 sekund.