Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Premeranie parametrov subu

o Navštíveno 4775x o
o 28.08.2012, 20:18 | Toxxx
Zdravicko pani. Potrebujem niekoho kto mi zmeria parametre subu ktory bol postaveny na mieru. Jedna sa o DLD dl 15. Dokaze to niekto? Dik za info.

!!!!!!!!!!!PRE FLASHA A JEMU PODOBNYCH: NEPOZERAJTE SEM A ANI NEPISTE NEMAM O TO ZAUJEM!!!!!!!!!!!

o 29.08.2012, 21:43 | hoff
tywoe a ja ti ho chtel zrovna doporucit :))) zkus to odhadnout podle veci ze kterych je poskladany. . .
o 29.08.2012, 21:50 | pepe689
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
o 29.08.2012, 23:38 | FlasH AHC
Nemáš právo mi mazat přízpěvek!! Nic jsem neporušil a ty neurčuješ pravidla fora. Proč to nedáš kocurovi nebo checkovi. Seš takovej borec a neumíš si změřit bednu, :D :D :D :D
zkuste mi to smazat,pak tohle forum nemá žádnou svobodu slova!!
o 03.09.2012, 19:18 | Toxxx
hoff: No to vie petis on to skladal:) Ale na moj projekt by som potreboval co najviac udajov.

Flash: Ty mi vyliz jahodu a chod si k.rvit svoje veci. Aj keby si bol jediny na svete tak by som ti to nedal zmerat a radsej by som ten sub hodil zo skaly;)

UP...

Dokaze to niekto?
o 03.09.2012, 19:24 | Seat Power
:o))
o 05.09.2012, 07:47 | Diner
Toxxx: Kouknul jsem na tohle tema az ted a kralovsky me po ranu pobavilo:-D Doufam, ze Ti to klapne. Ten sub je krasny.
o 05.09.2012, 08:15 | Zephyr
jak malé děcko ...
myslím Bleska ;-)
o 05.09.2012, 15:54 | FlasH AHC | Upraveno: 2012-09-05 15:55:17
Toxxx: jahodu si volízni sám :D, a nehodil by si ho ze skály,jen kecáš :D
jen si rejpněte, počkám si na projekt :)
Diner: to je dobře že se bavíš,tak mu to změř ne ... samej odborník a furt nic .
Zephyr: jj sem malej a hravej. :D
mam na to víc času,tak se věnuju bednám...a asi hned tak nepřestanu :)
o 05.09.2012, 20:02 | Zephyr
!!!!!!!!!!!PRE FLASHA A JEMU PODOBNYCH: NEPOZERAJTE SEM A ANI NEPISTE NEMAM O TO ZAUJEM!!!!!!!!!!!

Flash> co z toho jsi nepochopil, nebo tě pobouřilo ???
Je to napsané jasně, stručně, vístižně a slušně!
o 05.09.2012, 20:33 | FlasH AHC
Zephyr: Přesně tak,pobouřilo. Pak mi lidi píšou jestli něco umim nebo jen kecám,ale lidi co u mě na změření byli jen doporučujou. Právě že "TOXXX" si myslí,že sem pořád starej Flash,(Posranej SONIC mi podělal všechno co dělám,ale moje vina to neni...takovej sráč)jenže se hodně změnilo,začal sem dělat věci co nikdy předtim,mam k dispozici dva mistry zvukaře co se tomu věnují přes 50let, pak taky sem pochopil jak ladit basreflex a bandpass 4řádu a 6řádu jak seriový tak paralelní, jak funguje uzavřenka a jaký má průběhy,prostě sem změnil k tomu postoj a lidi mě doporučujou. Na ahc se potřebuju očistit a dokázat,že se něco změnilo.Proto se snažim lidem pomoct.Bedny co klepou autem mě nezajímaj,teď mam trochu jiný cíle (Rychlost,Přesnost, a Síla) ;) "tvrdost basu - basreflex/uzavřenka)
Takže pořebuju někoho přesvědčit. Taky mam projekt,ale potřebuju na to víc času.
Měl sem doma bandpass Syrincs,dokonce PA Subbox MT18,prostě vim co dělám a nějaký kecy,že bych něco zpálil to fakt ne... Podle jednoho měření sem navrhoval bednu na pop, basy jsou rychlý a přesný a impedance v normálu "minimální navýšení" , naladěná na 45hz, vše odpovidá simulaci. Bedny nestavim,je to ztráta času,truhlář je udělá z kvalitně z mdf nebo překližky a potáhne podle přání.
Takže sem myslel,že se tim na AHC očitsim,když toxxxovi změřim basák... Nemá zájem,jeho problém.. Hlavně ať mě tady nepomlouvá.. A spokojených lidí bude přibývat, viz bazar nebo forum ahc.
o 05.09.2012, 20:41 | Luboš1
:-D :-D
o 05.09.2012, 20:48 | Marťas1
FlasH AHC: bohužel jsi se tady na AHC zapsal takovým způsobem, že nevím, jestli tě bude ještě někdo brát vážně.
Osobně proti tobě nic nemám.

Stano: sorry, že ti to tu zas.rám
o 05.09.2012, 20:50 | Zephyr | Upraveno: 2012-09-05 20:51:35
no tak to máš co dělat. Sám sis navařil, sám si musíš sníst.
To co jsi napsal zní logicky, ale nemysli si že se vše zmnění jako mávnutím proutku, a všichni ti budou ležet u nohou.
Musíš si uvědomit, že borci jako noclue,Pavel528,Barthez,Etien Petis a plno dalších si museli uznání zasloužit. A to nějaký čas trvá...
Pokud jsi to teda myslel vážně, tak přeju výdrž.
malá rada: tím že se budeš vztekat na fóru si moc respektu nedobudeš. Akorát z tebe budou mít ještě větší čurinu.
o 05.09.2012, 21:19 | FlasH AHC
Luboš1
Marťas1: Právě že sem to tady podělal na celý čáře. Lidi mě berou vážně a když je pozvu a ukážu všechno co je s bednou možný udělat,tak jen kroutí hlavou :)
Vim že osobně nic proti mně nemáš,sem byl idiot.

Zephyr: Vim že kašička bude hutná,ale prokousat se musim.
Nebude to mávntí kouzelnym proutkem,ale zas tak hrozný to snad nebude.

Nečekám uznání,neumim dělat zástavby ani instalace. Musim jít prostě od začátku po správný cestě.

Myslim to smrtelně vážně a vydržim :) Muj projekt bude bandpass 4 řádů ,zatim sem měl možnost měřit originál bandpass a všechny vychází do auta poměrně podobně.

Vím že vztekánim se nic nevyřeší. Tohle mě trochu urazilo "!!!!!!!!!!!PRE FLASHA A JEMU PODOBNYCH: NEPOZERAJTE SEM A ANI NEPISTE NEMAM O TO ZAUJEM!!!!!!!!!!!"

Zrovna Toxxx by měl vědět,že změření jak basáku tak bedny je pro mě na chvilku,ale pošta asi nemožná (pochybuju že by mi ho poslal) a osobně asi nemožný,dlouhá cesta. Jak mam ukázat že umim změřit bedny a basáky,aby jste mi tady věřily ?

o 06.09.2012, 00:07 | hoff
helejd ty mistri zvukari byli jeste za valky u delostrelectva ne :) Ale nechapu proc meris-kontrolujes po vyrobci parametry k sw. . . . To je jako kup si metr a mer jestli ma metr.
a jestli chces uznani, neni to o tom sedet za klavesnici a vymyslet si jak k tobe jezdi napr dbdrageri na mereni. Mas moznost predvest se na SQ soutezi kdyz to mas tak super spocitany naladeny, ale toho se asi nedockame, prijde zima a budes smutnej ze zadny akce nejsou a na jare uz ti do toho zas neco vleze. . .
o 06.09.2012, 10:58 | FlasH AHC
hoff: tak věnujou se tomu celej život,takže vědí co a jak. Pár lidí umí i spočítat a přemotat cívky.

Proč měřim nebo kontroluju basáky,to je jednoduchý. Máš basák třeba tenhle. [ Link ]
nic na něj nikde nenajdeš,nemá víc než tohle a stim nic nejde pořádně dělat. Nebo máš Hornu kde je třeba basák přemotaný, a tim má i jiný vlastnosti. To je jedno s druhym. Toxxx chce přeměřit basák,ale proč když má hodnoty od výrobce a má to jen jinoucívku ... to je přesně ono.

Dbdrageři přijedou na zimu. žlutej maluch s DD M3 a DD9515..víc nechci psát.

Na takový soutěže jako je SQ nemam prachy.

Jak by si třeba naladil bandpass,když by sis ho nezměřil ? Od oka to celkem nejde a simulace potřebuje čísla a neni přesná.

Jak si psal,že měření metru má metr.... Jenže basák je co kus,to unikát... Viděl by si sám ... Stačilo by 5kusů nějakých basáků a každý bude mít trochu jiný parametry a to myslim nový basáky,ne jetý.. ty maj zase o něco jiný hodnoty.atd

Hlavně měřim přemotaný repro jako tesly,jako ARO 9004 a ARM 9004 od Husáka s hliníkovou kmitačkou.
Jezdí za mnou dost lidí že o tom slyšeli a zajímá je ,na kolik je bedna naladěná od výrobce a jeto pokaždá kolem 42-45hz níž to nebylo.. Výrobce třeba ladí bandpass 4th na 77-88hz to sem nechápal,ale časem mi to došlo. A jsou jiný věci a možnosti co můžeš přeměřenim zjistit.

Srazy - to je čas,peníze a možnosti. Možnosti jsou super,ale když nemáš čas ani peníze a čekáš na každou vejplatu,tak je to celkem mazec. To ví každej. A teď když práci nemáš nebo marodíš,jseš bez peněz tuplem.
Teď jsem na druhý možnosti a čekám i na tu první,pač to byl pracovní uraz :(
o 06.09.2012, 20:23 | Toxxx | Upraveno: 2012-09-06 20:26:18
Diner: Som rad ze si mal vesele rano:D Sub je pekny. Petis je profik:)
Martas: V poho som rad ze to vidi viac ludi:)
Zephyr: Ja myslim ze je zbytocne sa s nim hadat lebo to nema cenu;)

Prosim premazat prispevok. Dakujem.

Inak UP. Jedna sa o postaveny SUB takze preto ho potrebujem zmerat lebo z originalu zostal iba kos.
o 06.09.2012, 20:41 | FlasH AHC
Toxxx: proč mi nedáš šanci ?
o 06.09.2012, 21:36 | Tony (M)
FlasH AHC: Sam píšeš něco o svobodě slova a přitom nenechas svobodu slova Toxxxovi. Takže se tady laskavě uklidnete. Mazat tyto příspěvky nemůžeme, ale můžeme to tady zamknout. Záleží jen na vás.
o 06.09.2012, 21:38 | FlasH AHC
Tony: tak smažte ten výstižnej kec "!!!!!!!!!!!PRE FLASHA A JEMU PODOBNYCH: NEPOZERAJTE SEM A ANI NEPISTE NEMAM O TO ZAUJEM!!!!!!!!!!!"

mě to osobně uráží..je to sice toxxxovo téma,ale uráží mě s tim.
o 06.09.2012, 21:46 | Midnite
Si asi solidně natvrdlý co? Prostě nechce, aby si nereagoval, tak jeho přání respektuj a jdi si studovat parametry...
o 06.09.2012, 21:55 | FlasH AHC
Tak mu to změř ty. Ty se nauč česky "Prostě nechce, aby si nereagoval," -- Prostě nechce aby si reagoval,to co si napsal by mu nevadilo... aha... :D Ty si jdi študovat český jazyk a nemachruj do mě co umim nebo neumim.
Všude do mě rejpeš,víš sám velký kulový,kdysi dávno ses hádal co je učinnější jestli basreflex nebo bandpass, a myslim že Revilo tě setřel jak suchý z nosu :D

Jen aby si byl v obraze.čtu to tady neboj
o 06.09.2012, 21:57 | Proffesor_W
Proc odsud proste nevypadnes a nedas vsem pokoj?
o 06.09.2012, 22:00 | Midnite
jasný :D Já se překlepnu a hned neumím česky :D :D... Hádat se o BP či BR? další tvůj fail :D... DB drag a podobné jdou mimo mě, takže tak... Hádat se s nikým a ani tebou nebudu :D

jedno btw: když chceš tak machrovat ve vzdělání, tak já studuju lékařinu v Olomouci, co ty? Debata s tebou je o ničem, tak se nauč respektovat přání jiných ;)
o 06.09.2012, 22:43 | FlasH AHC
Proffesor_W: kdyby sem toxxx nenapsal to co napsal,nevadilo by mi to. Takhle mě to rozpálilo do běla. To že sem se nabídnul byla hloupost.

Midnite: Seš študent, já mam jen maturitu takže sem proti tobě při zemi ok,ale nerejpu do lidí .
Muj fail ? ti sem dám odkaz ty faile :D
a nebylo to revilo ale prohifi,to byl muj fail. Tady máš kousek minulosti tak zavzpomínej na tu hádku,mě to zvedlo tlak a solidně pobavilo :)

[ Link ]

Tenkrát byly jen tesly ,a jak kvalitní basy dokázaly udělat :(
Tak co na to povíš :)
o 07.09.2012, 15:50 | Midnite
jde vidět, že si absolutně mimo a nepročítal si celou diskuzi a bereš v potaz jen útržky, které vytrhneš z kontextu... Přečti si to klidně 2x-Xx, aby si to celé pochopil. Pak pokračuj v tomto psaní..

Nepotřebuju na to nic říkat, protože zase meleš kraviny... Jedna věc je teorie a druhá praxe... Třetí finanční stránka, takže už raději mlč, protože diskuze s tebou nikam nevede.
o 07.09.2012, 16:54 | FlasH AHC
Midnite: jenže mě teorie sedí s praxí :D
V čom melu kraviny ? -Ty študuješ doktora a tam píšeš,že rozumíš akustice. Seš hádavej člověk a psalo to víc lidí :)
Pochopl sem to uplně jasně. Prohifi tě prostě setřel. To že bandpass tlačí víc je asi jasný :) Na tom nepotřebuju nic chápat. Prošel sem jak autohifi bandpasem tak Zomaxem v bandpashornflexu atd. Takže to necháme. Praxe je jedině ta co vidim na vlastní oči a slyšim na vlastní uši.
Mojí finanční stránku nech v klidu. To že si kupuješ basáky a platíš za zanačku,to je tvoje věc,ale neodpověděl si mi ,podle čeho a podle jakých hodnot se pozná kvalitní basák.
o 07.09.2012, 21:43 | hifim@ni@k
Teorie vs praxe.

Zabývám se nastavením systému v autě pomocí měření už nějakou dobu. Zprvu se mi také zdálo, že teorie a praxe jsou dost odlišné. Ale teď už vím, že tento rozpor způsobuje spíše povrchní znalost oné teorie.

Viz např i oblíbený a často diskutovaný DF u zesilovačů, jehož vysoká hodnota se může jevit naprosto jinak, pokud je součástí řetězce zesilovač, kabely, reproduktor, ozvučnice.

Toxxx: zkusíme to spíše na tom audiowebu, snad se s někým domluvíme.
o 07.09.2012, 22:00 | FlasH AHC
hifim@ni@k: však sem to psal, a když je toxxx ze slovenska,tak tam jedině kocúr.
Když se tak dlouho zaobíráš měřenim,určitě si měřil i bednu a basáky. Proč mu to nezměříš ty ?
Přece by se tady někdo našel ne,když mě nevěří. ;)

o 07.09.2012, 22:06 | hifim@ni@k
Zajímá mne pouze nastavení samotného systému.
TSP ani ozvučnice neměřím, pouze si o této problematice rád něco přečtu.
o 07.09.2012, 22:18 | hoff
Flesi proc si v kazdym druhym prizpevku seres na hlavu? Jak jsi tentokrat prisel nato ze BP tlaci vic nez BR?!
o 07.09.2012, 22:43 | alfik
[ Link ] podla tohoto navodu si ten woofer dokazes zmerat aj sam.Neni v tom ziadna veda
o 07.09.2012, 23:27 | FlasH AHC
hoff: BP je učinnější systém

[ Link ]

pásmovýc boxy jsou 3 až 12 dB účinnější, takže to nejhlasitější z boxů, ale chybí jim hrozně v kvalitě zvuku. Ještě něco hoffe ?

[ Link ]

Tady se o to pokoušel prohifi. ;)

Neučinnější systém na světě je bandpass 6řádu seriový ventil. Prostě basreflex bedna s portem v bedně se svojim portem. Nevýhody bandpass ...chlazení cívky,vysoký impedance,složitý ladění.

o 10.09.2012, 16:01 | rebel
no nevim flash piše same pičovinky to ano ale nahlašovat přispevky od nej jako závadný ? To taky není normální je to diskuzní forum a tak psat může kdo chce a to že pak flashovi odepisujete to je jasné ,že na to odpoví dál a dál .

Z toho mě vychází jedine pokud flash něco napíše a někdo je na něj vysazený tak at mu jednoduše neodepisuje a bude klid .

Flash sbírá rozumy a evidentně se neco naučil aspon teoriíí. Ale moc piše a často blbosti a dokola.

Kdyby nebylo flashe tak tu občas není co číst :-O

Všechno zlé pro něco dobré
o 10.09.2012, 16:27 | FlasH AHC
rebel: souhlas, napiš mi na meila a můžeme pokecat o teorii a blbostech,když si to myslíš :D .. mam i praxi... :)

o 10.09.2012, 18:49 | rebel
to flash : nene na mejla nechodim moc jen jednou za 14 dni kouknu jinak ne .

A co mě se tyče to jak tu pišeš mě neva někdy se tím i bavim

A mejla mam v profilovce jako každej jinej lol :-O
o 10.09.2012, 19:54 | Toxxx
alfik: Dik ale potrebujem niekoho kto mi to zmeria poriadne a potom mozem postavit bednu.
rebel: Flash nahlasil moj prispevok ako prvy;) A ked niekto nechape ze ma absolutne nezaujima jeho nazor a zasiera mi to kravinami tak si neprajem aby mi pisal. A to ze je len teoretik mi absolutne nepomoze. Potrebujem niekoho kto tomu rozumie uplne a nie len to co niekde vycita na googlu;)
o 10.09.2012, 21:54 | FlasH AHC
Rebel: to sem rád,ale chci to s tebou probrat,abych věděl co se ti nezdá. Klidně Skype :)

Toxxx: ale proč?, když mi někdo udělá takovej ANTI ČLÁNEK tak mi pár lidí psalo jak na fb tak na skype co to má znamenat ?

-trochu sem se změnil. Když by si to viděl,tak by si změnil názor i ty,ale tvuj přístup je pořád stejnej ANTIFLASHER TOXXX .
Už mam něco změřeno,učim se od lidí co se v tom pohybují celý život. Vim že ladit bednu do auta jako PA je nesmysl. Nabídl sem se ,ty si mě vy-fuckoval tak tvoje věc. Viděl by si,že tvuj názor by si hned obrátil.
Naladil sem subbas 6 řádu a vše mi sedí jak v simulaci tak v reálu. Tvuj přístup je jasnej,nechceš podlehnout a pořád Jseš ten ,co se nenchá prolomit flashismem :D
Vim moc dobře ,že až někomu s ahc ukážu jak měřim bedny a jak simuluju bedny ,jak to sedí mření VS simulace,tak se to určitě změní,ale ten čas nepříde,protože tenhle článek je dostatečně odradí. Hold mam v tomhle pravdu,musíš uznat.
Ty mi ani nechceš dát šanci :(
o 10.09.2012, 22:05 | petis
Toxxx ale nechce aby mu simulace sedeli s realem, on chce aby mu to hrálo:-))) nebude na easce ukazovat nejaký grafy že je to přece takhle dobře, ikdyž to bude hrát na pi.u:-))
o 10.09.2012, 22:08 | BMWE30 | Upraveno: 2012-09-10 22:09:29
Pro Flashe
Pane bože a dost pořád jen hromada planejch keců. Tak už něco někomu ukaž, za celou sezónu bylo tolik srazů kam jsi se mohl přijet podívat a ukázat co v tobě je. Ale pořád se jen oháníš řečma nic víc nic míň. Absolutně sice netuším co je ten tvůj 6řád mimochodem zní mi to jako ze Startreku. Proč jsi tedy nikdy nikam nepřijel neukázal všem jak se věci mají neobhájil se? Já vím proč, protože jsou to jen nesmysly.
Nejsem z těch co by nefandili novým nadšencům, ať se ptají zjištují nové věci co a jak, ale když se někdo ptá stokrát na to samé a stejně to nechce pochopit a mele si svoje a přitom nechce uznat pravdu a zkušenosti lidí kteří tady něco znamenají a něčím si prošly a pořád se snaží mermomocí být chytřejší tak to mne sere nezlob se. Nauč se pokoře naslouchání zkušenějších a uvidíš že tě lidi začnou brát
o 10.09.2012, 22:09 | FlasH AHC | Upraveno: 2012-09-10 22:18:58
petis: teď to nechápu,on chtěl změřit TSP ne ?
Bedna ti bude hrát tak jak si jí navrhneš ,to je snad dost jasný. Tu si chce mistr navrhnout sám.

BMWE30: nikoho se neptám, jen nechápu proč tohle píšeš. Když jsou to takový mistři,proč nenavrhli nějaký lepší system a ne jen basreflex ?? Vim že jsou dobří a každý je tady chválí atd,ale bandpass tady zatim nikdo neukázal.
Na sraz je to těžký, jsou daleko a nemam práci,kde si hvízdu že chci volno.
Hodlám to ukázat,to určitě. žádný planý kecy nejsou,to se neboj.
6th ze seriovym nebo paralelnim laděním je nejučinnější box,co na tom nejde pochopit ? Ke startreku to má hodně daleko. Nejsem mistr stavitel,ani to osobě netvrdim ,ale všechno mi sedí . Co chceš ještě víc ?
o 11.09.2012, 12:55 | vinzek fa
necet sem to celi ale jak sem ti uz jednou rekl prijed na relax tam ti dam auto a ukaz co dovedes -)) vemu jak 2ohm tak 1ohm spairy a schvalne jesi poznas rozdil -))
o 11.09.2012, 13:04 | FlasH AHC
vinzku to sem nepochopil,co že vezmeš ? ;)
Relax je v Pardubicích,to neni daleko.. hmm
o 11.09.2012, 13:04 | vinzek fa
blesku srazi sou po celej cr pomalu kazdej vejkend to jsou vejmluvy ja taky nemel praci ze bych si dup a jel ale vzdy sem si to zaridil

a taky porad cekam na bednu na to GX co me slibujes uz jakou dobu bednu na kicker si navrhl super jen sem tu samou mel v profilu na dbdragu asi rok a byl to nastrel od oka -))

vetsina lidi co ti tu neco napsala neco v zivote dokazala a neni jen standartni BR ale taky trebas petisobedna kera je ucinejsi nez vsechno -))
o 11.09.2012, 13:11 | FlasH AHC
njn měl si to v profilu,ale tak mi to vyšlo taky :) Aspoň víš,že to je 3komora bandpasu 4řádu. ;)
na GX jj bude, uplně sem na to zapoměl. Petisobedna s petisoďourou :D
Nejučinnější je bandpass a potom T-line(to je taky basreflex).
o 11.09.2012, 13:13 | vinzek fa
nj jenze ten bp tlacil asi 135db takze uplne naprd -)
o 11.09.2012, 13:46 | Toxxx
Flash: V sobotu ta cakam v Mestci a boh ta chran ked to zmerias na hovno. Mas plnu hubu kecov tak sa mozes prejavit. Chces sancu tak sa ukaz. Ak sa vyhovoris ze nemozez prist ATD tak mas strach a ukaze ze vies uplne hovno.
o 11.09.2012, 13:54 | FlasH AHC
Toxxx: TS parametry měřim jedině doma v poklidu domova. Na měření musíš mít maxmální tícho. Strach nemam určitě :D

o 11.09.2012, 13:59 | Toxxx
Tak sa ukaz ja tam zariadim miestnost kde bude ticho.
o 11.09.2012, 14:02 | vinzek fa
mistnost mam neni problem -)
o 11.09.2012, 15:44 | petis
Flesh. Ted se zeptám možná blbě, ale přeci neměříš TS mikrofonem. Dyt nato máš nejakou tu chytrou krabičku kterou píšchneš na svorky wooferu a zpet do PC. Tak naco absolutní ticho? Ted se vtom nejak ztrácím.
o 11.09.2012, 16:17 | alfik
neni potrebne uplne ticho ale hluk a vibracie ovplyvnuju parametre pri merani.Staci bezna miestnost a da sa merat celkom presne
o 11.09.2012, 16:22 | hifim@ni@k
toxxx: zkusil bych tohoto chalana.

[ Link ]
o 11.09.2012, 19:58 | ricardo | Upraveno: 2012-09-11 20:01:12
TSP ? ---pro vsech (Začátečníci) od nemcinu pres google translator do cesky.
navod
[ Link ]
o 11.09.2012, 20:11 | FlasH AHC
alfik: souhlasim,ale co zavazicka?
Petis: po zapojeni krabicky se subik chova jako mikrofon.
Pohlcuje hluk,a kdyz se ho jen dotknes,udela to peknej bordel na grafu.
Ricardo: TS parametry :)
o 11.09.2012, 20:33 | Toxxx
hifi: To bude asi jedine rozumne riesenie. Ale je z daleka takze to budem musiet vyriesit postou.
o 11.09.2012, 21:49 | FlasH AHC
Toxxx: sem ti psal,že kocůr. Tak to můžeš poslat i mě. S kocůrem máme podobný nápady a výsledky. Ono to ani jinak nejde.A čim si myswlíš že to měří kocůr ?? Uplně stejně :D ...
malá ukázka

Fs = 25.31 Hz
Re = 4.00 ohms[dc]
Le = 1412.06 uH
L2 = 3472.24 uH
R2 = 14.15 ohms
Qt = 0.44
Qes = 0.49
Qms = 4.95
Mms = 192.93 grams
Rms = 6.202606 kg/s
Cms = 0.000205 m/N
Vas = 96.61 liters
Sd= 579.36 cm^2
Bl = 15.845711 Tm
ETA = 0.31 %
Lp(2.83V/1m) = 90.00 dB

Added Mass Method:
Added mass = 19.40 grams
Diameter= 27.16 cm

Ale stejně to nemá cenu,pošli to kocůrovi :D
stejně by si mi nevěřil a hledal by si v tom nějakou záminku jak mě zase sejmout.
o 11.09.2012, 22:03 | Toxxx
Co dokazuje tato ukazka?? Ze si ho zmeral na dialku:D V sobotu mas sancu takze ak si ju premrhas tak si chod plakat inam. A nepotrebujem zamienku k nicomu lebo ty sa vzdy sejmes sam.
o 13.09.2012, 17:09 | Marťas1
tak to jsem fakt zvědavý, jestli se ukáže :D
o 13.09.2012, 18:03 | mereksk
Neviem odkial si no ak chceš len zmerat TSp môžeš sa mi ozvať.
o 13.09.2012, 19:28 | Toxxx
Marťas1: Mohli by sme uzavriet stavky:D
mereksk: Mas odo mna mail.
o 14.09.2012, 21:22 | Toxxx
Takze ako som si myslel. Nepride lebo sa mu pokazilo auto:D Takze nema odvahu sa ani ukazat.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3505 sekund.