Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > poradi nekdo ohledne domaciho hifi?

o Navštíveno 4207x o
o 29.08.2012, 23:41 | TemnyMagic
Prosim o radu anebo kontakt na nejakeho ochotneho clovicka, rad bych obmenil co mam doma u pc za neco lepsiho. Uz jsem to trochu rozebral tady: [ Link ] ale nevyznam se vubec v tom co mam vlastne hledat.
Nejlepsi reseni by nejspis bylo: Poridit 2 slusne sloupy s receiverem a centrem, doplnit efektove prednima geniusama a mozna vyuzit basak, ale spis ne.

Jenze je problem v tom, co vlastne hledat za ty penize? Jake znacky nebo na jake parametry se zamerit?

Moc diky za jakoukoliv pomoc

o 30.08.2012, 00:08 | Tuner#2
Myslím, že hned první koment to vystihnul přesně. Pokud chceš kino, tak to chce dobré AVčko a min. kvalitní přední bedny a centr stejné produkce (nebastlit k tomu Geniusy) Ošidit jde trochu zadek a na woofer buď zapomenout a nebo do něj dát dost peněz aby to za něco stálo...
o 30.08.2012, 00:54 | TemnyMagic
samozrejme, zadni bedny myslim tim ze jako efektove pouziju geniusy, prozatimne. A nerikej mi ze kdyz dam do toho 10 000 a pudu v pouzitych komponentech, nedosahnu se 2sloupama, centrem (bylo mi doporuceno canton) a avr receiverem lepsi zvuk nez z geniusu..?
Na sub zapomenu, stejne tohle je spis sumitko nez sub, takze si myslim ze ho sloupy prehrajou a mozna pozdeji bych dal penize i do lepsiho woofru
o 30.08.2012, 01:13 | Tuner#2 | Upraveno: 2012-08-30 01:13:37
S použitýma věcma za 10 OK a lepší než Genius je skoro vše :))
o 30.08.2012, 07:00 | Mafox | Upraveno: 2012-08-30 07:01:27
Teď jsem řešil stejný problém, nasypal jsem do toho skoro 20 000 za 5,1 + receiver a zas takový rozdíl oproti Geniusum jak všichni vykládají mi nepříjde.

Mám ale taky dotaz, jako zdroj zvuku je PC, odkud to jde z grafické karty přes HDMI do receivru. Pomůžu si něčím, když koupím zvukovku s HDMI???

[ Link ]
o 30.08.2012, 07:31 | Milhauzz
Jakýkoliv "domácí kino" za pár tisícovek je jen hromada drátů a reproduktorů, který nikdy nebudou hrát tak, jak by člověk čekal.

Většina tady těch plánů většinou skončí tak, že se pořídí receiver, k tomu nějaký dva sloupy, zadní efektovky typu cokoliv vykuchaného, centr není, subwoofer taky není, nebo je to nějaká mrdka co nemá se zvukem nic společnýho. Výsledek? Mám "domácí kino, uuaaa" :)

Píšeš, dva slušné sloupy. Ok, jaké? Jak velkou máš místnost? Proč Canton? Sedne si s receiverem? Nebo jen tak střílíš od oka?

o 30.08.2012, 07:35 | snoop69
Souhlas sMilhauzz .Jinak kvalitní fufr se dá sehnat poměrně levně .
o 30.08.2012, 09:35 | hifim@ni@k
Kvalitní subwoofer poměrně levně? Kdysi se tuším ve Stereu shodli na tom, že sub pod 30tis nemá smysl a klidně jim věřím.

Pokud teprve bedny za 20tis zahrají tak, že vyloženě neurazí, tak potom už jen stačí to vynásobit jejich potřebným počtem + receiver a případně ten sub a je to.

Kdysi jsem také zvažoval kino a došel jsem k závěru že pokud na to nemám 100tis (nové věci), tak budu raději bez něj. Je to každého boj.
o 30.08.2012, 09:37 | Milhauzz
hifim@ni@k: Souhlas. A proto mám "jen" stereo. Jak v poslechovce, tak v obýváku.
o 30.08.2012, 10:28 | Pavel 528
no je to bohuzel tak..o)

mam receiver za 30,bedny za 45 CD prehravac za 15
a hraje to podle me solidne...samozrejme jsem za to nedal tyto "plne" ceny

takze shanet jete kvalitni veci a treba to do 20tis poridis...
o 30.08.2012, 11:17 | snoop69
Tak je to podle náročnosti posluchače .Jinak původní sub Magnat betasub30 nestál svět a při podpoře sterea dokázal i se svým malým výkonem 125w zahrát .K mé spokojenosti stačí onkyo 807 ,repro Heco Metas ,sub Heco Aleva a cd přehrávač Nad 5xx(starší kousek).
o 30.08.2012, 12:12 | TemnyMagic
tady se to rozjelo.. :D
takze shrnu svuj dotaz..: Koupe, receiveru, prednich repro, centru, ale nevim po cem se mam podivat (do 10k), pouziti zadnich z geniusu, pomuzu si tim nebo to bude stejne jako kdyz mam ted genius 5000?
o 30.08.2012, 12:44 | Tuner#2 | Upraveno: 2012-08-30 12:45:22
Můžeš si pomoct, ale záleží hlavně co v téhle ceně seženeš za bazarový repro tak aby to mělo smysl a kolik zbyde na receiver (jako že zda vůbec něco zbyde)? Na centr rovnou zapomeň protože aby to mělo smysl, tak přední bedny v nových min. 15tKč, centr 5 a receiver 10 a to pochybuju, že seženeš v bazaru za 10 vše...
o 30.08.2012, 12:51 | Milhauzz
Mno pane, receiver, přední rerpo a centr za 10 litrů ... uff, spíš vyhozený peníze, ale dobře.

Receiver: Asi bych scháněl nějakou starou Yamahu nebo něco v tom stylu. Pokud koupíš nějakou novější mrdku, která má hdmi a podobný věci, tak věz, že to bude jen plast-end a nebo přehlídka nejjalovějších součástek v hezkém kabátu. Pokud ti stačí spdif nebo optika a nic víc, podíval bych se po těchto starých strojích a jím obdobných se stářím deset let plus minus. Řekněme, že by se to dalo sehnat za 3ku.

Přední bedny. Pokud chceš sloupy, rovnou bych dal jen dvoupásma a nevymýšlel nějaký voloviny. Třeba starý Missiony se mě osvědčili jako slušný ozvučení tv a mm centra. Třeba M73 se dají sehnat bratru za 4 litry, jsou naladěný celkem nízko, v menší místnosti netřeba SW.

Center: Pokud po něm optravdu toužíš, cokoliv jetýho taky kolem 2-3tis.

Takže bez kabeláže bys byl opravdu na desítce. Přední repra z Geniusu jako zadní efektovky. Mno, já bych jema přiložil do kamen. Když už bys měl třeba Mission M73 vepředu, mrkni po prckách Mission M71. Za dvojku se daj sehnat.

Ne že bych byl na Yamahu a Mission nějak zaujatej, ale prostě mě to nějak prolítlo hlavou.

o 30.08.2012, 12:58 | Milhauzz | Upraveno: 2012-08-30 13:00:51
Hele, třeba tady máš starou dobrou 396tku, ta bude za pár korun ... [ Link ]

Tady nějaký repro: [ Link ]

Je to ho mrtě, stačí hledat :)
o 01.09.2012, 12:00 | noclue
za velmi malo penazi chces vela muziky
za mna:
vyries miestnost, 4 dobre rozmiestnene panely ti pomozu pri kazdej zostave. PS zabudnina hovadiny ako tazke zavesy alebo hrube koberce, akusticky nefunguju...

kup si slusne predne bedne a jazdeny receiver napr. od yamahy. Ked budu peniaze, prikupis center, zadne... na sub zabudni, pokial nechces seriozne riesit akustiku miestnosti bude to duniet...
o 01.09.2012, 15:52 | 323Marty
Nevim, jestli to k něčemu bude, ale mohu nabídnout za 5.000,- Onkyo TX-DS595 - stříbrné provedení. Pro mě je zbytečné, taky mám jen stereo. Je to už starší kousek, ale novej byl taky kolem třicítky a hraje velmi solidně za tak ušmudlanej peníz. Stav samozřejmě 1A. Jsem jeho druhej majitel a kupoval sem ho ještě s folií na displeji.
o 01.09.2012, 16:53 | snoop69
To Onkyo od 323Marty můžu doporučit byl to můj první domácí zesilovač a k tomu byli bedny Canton Ergo 609 kupoval jsem to také jako jeté.
o 01.09.2012, 16:58 | pepe689
Onkyo neni spatny,ale :-))byly uz levnejsi tyhle modely
o 02.09.2012, 23:26 | morelos
[ Link ]

Tento center je naozaj fantasticky,vrelo odporucam ...
o 02.09.2012, 23:30 | TemnyMagic
jako na potvoru se me nedari vyhrat na aukru AVRko, takze to vypada ze pujdu nejspis do zesiku a 2 sloupu, to uz by mohlo byt slusne za tuhle cenovku, ne?
o 03.09.2012, 19:37 | TemnyMagic
Tak uz se v tom zase topim. Nekde na internetu jsem se docetl ze yamaha receiver/zesik je ostry a setri na basech, coz by mi celkem vadilo. Pritom jsem uz hledal yamahy.. Takze uz opravdu nevim co hledat :(
o 03.09.2012, 20:41 | noclue
zabudni na dobre basy, pokial si neosetril miestnost
takze yamahy by som sa nebal. Staci nekombinovat s plechovymi vyskami a stredmi ala canton

odporucam pekne videjko, rozdiel pred a po uprave miestnosti

[ Link ]

[ Link ]
o 04.09.2012, 10:10 | TemnyMagic
Pekne videjko, ale na sluchatkach neslysim rozdil, mozna malicky, ale myslim si ze si to spis namlouvam, na geniusach jsem nezkousel, ale myslim ze na nich to bude uplne k nicemu :D

No nejdriv zkusim sehnat stereo se zesikem a pozdeji zacnu treba resit i mistnost, ale vzhledem k tomu ze pozdeji se treba budu stehovat jinam, tak se mi moc do toho nechce, ale alespon lepsi repro nez genius bych chtel :D
o 04.09.2012, 16:31 | CervinVega
nejdriv vyres mistnost a umisteni repro, pak az je kupuj, jinak si nabehnes...
sloupy=pomerne rozmerne=v koute aby se v obyvaku dalo hnout=huceni, regalovky=stojan, stojan=mas/cekate male dite?=problem... centr=nad TV?=vzhled, uchyceni? pod TV?=vejde se?...
nakonec zjistis, ze si koupis dobrej jetej receiver, k nemu set (4 malych hlinikovych satelitu, dobreho centru vyssi rady + sub vse napr. od Elacu) a jsi spokojenej, protoze to nezabira misto a da se s tim zit...
o 03.10.2012, 21:57 | TemnyMagic
diky cervinvega, no akustiku zatim necham byt, protoze bych rad casem udelal nejakou poslechovku, neco jako ma Milhauzz, hrozne se mi to libilo :-)
momentalne po zvazeni snad vseho mozneho jsem navysil castku a zkusim sehnat nad c372 do 8000kc (jeden chlapik mi s tim pomaha) a k tomu asi tohle: [ Link ] + Esi Juli. Po nahlednuti do autohifi cinchu, koupim koax (resim to tady [ Link ] ) a pak uz jen zbyde vybrat repro kabel :)
Castka je sice vyssi o dost nez jsem puvodne chtel, ale pri prodeji autohifi a lehcim vybeleni uctu, to pujde :-D
o 04.10.2012, 08:07 | Squere
Shánim pro jednoho pána sestavu AV+BluRay+5.1 pro poslechový prostor tak 3x4 metry. Jedná se mu spíš o filmy. Zatím to vidím na sestavu Pioneer VSX-921 + Pioneer BDP-440 + Klipsch HD theater 500, cenou jsem se měl vejít do 30k, to bluerayko je spíš kvůli stejný vizáži jako má 921ka. Pán sloupy nechce, respektive na ně nemá místo, a stěny nejsou úpně holé ale jsou polepené kamenými dlaždicemi. Jaký máte na tu sestavu názor?
o 04.10.2012, 19:57 | noclue
rozlisujete stlpy/nestlpy ale to je blbost... treba rozlisit repro, ktore
1. mozem a nemusim postavit k zadnej stene (closed, TL, predny BR)

2. repro, ktore nemozem postavit k stene (zadny BR)

3. repro, ktore musim nutne dat do rohu ako napr niektore horny (Klipsch)...

k tomu NAD absolutne odporucam najmensie Dynaudia... kludne aj 5-6 rocne jazdene.
Ak nemas vyriesenu miestnost, budes mat hrozny zdvih na cca 30-50 a potom 60-100Hz.... Cize dat tam repro, ktore vie zahrat od 40Hz bude dunivy pruser
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3035 sekund.