Navštíveno 5614x

07.10.2012, 18:50 |
xook69 | Upraveno: 2012-10-07 18:51:39
Ahoj, pořídil jsem si OI (modelovej rok 98). Mám tam pravděpodobně původní ozvučení s autorádiem JVC (celý to hraje jako budík). S největší pravděpodobností to všechno vyhodím, nicméně musím postupně (jsem student). Prozatím bych nechal autorádio. Do budoucna bych chtěl clarion (bylo v jednom ze starších aut a hrálo super). Rád bych slyšel vaše tipy na ozvučení. Podotýkám, že teď mám k dispozici cca 6 tisíc, časem bude víc :) nebráním se bazarovým věcem:)
Z předchozích hledání mi bylo doporučeno a nabídnuto Kicx icq 6.2 a nějakej sub do kufru.
Samozřejmě počítám s vytlumením, mdfkou atd..to řešit nemusíme.
Jo a hudbu většinou rock, ale jinak to střídám :)
díky za vaše tipy :)
Na rock bych tedy ICQ nedal ani náhodou. Pokud hledáš kompa v této cenové relaci, tak bude všeobecně problém najít vhodná kompa, a to obrovský..
OK, postačilo by něco, co bude hrát líp než ty origo škodovácký. Předpokládám, že časem půjdu do něčeho lepšího, ale zatím chci udělat něco, co půjde poslouchat.
Nu v tomto souhlasím s Revilo . Asi bych doporučil Rainbow ,slušný kompa za rozumný peníze....Jinak asi všechno cenově mimo a to i bazaroví .....
celkem slusny novy repro na radio co nejsou dramaticky drahy jsou treba tyhle
[ Link ]
jj ty mi byly už doporučený
Mám v O1 Rainbowy a převážně poslouchám rock, za mě palec nahoru, ikdyž jsou o chlup větší a musel jsem uřezat kus držáku stahovačky, nebo se musí ten rožek ohnout... v bazaru jsou Rainbow Germanium... sám bych do nich šel, kdybych neřešil bydlení :-(
nooo..ty už jsou na hranici možností :D nejspíš půjdu do tich powerbass...
já mám hlavně trochu strach dávat něco extra drahýho do auta..v našich končinách se občas krade..a druhá věc je, že bych nerad měl muziku dražší než auto :D
btw máte někdo zkušenost s tímhle?
[ Link ] za ty peníze bych do toho možná šel

08.10.2012, 00:52 |
1kw Ten zesík někde mám, nehraje špatně. S tím subíkem by to nemuselo být zlé.. :)
Zdravim, Powerbass S6 mam v OI mam nainstalovane. Po zahoreni hraji uzasne. Muzu opravdu doporucit. Pro slusny zvuk, je ale nutne provest vytlumeni dveri (muzu poslat sve foto). Vzhledem k jejich konstrukci a provedeni uchytu repro v nich dochazi k akustickemu zkratu.
Po vytlumeni nebudete mozna subika ani potrebovat :o) Mam k nim zakladniho Pioneera, ktereho nejspis posilim zesilovacem. Jen nevim, kam ho vepredu umistit...
do O I. montuji často Rainbow EL-C6.2 (2574kč)
[ Link ] nebo Bull Audio BA-CO-6
[ Link ] pro případ,že by jsi chtěl měnit jen repro dole ve dveřích....a ušetřit.
V případě že nemáš kombi lze namontovat ozvučnici (VIZ obrázek),která je osazená od Hertz
[ Link ] a
[ Link ] nebo od Bull Audia
[ Link ] a
[ Link ] Pokud máš kombíka tak je asi nejvýhodnější už zmiňovaný set Hertz
[ Link ] tato sada se kdysi prodávala přes 10tkč..ted je za výprodejovku 3650,- i s kabeláží.
kontakt: info@ahcl.cz

Já totiž našel ty powerbass i s tlumícim matrošem za supr cenu
[ Link ] takže v tomhle případě je volba jasná a časem asi taky zesík :)
Mám hatchback a ten sub v kufru s napevno udělanou ozvučnicí vypadá skvěle..to by se mi líbilo. Na kolik by vyšla ta ozvučnice?
Jo ještě dotaz. Řešili jste někdo rachtání palubky či dalších plastů v interiéru a jak jste to řešili? když už to budu rozebírat, tak bych tam rád něndal něco, na čem by to sedělo..
ozvučnici mám jednu poslední....1750,-
To by šlo..promyslim finance..kdybych chtěl zes k tim powerbass, byl by vhodný ten Hertz, co máš v akci?
no...repra mohu nabídnout taktéž včetně tlumení Rainbow EL-C6.2 + Silent Coat
[ Link ] Zesilovač je 2 kanál...pro repro je vhodný,ale pokud budeš někdy chtít i subwoofer tak je lepší rovnou 4 kanál....třeba tenhle SONY za 2495,-
[ Link ] 
Dík za nabídku..ten sub se zesíkem bych asi nechal na jaro..stejně teď bude zima a nebude čas, takže udělám akorát předek a uvidím, jak se pochlapí ježíšek..
teď by mě zajímaly názory ostatních, které repro by doporučili :)
2 AHCL: koukám, že na eshopu máš
[ Link ] jsou lepší než ty el? Tlumení bych vzal zvlášť.
omlouvám se,ale ty CSX už nejsou,minulý týden jsem je doprodal a nesmáznul z eshopu.Ještě možnost kvalitních repro jsou Helix dark Blue 62.1
[ Link ] ty mám také v obchodě poslední
No to už by s vytlumením šlo cenou moc nahoru..asi půjdu do tich el...jsou k nim potřeba nějaký kabely? Radši bych udělal novou kabeláž, to origo asi nic moc nebude..
4m kabelu co potřebuješ mezi rádio a přední dveře není problém dodat...
2x1mm
[ Link ] 2x1,5mm
[ Link ] silnější pro repro jen na rádio už nemají smysl....
Ok dík..radši vezmu i něco do rezervy..
Asi bych jen šel cestou těch Powerbass. Tyto nové Rainbow jsem upřímně ještě v ruce neměl, ale starší řada měla dost jednovaté výšky na to, jak byly malinké. Co se týká tlumení, tak v tom setu máš cca 50% tlumení, co spotřebuješ na vytlumení dveří.
A jako že OI potřebuje dveře sakra udělat..
Pokud chceš kvalitní repro kabel, tak máme ve výprodeji twistovaný kabel od Streetwires 2x 2.0qmm jen za 29,-Kč/m.
[ Link ] Dál nezapomeň, že do OI budeš potřebovat ještě MDF podložky, což jsou také nějaké kačky navíc.. Viz:
[ Link ]
Nevím,mě se výšky u Rainbow základní řady nezdají ostré...mají na filtru možnost dvojího zapojení (normál a +3dB) tak je možné,že při +3dB se můžou pozdávat ostřejší,ale pro rock to zase není na škodu.Silnou kabeláž k reprům řešit mi jak jsem psal se zdá být zbytečné,když v ISO kabeláži rádia jsou stejně nějaké 0,75....osobně bych je ani neměnil pokud nejsou v průchodce zlámané. MDF podložka je dobrá...vše je ale o ceně a vizi která byla na počátku zadaná :)
no koukám, že tam toho je necelej metr, takže asi vezmu to z prohifi
s mdfkem počítám..kabel i ty podložky bych klidně vzal..holt nakrmim poštu :D
tak díky moc za rady..jdu do tich powerbass...holt to všechno vezmu z jednoho krámu
před Vánocema nebo na jaře bych chtěl řešit rádio a pak asi i zesilovač a subwoofer, tak se kdyžtak ozvu..
Ještě jednou dík :)
Můžu se zeptat ohledně té ozvučnice kolik to ma litráž.děkuji
xook dva dny zpět jsme instalovali do vectry přímo tyto powerbass zrovna od prohifi,dveře vytlumené mdf redukce,zesík helix dark blue 4 rádio alpine cda117ri,podle mě to hrálo moc pěkně,sice na můj vkus trochu zaostávají středy ale poslouchat se dalo
Ahoj,
ještě jednou díky za rady..powerbassy jsem nainstaloval, vytlumil dveře atp a hraje to opravdu příjemně...nicméně musím se přiznat, že chvilku tam na vytlumenejch dveřích byly původní repro a dokonce jsem se divil, že byly trochu slyšet basy :D
Teď mě začíná trápit rádio. Mám tam jvc, který umí jen cd..nutně potřebuju něco s mp3, ideálně aby to mělo vstup pro flashku. Do budoucna předpokládám připojit k rádiu zesilovač na přední repro a taky do kufru subwoofer, takže je zase potřeba dostatek výstupů.
Máte pánové nějaké tipy? Rád bych se vešel ca do 3 tisíc a vzhledem k osvětlení kabiny je "nutné" červené podsvícení tlačítek.
Díky moc za tipy. Nicméně nehoří to. Stejnak to budu pořizovat asi během jara, jelikož nemám možnost dělat v teple, ale doufám, že se třeba teď dá sehnat něco ve slevě.

07.01.2013, 09:36 |
Driver3 | Upraveno: 2013-01-07 09:38:43
Do O1 je velmi dobrá vzhledově a příjemná i poslechově Alpine 9882Ri :-) (mám jí a jsem spokojen na to lepší domácí žvýkání)
[ Link ] ikdyž cenou bude o kousek výše
No věřim, že je super, ale ta cena je na mě už moc :D za chvíli by to dopadlo tak, že ozvučení bude dražší než auto :D
Co jsem tak koukal, tak by asi parametrově šly tyhle rádia
[ Link ] [ Link ] ale vůbec netušim, jak to hraje..tak pokud je nebo něco v podobné cenové hladině máte, dejte vědět.
no občas se tu v bazaru objeví Alpine 9882Ri okolo 2500,- třeba se něco do jara objeví :-)
Z těch dvou, co jsi posílal odkazy, bych jednoznačně vybral Pio..