Navštíveno 3718x

Hoj chlapy, chci se zeptat na Váš názor.
Mam Golfa IV (cupé) a nechci nic dávat do kufru ani do bočnic, zkoušel někdo dávat 16tku woofra do zadních dveří?
Nevím, zda to není blbost..dyžtak mi to rozmluvte. Nějak mi to nejde z hlavy, díky.

23.10.2012, 22:41 |
Diner Mel jsem za to, ze coupe zadni dvere nema:-)
jo tak se jedná o 5.dvířko...to jen, abych odlišil od Comby :) Dík za postřeh.

23.10.2012, 22:45 |
Diner Kazdopadne mas spoustu moznosti, kam dat woofer tak aby nebyl v kufru, nejdriv by ale bylo dobry rict o jaky woofer jde kvuli velikosti ozvucnice. Jdou woofery, kterym staci 10 litru a woofery, kterym je 150 litru malo:-)
Zatím jen teoreticky...vybraný přímo není. Jeden člen tu nabízí ECP65 Kicky, tak mě tak nahlodalo.

23.10.2012, 22:59 |
Diner Otazka je co od toho cekas. Na jednu stranu jsou celkem male a ve vysledku se dvere az tak nezvetsi. Na druhou stranu bude dost tezky objemove naladit dvere tak, aby to slusne hralo. Resp. aby to jen nevydavalo zvuk, ale i hralo. Tyhle repra jsou v podstate o velikosti klasickeho stredobasu, takze bych mozna spis popremyslel o montazi pod sedadlo, pokud citis, ze to potrebujes. Moc parady s tim ale nenadelas bez velkeho wooferu, ktery ti zahraje i nizsi frekvence, ktere kickbasy nezvladnou.
golf se jako coupe nedela :-D
Woofer bych tomu neříkal, pokud nueděláš ozvučnici, ale jako posílení basů to není věru blběj nápad. Něco podobnýho mi říkal i Churoš na Konopáči.

24.10.2012, 09:33 |
Toxxx | Upraveno: 2012-10-24 09:36:17
Skusal si vytlmit predne dvere a dat slusnejsie radio? G4 ma v zaklade bassov dostatok. Este sub miesto kastliku je dobra vec;) Do rezervy. Do zadnych dveri. Moznosti je vela;)

24.10.2012, 09:35 |
Toxxx

24.10.2012, 12:54 |
All | Upraveno: 2012-10-24 12:56:26
Nooo, já mám v každých zadních dveřích jeden. Protože jsem chtěl ušetřit místo a protože instalace v ceně víc než 100 kKč mně už přešly rozhodl jsem se trochu experimentovat. Abych nemusel vyrábět ozvučnici jen jsem slušně vytlumil dveře a použil Rain Stop, u kterého výrobce píše, že vytváří ozvučnici virtuální.
Když to porovnám s minulou instalací (4ch+1ch referneční Zapco, SWX1042D, Radical Audio RF) je to dost o ničem. Poklud to srovnám s instalacemi v podobné ceně mám pocit, že je to slušné řešení. Někdy mám pocit, že basy zezadu chybí a jindy že je jich dost. Je to hodně o nahrávce. V každém případě tohle řešení ale není o zemětřesení. Na to je třeba větší woofer.
Vesničana bych pozval na poslech pokud bude mít cestu kolem. Jo a z výše uvedených důvodů jsem do dveří nacpal uDimension RM406SL od Erika.
Chlapi díky za postřehy a názory.
Ještě tedy popřemýšlím, než se do něčeho vrhnu :)
Nečekám od toho žádné zemětřesení, spíš bych chtěl jen na doladění k poslechu.
Toxx: Zatím jsem nezkoušel nic, mam auto necelý měsíc a zatím jsem tam jen dal svoje rádio Pioneer DEH-50UB, starší kousek,ale byl jsem s ním spokojený. V předu jsou originály a vzadu není nic, proto ty úvahy :)
Rezervu chci ponechat, ten kastlík není špatný nápad, díky.
All: hmm, takže koukám, že to lze i bez ozvučnice, čehož jsem se docela bál..díky za tip, píšu si :) Děkuji za pozvání, ale Přerov je kapánek z ruky (Jablonce nad Nisou).

27.10.2012, 21:45 |
FlasH AHC | Upraveno: 2012-10-27 21:48:07
vesnican:
Tohle sem četl na cizích forech.
Auto má dvojitou podlahu v kufru,kde jsou dva a více basáku s nízkou montážní hloubkou. Ozvučnice je udělaná jako bandpass 4řádu a panáček si celkem liboval. Tohle neni instalace jen tak pro někoho. Basy by si měl dostatečně silný a kufr prázdnej ,jen o něco zvednutej :)
Už to někdo po mě chtěl navrhnout,ale do toho já nejdu,hlavně když nemam přesné hodnoty basáku a nadálku na to kašlu.
To by se ti určitě líbilo,pokud posloucháš víc do tlaku než čistoty.
Jestli by tě to zajímalo,stačí napsat na meila