zdravim vsechny, takze sem po nekolika letech vymenil auto z focuse r.99 na octavii r.01 kombi a premyslim nad tim jak tam udelat hudbu, predstava by byla asi takova, ze kompa dopredu aktiv a sub do kufru ale zalaminovat do bocnice.
Ze staryho auta sem si hudbu vyndal, mel sem tam A9855R, kompa Hertz ESK 165.4 byly na zesiku hifonics recaro RX 8407 (4kanal v aktivu zapojeno) a sub Pioneer TS-W3002D4 zapojenej na 2ohmy na Helix SPXL 1000 Competition,kabely adekvatni 50qmm a 35qmm pro zesiky baterka PC3000 (bohuzel sem chyt spatnej kus, takze v zime se sama vybijela) a signaly AIV 3pary (par za 1250kc), predni dvere vytlumeny B2 tlumenim. Tot k tomu co sem mel/mam ted doma.
Ted k tomu co bych tak nejak chtel do oktice, radio necham takze A9855R s tim sem spokojenej.
Co se tyce subu, tak do ty bocnice v kufru se vejde tak 10" max, takze vymena a ted za co predstava je bud JLko nebo aliante, chtel bych to spis posunout do SQ takze neco mezi nima, ale aby tam nakej ten vykon byl, proto asi spis JL.
K tomu basaku by to chtelo zrejme i jinej monoblok, to nemam poneti co k nemu.
Kompa bych taky rad vymenil protoze mi prijde ze ty hertze nemaj moc silnou bassovou slozku, jinak sem s nima byl spokojenej, takze sem uvazoval o klasice morel tempo 6?
A ted jestli k tomu bude stacit ten 4kanal co mam, nebo taky vymenit, tempace se musej nakrmit tak nevim v clanku o tom zesiku pisou ze zmerili 4x113w na 4ohmy.
Dvere samozrejme uzavrit a vytlumit a znovu aktiv, mereni na to mam.Signaly necham.
Hudbu posloucham trance,house a tak to elektro, tam bych rek ze pio moc nestihal basy,spis mu sedej cernoty,to celkem delal srumec.
No jinak jeste budu muset koupit baterku novou ale do powercell uz asi nejdu znova (spatna zkusenost jak sem psal vejs), takze hledam neco adekvatniho k tomu co to bude pohanet.
Je to i trochu takovej inzerat kdyby nekdo mel zajem o veci ktery chci vymenit.Chci si to ted pres zimu rozmyslet,nakoupit dily a na jare se do toho pustit.Takze budu vdecnej za vase nazory ohledne komponent, popripade i radama s montazi, protoze s laminatem sem jeste nedelal,mozna si to nejdriv vyzkousim na domeckach pro vejsky, protoze oktice domecky pro vejsky nema zrovna sikovne reseny.
Vypadá to zajímavě...
Dal bych tento basák:
[ Link ] Na moje ucho neznám lepší. Umí kvalitu i hlasitost. Zvládá v pohodě 1kW na 2 ohmy a myslím, že by si s tím Helixem mohl sednout v pohodě - chtělo by to zkusit...
Tempace na 113 W budou hrát hodně dobře, ale tak 150W rms by jim svědčilo ještě více. Nicméně nebál bych se toho a dokud je neuslyšíš na silnějším zesíku, budeš hodně spokojen.
Hodně dobrou baterku za hodně dobré peníze máš tu:
[ Link ]
no jo ultimo mi uplne vypadlo z vyberu,to bude asi spravna volba, jen nevim co na to ten zesik, jestli by to nechtelo neco lepsiho,nemyslim silou ale kvalitou
jinak ty tempa teda zkusim,treba si pak casem sezenu jeste jeden zesik jen na vejsky a ten 4kanal zmustkuju a bude vykonu dost pro ne, v mustku na 4ohmy maj zmereny 310w a co se tyce ty baterky, asi bych vzal neco kde bych nemusel predelavat kabely na tyhle konektory a neco co sedne do oktice bez nakyho vetsiho zasahu, vim ze treba PC3000 byla moc vysoka tak sem na focusu nemoh mit ten plastovej kryt baterky,kazdopadne diky za tipy :)
jinak jeste k tem tempacum jaky maj vysky, mam radsi mekci, protoze u tech hertzu sem mel vysky mtx a prisly mi moc ostry na moje ucho,tak bych radsi neco mekciho
tempáče mají dobrý vejšky, ale pokud do aktivu, tak by bylo lepčí sehnat si někde MT23, hrajou znatelně líp :)
bohužel už se to tušim nedělá a je víceméně vyprodáno, sám jsem měl jeden z posledních párů. případně jako woofer by šlo vybrat nějaký u-DImension, hrajou dobře a dobře nakrmený si to umí i trošku dupnout :)
A co se týče výšek ještě, pokud posloucháš trance, house a tak, tak je asi jedno co vybereš... já nejraději nějakou rockovou muziku a poslední dobou i jazz a tak a fakt si ujíždim na detajlech (metličky,činely, atp.)