Navštíveno 3165x

09.11.2012, 18:05 |
pear Zdravim, mám dotaz. Hledám subwoofer do svého auta a potřeboval bych poradit. Na jaké parametry koukat při výběru, a jaký je rozdíl mezi reprem s impedancí 2+2 ohmy, a tím který má 4 ohmy? Potřeboval bych 4 ohmy, dá se použít ten 2+2 ? Díky za rady.
Důležitý je jakej máš zesík a podle toho pak vybrat woofer,nebo jestli kupuješ oboje tak to sladit právě tak aby to spolu šlo.Jinak Máš woofery třeba jednocívkové(2ohm),nebo dvoucívkové(2+2)nebo třeba i čtyřcívkové(1+1+1+1).Pokud máš woofer například 2x1ohm na zesík ho můžeš zapojit buďto dolu na 0,5ohmu,nebo nahoru na 2ohmy.Ty jsi z Kestřan na Písecku?

09.11.2012, 18:38 |
pear JJ jsem z Kestřan, No po pravdě jakej zesík mám tak to nevím, je to origo hudba od BMW. Vím jen že, když jsem měnil ostatní repro tak jsem sháněl s independací 4 ohmy. Tak mě zajíma jestli se dá použít ten 2+2.
Při výběru repra jsem koukal jakou mají citlivost a kmitočtový rozsah. A teď nevím na co se mám raměřit u sobwoofru. Nejsem úplně odborník tak se raději zeptám.
Jinak díky za radu.

09.11.2012, 18:49 |
1kw Sub co má 2+2 Ohm jde zapojit do 1 Ohmu (paralelně) nebo do 4 Ohmů (serie) ale na origo bmw zesíku si moc nepomůžeš, Hlavně hledat s co nejvyšší citlivostí.
Chce to popsat do čeho a kam SUB půjde..
Já jsem z Oslova u Zvíkovskýho Podhradí.Kdyby jsi chtěl můžeme se někdy sejít a pokecat :).No třeba se i známe svět je malej.

09.11.2012, 19:07 |
pear je to do E90 pod sedačky. Zatím jsem vyměnil repro vzadu a ve dveřích. Hudba se zlepšila (není to nic extra, ale lepší než to bylo) Mám radio BMW Profesionál.
Ještě bych chtěl dát nový repro pod sedačky tak abych věděl na co se mám zaměřit. Jsem trochu omezený montážní hloubkou tak mám užší výběr.
Ještě mám jednu otázku? šlo by před ten woofer na origo kabeláž dát nějaký malý zesilovač? Nebo je to blbost. Díky

09.11.2012, 19:11 |
pear
o 09.11.2012, 19:07 | flicek
Nahlásit závadný příspěvek porušující pravidla tohoto diskusního fóra.
Já jsem z Oslova u Zvíkovskýho Podhradí.Kdyby jsi chtěl můžeme se někdy sejít a pokecat :).No třeba se i známe svět je malej.
Jo klidně, budu rád za každou radu
Teď jsem ale momentálně v Dublinu a vracím se 30.11.Tak pak až budeš něco třeba potřebovat,tak se ozvy na mail nebo na mobil měl bych oboje mít v profilu.Jinak základní hudba v BMW je nic moc no...Jde o to co plánuješ dál,jakej máš hlavně rozpočet.Do BMW dělá ozvučovací sady slušný třeba Audio System.Nebo pak třeba vyměnit rádio a dát jiné zesíky atd,nebo pomocí převodník zachovat origo rádio...Možností je plno,Každopádně originál bych se vylepšovat nesnažil,ale šel bych cestou jiných komponent.Je to na tobě :)
koukni na tuhle sadu repro
najdes tram co hledas
[ Link ] jdou koupit i jen samosttany subwoofery, cena asi 2.250,-Kc za kus

09.11.2012, 19:29 |
pear flicek - Takže myslíš že by šlo dát před ten woofer nějaký převodník (jak říkáš) a bylo by to lepší. Já jsem si říkal že vyměním jen ty repro vzadu. Pak jsem nakonec vyměnil i ty ve dveřích a teď shromažďuju informace o tom jak to provést pod těma sedačkam.
Na tu sadu od AS jsem koukal už dříve. A kdyby to pod těma sedačkama bylo moc sr*ní tak bych o tom ještě popremýšlel.
Nejde mi o nějakou supr hudbu, ale jen to trochu oživit výměnou reprosoustavy.

09.11.2012, 19:31 |
pear flicek - určitě se ozvu, něco vymyslíme.
Převodník se používa z důvodu absence cinchových vstupů,které většinou na originál rádiích nebývají.Jinak ona samotná výměna repro moc nepomůže.Potřebuješ lepší zesík pro krmení repro.Nevím jakej je tam zesík,takže nevím jestli tam vůbec woofer připojíš.Jakej máš tak rozpočet?

09.11.2012, 19:51 |
pear No to máš pravdu cinchové vstupy tam nejsou. rozpočet jsem zatím nerěšil až podle potřeby. Až se vrátíš tak se zastavím a proberem to. Díky za rady, teď mám zase o čem přemýšlet :)
Určitě nebude problém všechno probrat a promyslet.Do tý doby to můžeš aspoň promyslet finančně :)Pak budeme vymýšlet dál co a jak