Navštíveno 4224x

Ahoj, mám takový problém zapojil jsem basák i zesík oboje funkční, zkoušel jsem to přes notebook přes jacka a cinche a hrálo to, když to mám zapojené v rádiu tak nehraje nevím v čem může být problém. Je to zapojené v rádiu na dvou cinchích rádio je JVC KD R421... Nevím si už rady, poradil by mi někdo prosím ? Děkuji :)
Vypnutý subwoofer v menu rádia?
všechno mam zaplé tak jak má být, několikrát jsem to zkoušel v menu radia a nic prostě
To rádio má dva páry RCA výstupů. Zkusil jsi použít druhý pár?
to rádio má pozuze jeden pár, dva cinche (
[ Link ] )
V tom případě by tam měl jít každopádně nějaký zvuk. U Alpiny (9887) se, pokud si pamatuji, musel vypnout vnitřní zesilovač, aby šel zvuk do výstupů. Nevím jak u tohoto rádia. Případně může být rádio poškozené.
videl bych chybu v kabelech,mrkni zda je v poradku kostra

11.11.2012, 12:23 |
kiklop32 | Upraveno: 2012-11-11 12:24:12
Zde je původ, aby jste věděli o co jde.
[ Link ]
Aha. No předpokládal jsem, že když to zkoušel tak pouze vytáhl cinche z rádia a místo něj použil noťas.
Pokud máš zesilovač tažený ze zapalovače, tak nejdříve udělej pořádné napájení od baterie, přes pojistku a do zesilovače.
napájení už jsem udělal dneska ráno a je to furt stejné
a stim noťasem pouze jsem ze zesiku vytahl cinche z radia a napojil jsem cinche od noťasu a hrálo to ...
hm vyzkousej znova notbook pokud to jede pres nej tak chyba v radiu nebo v cinch kabelech ,anebo to ma fakt prepinani na woofer a nebo to nejsou vystupni kabely ale vstupni do radia na pripojeni neceho jineho

11.11.2012, 15:10 |
MARWiN | Upraveno: 2012-11-11 15:11:38
podívej se na rádiu na balance resp. Fader... pokud má rádio jen jeden pár výstupních signálů, obvykle bývá basák připojený k zadním repro..takže si dej Fader dopředu
protože když si zeslabíš zadky, tak si stáhneš i basák prostě
stim faderem to zkusim no ale tím pádem mi nebudou hrát jedny repráky teda ne ?
mělo být doprostřed, pak bude hrát oboje
zkoušel jsem fader i balance nic prostě :D já to snad vyhodim a seru nato :D
MichalKratas: Rádio je špatně nastavený,nebo v tahu, má odkouřený cinch výstupy. To se mi stalo u pioneera .
Pořádně si přečti návod,protože některý rádia dokázali překvapit jako JVC kd avx11 :)
nebo RCA kabely nějaký nemocný ;)

11.11.2012, 19:41 |
JA první zkouška, kámošovo rejdio..když to maká tak jedině aparát.To bych udělal první..
JA: když tu to maká přes ntb ?? pak asi kámošovo rádio nemá cenu ;)
1) Nemáš ztlumenej výstup pro sub?
2) Nepíše ti to nějaký error nebo nějakou hlášku?
3) Podporuje daný formát?
4) Případně ho resetuj...
Ano, zkusil bych jiné rádio, ne "jenom" notes.

11.11.2012, 21:49 |
petis zmeřit výstup z radia multimetrem jestli to ukazuje nejaký volty, zkusit jiný signal kabely. Zkontrolovat kostry u zesíku i u radia
U zesíku to má asi dobrý když to hrálo přes noťas.
Bladzej: neni jedno odkud bere signál jestli z radia nebo z mp3, či z noťasu?

11.11.2012, 22:01 |
FlasH AHC | Upraveno: 2012-11-11 22:03:15
nevim,ale co zkusit pořádně kouknout do manuálu ?
kdyby nepodporoval formát,nebudou hrát ani dveře ;) .. tam bude problem v nastavení,nebo výstupu.
zkuste jiný rádio,nebo kabely :) ... jestli to neni nějaký rádio s aukra,kde se ho někdo s chtěl zbavil,že mu nejeli sinče :)
nebo ho zabal a dej na aukro,kup něco co hraje,tady toho je dost -
to rádio jsem kupoval nové v datartu.
resetovat jsem zkoušel a ne jednou.
do manuálu jsem koukal tisíckrát nic prostě dělám to jak má být a nejde, nejlepší asi bude vzít multimetr a zkontrolovat jestli tam vůbec jde šťáva, ale je taky fakt že když jsem zapojoval cinche k notasu tak to zachraptilo jak to třelo a když z radia tak to nevydalo ani hlasku tak uvidíme no
MichalKratas: tak skoč na prodejnu,když je to v záruce. Tohle je divný, ještě by šlo něco udělat , vem si malej repráček s drátkama. + dej do dírky sinče a - na kostru sinče. musí slabě šumět nebo trochu hrát,jak tohle neudělá je chyba v rádiu. Tohle mam vyzkoušený a funguje to .
WTF? Když si se dotýkal cinchema? To tedy znamená, že je musíš mít odpojený, když s nima chceš třít a je jim jedno jestli to následně dáš do notasu nebo radia přece...
Ale todle by ukazovalo právě na ně, proto hráli v notasu, protože jsi je správně ohnul, zkus jiný kabely.
zkusím to tím multimetrem proměřit a uvidime no
Základ je mít fakt kvalitní signály.
jasně že ano, ale i kdyby byli méně kvalitní tak alespoň něco uslyším :-)

12.11.2012, 20:48 |
JA Flashi
možná chci po tobě moc, ale chtěl jsem aby to vyzkoušel v tý instalaci v autě.U NTB měl jiný cinche...ale to je dost na přemejšlení , co...
Kiklop: ano, ale jedině jiným rádiem nasimuluješ stejné podmínky. Zapojení konektorů, kontakty, kostra, napájení etc.
Bladzej: A neni lehčí napřed vyloučit nejednodušší? Zapojit noťas na současné cinche, když hraje, trošky pocvičim s kabelama ať zjistim, že jsou v pohodě, že v nich nebude praskat nebo vypadávat zvuk a vím, že problém je rádio. Když nebude hrát, vyměnim kabely a ozkouším. Radio přeměřím hraje/nehraje. Test notasem mi prostě přijde jako adekvátní k zapojení jiného radia.