Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Stínění teflonem?

o Navštíveno 3779x o
o 05.12.2012, 22:28 | Tuner#2
Na jednom fóru jsem u kamaráda narazil na větu, že si chce kupovat nové kabely do auta 3x stíněné teflonem. Z prvu jsem si myslel, že jde jen o jeho neznalost problematiky, ale později se ukázalo, že takové kabely se v ČR hojně prodávají a mě by zajímalo:

1. Jak může teflon něco stínit?
2. Jelikož znám kabely s teflonovou izolací (např. od pana Krauta), tak vím že takový kabel je v 0,8m problém nakroutit mezi dva home komponenty nad sebou jak je tvrdej. Jak se pak takový kabel dá použít v autohifi instalaci? To pak kolem teflonu jen prošlo ne?
3. Žiju v omylu a nebo za stínění jde považovat jen kovový oplet?

Co Vy autohifisti na to?

o 05.12.2012, 22:41 | Pavel 528
podle me jen lakacka na lidi..ze je to neco supeeer..o]]]

je to proste izolant,co vydrzi vysoke teploty/treba prave pri pajeni kabelu a izolace se neopali,ktery ma vodice timto opletene...
rozhodne to podle me nemuze byt stineni...
o 05.12.2012, 22:54 | noclue
teflonovy oplet na kabli je velmi odolny, kable sa dobre tahaju a nemusis sa bat hran, plechov. Mozno dat normalny kabel do teflonovej chranicky. 3x teflon urcite nikde nieje, jedine ak na papieri
o 05.12.2012, 23:02 | CarMedia.cz
Stínění těchto kabelů je standardně mědí, vzduchem. Teflon je použit pouze v jedné vrstvě z důvodu zvýšení odolnosti vůči působení externích vlivů. Hlavně teploty, vlivu hran, kyselin, apod. Kvalitnější kabely to dle mě jsou a vyplatí se do nich investovat, pokud se nebavíme o desetitisících. :-)
o 05.12.2012, 23:11 | Tuner#2 | Upraveno: 2012-12-05 23:14:16
Pavel 528: Nesmíš to tak lacině prodat :)) jasně, že to tak je ;)

Revilohifi: Stínění mědí, vzduchem??? To už je vážně na vtip roku ne? Vzduch je pokud vím izolant, ale rozhodně ne stínění a pochybuju, že se v autohifi kabelech používá coby dielektrikum, když se tam dost často mění teploty a u vzduchové izolace vzniká dost často kondenzace, takže jsme od něj upustili před lety i v instalacích v domě.

Já teda žiju v tom, že teflon je hned po vakuu jeden z nejlepších izolantů a dělá dobrou kyslíkovou bariéru, čili chrání vodič na který je nanesem. Ovšem stínění vodiče může zastat jedině kovový oplet. Pokud se pletu, rád bych prosil o vysvětlení. :)
o 05.12.2012, 23:28 | CarMedia.cz
Nebavím se jen o signálech do auta, ale všeobecně.

Často jsou k vidění signálové kabely, které jsou finálně stíněny vlásečnicovými páskami bezkyslíkaté mědi, která je ošetřena stříbrem a přes to je jako izolant teflon, který jej chrání proti oxidaci. Mám pocit že podobným způsobem byly vyráběny i AIV Colorado a to jsou celkem mršky nepoddajné.
o 05.12.2012, 23:33 | Tuner#2
Však já se taky bavím obecně a zajímalo kde se vzali v autohifi bolmoty, že teflon je stínění? :))
o 05.12.2012, 23:38 | CarMedia.cz
Z krabiček, kde je napsáno tripple shielded a pod tím velký nápis TEFLON. :-)
o 06.12.2012, 00:34 | Tuner#2 | Upraveno: 2012-12-06 00:41:09
A až tam Číňan napíše, že kabel je z bavlny a stínění z bambusových vláken, tak to taky bude na českých shopech tak prezentováno i když to nebude pravda? :))

BTW: ten nápis dle mě informuje o trojitém stínění a velký nápis teflon značí použité dielektrikum i když i o tom bych v té relaci co jsem viděl pochyboval...
o 06.12.2012, 05:48 | CarMedia.cz
Já ti nevím, podle mě řešíš i blbosti. Upřímně to tak na shopu mám taky a nezdá se mě to jako nic extra špatného. Všeobecně se v okamžiku použití teflonu v izolaci signálového kabelů jedná o kvalitní kabel. Samozřejmě existují vyjímky, čím by si mě určitě oponoval. Když se podíváš na české e-shopy, neplní často funkci informační a obsahovou, ale pouze funkci "SEO". Proto je na všech např. u měničů místo "příkon" - "výkon" apod. Myslím, že těchto věcí a blbůstek by si našel mnohdy opravdu hodně a věř mi, že je kolikrát 1000x jednodušší říct stíněno teflonem, než vysvětlovat, proč je jaký kabel lepší apod. Ono to totiž někdy s lidmi není vůbec jednoduché a člověk má taky jenom jedny nervy.. :-) A když přijde člověk, který o problematice ví, zjistíš to stejně hned a můžeš přesedlat na jinou vlnu..
o 06.12.2012, 07:45 | Milhauzz
Mno jo, od té doby, co se kde jaká blbina dá na PC změřit, se většina uživatelů utvrdila v tom, že udávané parametry výrobcem, ať už od čehohokoliv, jsou dogma. Prostě čím víc pičičand na blistru, tím víc addidas.

Racionálně uvažující člověk ví, že je to blbost.
o 06.12.2012, 10:27 | Tuner#2 | Upraveno: 2012-12-06 10:28:33
Možná řeším blbosti, ale pak tyhle blbosti přejdou v dogma u veřejnosti a už se pak všichni jak ovce vezou na stejné vlně...

Ale holt jsem asi moc férovej a podctivej prodejce a dneska se to moc nenosí. Tím nemyslím nikoho konkrétně ;)
o 06.12.2012, 17:54 | hifim@ni@k
Kdo čte, ten ví a ostatní jako Revilo...

Všeobecně asi, pokud v tom kabelu teflon je a jedná se o kvalitního výrobce, tak to o tom kabelu něco vypovídá a případný zákazník asi nebude zklamaný.

Ale jinak jsem určitě proto, snažit se informovat na úrovni. Převzít třeba text výrobce, ale těch pár reklamních keců opravit/doplnit.

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3307 sekund.