Navštíveno 2963x

23.12.2012, 11:51 |
Erick Ahoj,
chtěl bych se zeptat, mám radio sony cdx gt 930, repro u-dimension el comp 6, vše hrálo v pohodě. Teď jsem připojil zesík crunch gtx4400 a když to hodně ohulím ( v pohodě to zvukově stíhá) , tak mě asi po 30 vteřinách vypadnou výšky. Zeslabím skoro na min, zesílím a zase to hraje, ale jen chvilku a udělá to znova.
Co by to mohlo být? Něco nestíhá?
Díky

23.12.2012, 12:01 |
RoaR A vypnou opravdu jenom výšky?

23.12.2012, 13:32 |
Erick no zní to tak, jako kdybych je odpojil, středobas jede pořád, ale k výškáčům jsem dával ucho a přišlo mě, že opravdu nejdou
tak ti vypinaji jen ty kanaly kde mas napojede vysky... napriklad, zesik mohl byt opravovany a muzes mit jine tranzistory na kanelech pro vysky nez na kanalech pro stredy. nebo to muze byt vylozene jen ochrana od vyskacu, jestli mas pasiv a vysky pres vyhybky, tak to muze vypinat.
nebo to muze taky byt neco uplne jinyho ;-)
chtelo by to trochu zkusit, prohod napr kanaly na zesiku, jestli ti budou pak vypinat zase vysky, nebo tentokrat stredy, nebo nic, nebo co se stane

23.12.2012, 13:45 |
Erick Zesík je právě nový :-) ... a mám kabely ze zesu do výhybky, ta je pak klasicky rozdělená - středobas a výška. Kanály jsem zkoušel prohazovat, jak repro, tak signál a dělá to pořád, jen je možná mezi pravým a levým reprákem prodleva tak 1-2s než vypnou ty výšky

23.12.2012, 13:49 |
Erick pak je otázka, kdybych tam hodil origo výšky co byly v autě (taky to nehrále na vyhybce zle) , jestli by vypínaly taky nebo ne
ak to mas cez vyhybky, tak kludne moze vypinat PTC clen, ktory chrani vyskace pred odpalenim - podla vsetkeho ide do tych vyskacov hodne skresleny signal ...

23.12.2012, 15:37 |
Erick A jak to můžu vyladit, aby to chodilo, pokud to tedy půjde? Co ubrat? dokonce jsem to dnesk zkoušel dát i na o dost míň než to chodilo přes radio a stejně to udělalo.

24.12.2012, 08:43 |
jao02 Mne to sem tam robilo tiez ked som to prehnal z hlasitostou repra mali 90W RMS a Zosilovac 160W RMS na kanal a to boli korekcie na nule a hrali od 80Hz bude to ta ochrana PTC ak by si ju nemal tak by výšky uz zhoreli.Vymenil som repra za GZRC 165FX a tie uz hraju v pohode.

24.12.2012, 08:52 |
RoaR Ano nejspíš ta ochrana ve výhybce.
Zkontroluj jestli je všude v pořádku + a - (od zesilovače k repro)
Nastav zesilovač na HPF (aby pouštěl jen výšky) nebo v rádiu a mrkni na výhybku jestli se tam nedá ubrat db pro výškáče(většinou to bývá přepínač s +3db -3db 0db nebo podobně)
Pokud ani toto nepomůže, budeš muset hrát potišeji nebo jiné silnější repro :)

24.12.2012, 09:01 |
RoaR Jo a ty origo tam nedávej. Z nouze jsem to udělal také, když jsem spálil jeden výškáč co jsem koupil s kompama. A shořel ještě rychleji než jsem stačil reagovat.
Ty origo nejsou stavěné na zesilovač. :)

25.12.2012, 16:54 |
Erick Děkuji za rady, ještě to dnes zkusím, na radiu to mám ořezané, pouštím od 120hz... Jinak výkonově by to mělo sedět :-) ... repro má 60w rms a zesilovač na kanál taky 60rms, takže by to mělo být v pohodě, zkusim teda ještě na zesíku ořezat LPF a uvidíme co to udělá, pak je otázka jestli vypadnou jen ty výšky nebo něco udělá i středobas, prostě se tak divně změní zvuk, něco jako, kdybych měl zapnuté na radiu DSO a pak ho vypl, nebo jako kdybych, pustil nekvalitní písničku z kazety nahrané přes radio. Prostě tupý zvuk
jako TommyDS. HPF a ani LPF ti nepomůže. Prostě na EQ trochu stáhnu výšky, případně si všeobecně pohrej s ekvalizací, případně to tak nehul. Jiná pomoc k tomu není..

25.12.2012, 18:16 |
Erick výšky jsem dal na radiu na úplný minimum a stejně, ale jak říkám, možná se jen nevypnout výšky, ale zkolabuje to celý - přirovnání jako bych hrál z kazeťáku s kazetou, která je špatně nahraná. A udělá mě to, i když to hraje méně, než jsem hrál bez zesíku...nevím už prostě, vyhodím asi zesík :-(
A pokles napětí neregistruješ? Nepohasínají ti světla, apod.?

25.12.2012, 19:58 |
Erick nevšiml jsem si, mám to přes kapacitor a ten mě táhne i 1000w rms crunch gtx 3000d a to chodí v pohodě