Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Návody jak na domečky pro výšky se středama

o Navštíveno 4133x o
o 14.01.2013, 22:55 | paskal
Prosím mohl by sem dát někdo nějakej návod na domečky s výškama a se středama. Pokud máte fotky + k tomu postup byl bych rád :) a myslím že i ostatním by se to hodilo. Brouzdal jsem na internetu několik dní a nenašel jsem žádný návod jak z laminátu nebo něčeho vytvořit domečky. Pokud by někdo měl fotky a návod k tomu byl bych moc rád. Děkuji všem co se nějak vyjádří.

o 14.01.2013, 22:57 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
Toho je tu plny forum i stary na autohifi.cz
o 14.01.2013, 23:14 | MARWiN | Upraveno: 2013-01-14 23:19:19
překvapivě je to uplně trapně jednoduchý...
v autě si to hezky rozměříš jak by sis představoval aby to vypadalo, ideální je nejřív přidělat na kloubek nebo kousek pásovinky, abys s tím mohl hýbat...asi tak měsíc až dva jezdíš, měříš, posloucháš ideální umístění...

pak kostru z vyfrézovaný MDF, případně na vejšky jsem třeba použil kus novodurový trubky...
dál mamině zatáhneš nějaký punčocháče, ideálně čistý, natáhneš přes tvůj výtvor, ideálně ještě rozepřít dřevěnýma špejlema nebo malýma hranolkama jak si představuješ svůj vysněnej tvar...
natáhneš punčochy přes sloupek, rozmícháš si laminátovou pryskyřici, přidáváš tvrdilo a mícháš a mícháš dokud to nebude mít oranžovou barvu, pak už je to strašnej fofr (když to trošku zahřeješ, jde to rychleji-píšou to v návodu)...
napatláš,necháš zatvrdout opět podle návodu, naházíš na to předem nastříhanou skelnou tkaninu a znova napatláš další vrstvou...je důležitý to fakt řádně prosytit... no a až se ti to bude zdát pevný, tak to obrousíš, překituješ, potáhneš nějakým pěkným matrošem (kůže,koženka, alcantara, hadr, cokoliv)....jestli to půjde do laku tak finále brousit pod vodou...
a máš hotovo... a doporučuju používat rukavice na tkaninu, fest to píchá do rukou pak a brýle na broušení, dělá to bordel jak cyp

a taky doporučuju používat hledání pro příště, kluků co tu dělali sloupky je víc než dost
o 14.01.2013, 23:52 | db-marek
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
Je toho dobludu....
Otazne je kolko mas miesta a aky typ stredaku pouzijes, mozno by nebolo zle mat to v rovine...
Netreba zabudat na rozvrtanie plastu, zdrsnenie a odmastenie.
MARW: ja som doteraz robil s modro-zelenou zivicou, co viem do orandzova sa sfarbuje ked tvrdne a prezenies to s iniciatorom, s tou teplovzduskou pokial neni zima nevidim dovod pouzivat ju, jedine ked je malo iniciatoru a neschne to. Netreba zabudat ze zivica je prchava latka a pri zaciatocnych experimentoch sa uz zacmudilo niekedy....
o 15.01.2013, 10:23 | paskal
Když sem dám fotku poradili by jste mi kam nejlépe bych je měl umístit ? Mám seata ibizu 6L
o 15.01.2013, 20:23 | Toxxx
paskal: To si musis zistit sam co najlepsie sedi repro a tebe ake smerovanie. Ci chces viac detailov alebo sirsiu scenu. Kazdy komponent chce nieco ine. To ti nikto neporadi. A pokial chces 4way do auta tak by si mal o tom nieco vediet.
o 15.01.2013, 22:31 | paskal
Děkuji 4way do auta to je co ? . Omlouvám se že o tom moc nevím ale chybama se člověk učí a každej někdy začíná.
o 15.01.2013, 22:37 | Toxxx
No pisal si ze chces domky na vysky a stredy. K tomu bassaky do dveri a sub do kufru. Takze predpokladam ze sa jedna o 4 pasmovy system co je 4way.
o 15.01.2013, 22:37 | Toxxx
Toto si myslim neni ale pre tych co zacinaju:)
o 15.01.2013, 22:46 | Marťas1 | Upraveno: 2013-01-15 22:46:32
přesně tak
o 15.01.2013, 23:45 | paskal
No někdy se to naučit ale musím. Když budu dřepet s rucema v klínu tak na nic nepřijdu a aby mi to někdo dělal to nechci chci se to sám naučit a udělat si to svojí prací.
o 16.01.2013, 11:11 | dr.marty
Nechci tě nějak podceňovat,třeba jsem úplně blbej-spíš si teda myslim,že ne :),ale vem si to třeba z mýho příkladu.O muziku se zajímám už delší dobu.Pár aut už jsem si s muzikou postavil.Až teď po delší době by jsem chtěl zusit aktiv a jsem z toho tak nějak mimo.A 4way je zase někde výš,takže jestli teprve začínáš,tak se drž toho co ti říkají kluci.Nauč se přesně ladit,umět poslouchat atd. a pak zase skoč výš,ale zrovna u tohodle si myslim,že nejde všechno hned a najednou,pokud tedy nemáš dostatek financí a někoho kdo by ti to prostě postavil a ná tady máš.A stejně to nebude ono,páč každý má jiný ucho
o 16.01.2013, 12:37 | paskal
Dobře děkuji za názor. Když se mám naučit štelovat reproduktory tak k tomu také potřebuji nějaké kvalitní aby se s tim dalo pracovat a né repráky který mi v autě chrčí .. ale děkuji šem za rady
o 20.01.2013, 10:04 | rebel | Upraveno: 2013-01-20 10:05:23
než si budeš delat domečky tak si udelej ozvučnici abys vědel jak ty domečky mas směrovat.Nedelej to podle fotek z jinych aut ale udelej to podle sebe jak se ti to bude zvukove zamlouvat.
Ale myslim ze do zacatku pokud si to nedelal a ao auto hifi moc nevíš tak se dej dodveří 16tku na A sloupek vejšku a do kufru sub. A maš vystaráno a budes aspon na rok spokojenej.
To 3 way neni zase až tak jednoduchý a postupně příjdeš na to že musíš zase něco dokupovat a předělávat
o 21.01.2013, 09:31 | paskal
Děkuji. Do dveří budu dávat středobas 16tku do sloupků dám výšky. A do kufru subwoofery. Nevím ale nezdá se mi to moc těžké seštolovat to podle sebe a svého sluchu. Jinak tam budu dávat Rainbow SAX 265. Doufám že budou hrát nějak slušně :) a do kufru bych chtěl 2krát JBL GT5-12, + k tomu monoblok.
o 21.01.2013, 11:33 | Sodom
Proč by nemohl začátečník postavit hned aktivní systém, i když nemá zkušenosti ? Když postaví pasiv, tak se na něm ladit stejně nenaučí. Pokud chce aktiv, ať ho postaví hned. Nebo bych šel cestou pasivu, ale s tím, že bych natahal kabeláže na aktiv a dostatečne dimenzoval napájení. Tím si ušetří zbytečný předělávky a taky finance. Je třeba si to dopředu pořádně promyslet, co vlastně chci. Toť můj názor.
o 21.01.2013, 12:50 | Směty
Já bych ho v tom nechal ať se v tom vymáchá.. Nejednosuší je opravdu pasiv, sice je docela dost limitovaný. V budoucnu může dokoupit je pár drobností a jedem vesele dál.. Máš představu jak se nastavuje aktiv? Pak tedy jedna otázka když chceš aktiv jaké máš rádio, nebo procesor které nebo který to vše bude řídit.
o 21.01.2013, 13:21 | Sodom
Směty: Já představu mám. Jeden aktiv jsem si postavil s Audisonem BIT ONE :-)
o 21.01.2013, 17:38 | Směty
Sodom, já se neptal tebe ale zakladatele tohoto povídání..
o 21.01.2013, 17:38 | Toxxx
Sodom: Postavit aktiv a nevediet o tom nic to je blbost lebo vo finale to bude hrat horsie ako pasiv. Ani Bit One neni uplne hracka pre zaciatocnika. To ze tam nahodis par veci nic neznamena. Skusal si sfazovat repro atd? Ono aj s Bit One sa da zvuk pokazit a to dostatocne.
o 21.01.2013, 17:42 | Směty
Jak píše Stano. Není to zas taková sranda, bych začal od začátku.
o 21.01.2013, 22:42 | rebel
paskal pokud budes davat 16 tku a vejsku do sloupku tak na tom neni co pokazit hura dotoho nic na tom neni
o 22.01.2013, 20:13 | paskal
Taky že ano nevím co to tu všichni rozjíždí, procesor nemám a ani nad tím neuvažuju a už vůbec né o aktivu v autě. Taky ste někdy začínaly a já začínám s autohifi teď tak bez urážek prosím .
o 22.01.2013, 22:39 | Směty
Nechci tě urážet jen pomoci, snažíme se říct že bys měl začít od začátku projít vším.. Snažíme se říci že naplácat to do auta je to nejmenší, ale nastavení není jednoduché. Proto třeba i Toxxx ti psal že by jsi měl zatím vynechat čtyřpásmo..
o 23.01.2013, 07:38 | Toxxx
paskal: Tvoj prispevok sa zacina ako keby si staval nieco viac nez obyc pasiv tak sa nediv ze sa tu hovori aj o aktive. A nepis kraviny o urazkach lebo ta tu nikto neurazil.
o 23.01.2013, 11:18 | Sodom
Taky jsem z prvního příspěvku pochopil, že půjde o aktiv. Tak se tu rozjela zbytečná diskuze:-)
o 23.01.2013, 14:18 | flicek
Nebál bych se toho a šel bych do toho ono kdyby jsi měl pořád někam postupovat výš a výš,tak tě to bude stát moc peněz když prostě máš tak kup co jde a šup na to nějak to dopadne.Kdyby se toho měl bát každej tak tu dneska teda nikdo nemůže mít zkušenosti,protože každej dělal něco poprvý
o 23.01.2013, 17:44 | paskal
flicek: děkuji taky že do toho půjdu. Nebudu hned kupovat kompa a procesor. :)
o 23.01.2013, 18:10 | MARWiN
tak co to teda chceš stavět když nechceš kupovat kompa? to si jako na A sloupek namastíš koaxy? tak to jsem ještě nežral, ale hodně štěstí a dávej fotky, ať se taky pobavíme :D
o 23.01.2013, 22:46 | paskal
Ne ne koaxy si narvu místo tachometru ;)
o 23.01.2013, 23:18 | Marťas1
MARWIN: MOREL Integra 4 už jsem na a-sloupku viděl (jako střed s výškou)

foto k příspěvku  od Marťas1

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4518 sekund.