Navštíveno 3256x

23.01.2013, 20:09 |
Jazzy Ahoj,
mate nekdo zesilovac umisteny misto rezervy?Prijde mi to jako dobre reseni nez delat dvojitou podlahu,nebo to davat na sedacky,ale co na to policie?:)jak se to resi kdyz tam nemam rezervu?
Diky za postrehy
Rezerva snad v dnešní době už není povinná, nemýlím li se, ne? :-)
Rezerva není v dnešní době povinná, tak je jedno co v ďouře po rezervě budeš mít :-)
potrebujes taku supravu na opravu pneu, napr. moja zena v aute ani orginal rezervu nema...
par foto ako na to je tu:
[ Link ]

23.01.2013, 21:42 |
Toxxx Nechcem tu sirit somariny ale nesmie to byt nahodou zapisane v TP od vyrobcu ze dane auto nemusi mat rezervu? Ale sadu na opravu pneu.

23.01.2013, 22:06 |
1kw | Upraveno: 2013-01-23 22:10:42
Jako fakt není povinná..? I např. u auta starého přes 10let..? :)
Jinak si myslím, že u starších aut je rezerva brána jako "nosník" a je s ní počátáno při nárazu, tudíž v autě musí být. Je tak..?
Nevím jak legislativně, ale díky zkušenostem, bych bez rezervy snad ani nevyjel. Nikdy sem nepíchl, za to prorazit kolo se mi už povedlo dvakrát.

23.01.2013, 23:12 |
Směty No rezervu bych nevydělával, pokud tam výrobce dal, už jem z toho důvodu že se s rezervou počítá při nehodě jako deformační zóna..
U některých malích aut je rezerva poviná a braná jako nosník, proto je poviná pokud výrobce povolí na daný typ auta dojezdovou sadu tak si tam dej co chceš :)

24.01.2013, 11:33 |
DaNNy Tohle jsem přesně řešil u VW, dal jsem rezervu pryč a místo ni zesik. Koupil jsem sadu na opravu pneu. Volal jsem k VW importerovi-pan Zacek-mozna znáte. Dělá homologace a říkal, ze primo u mého modelu neni rezerva součástí deformacnich zón a mužů ji tedy vyndat, ale musím mít sadu na opravu.prý je na min.dopravy o tom dodatek k vyhlášce o tomto a jsou tam uvedene vozy kterých se to týká. Nevím ale co ostatní značky, me bylo řečeno toto.

24.01.2013, 11:33 |
DaNNy Tohle jsem přesně řešil u VW, dal jsem rezervu pryč a místo ni zesik. Koupil jsem sadu na opravu pneu. Volal jsem k VW importerovi-pan Zacek-mozna znáte. Dělá homologace a říkal, ze primo u mého modelu neni rezerva součástí deformacnich zón a mužů ji tedy vyndat, ale musím mít sadu na opravu.prý je na min.dopravy o tom dodatek k vyhlášce o tomto a jsou tam uvedene vozy kterých se to týká. Nevím ale co ostatní značky, me bylo řečeno toto.
Já je tam mám také
[ Link ] A sebou vozím takové sprej a male kompresor do cigaretáku, a je to. Nikdy nebyl problém :-)

24.01.2013, 18:19 |
Jazzy koupim tedy tu opravnou sadu a rezervu budu vozit jen na delsi cesty,diky za reakce