Navštíveno 4749x

Dovoluji si nabídnout ukázku mé poslední instalace. Připomínky vítám.

11.02.2013, 17:14 |
MARWiN | Upraveno: 2013-02-11 17:14:52
já to asi nějak nechápu... to máš jako výškáče od předních repro v zadních dveřích ? vidim nějaký BOSE něco v rezervě, to už tam asi bylo a nevidim nikde žádný tlumení, repro na origo plastových kroužkách... mohl bys to nějak líp vysvětlit nebo třeba popsat komponenty nebo něco? takhle mi to nic neříká
Přední i zadní dveře jsou tlumený STP a osazený Sinus Live SL16 výšky Neo25 přední dveře, Neo28 zadní, zesilovač Alpine na subwoofer a radio Pioneer

Vnitřní plech jsi netlumil?
Myslím že pokud někdo z vás slyšel nebo viděl prémiovou muziku v automobilu, dá mi za pravdu že to potřeba není, nehodlám se účastnit db drag a poslouchat rozvibrované dveře. Od toho by v autě bassbox, který je nastavený na frekvence nižší než 80Hz. Zajímalo by mě kolik z vás by uslýšelo rozdíl při tomto nastavení s plátem asfaltu na dveřích. Jsem zklamán tím že když už něco vypadá dobře a stálo to hodně úsilí, tak tipickej škarohlídek najde nějakou pihu, aby si dokázal, jak je šikovnéj v hledání chyb, které nejsou. Sestava byla vytvořena pro poslech hudby a né pro lámání rekordů hlasitosti. Myslím že mám za sebou dost instalací na to abych dokázal objektivně posoudit kvalitu hudby. nejsem zastáncem obrovských ozvučnic, ať už laminátových, dřevotřískových ap. tam stejně hraje reproduktor z 50% svých možností. Škoda, někdy méně, znamená více.

13.02.2013, 10:18 |
bechy123 | Upraveno: 2013-02-13 10:20:08
Také jsem toho názoru, že tlumit není nutné za každou cenu. Focus má dveře zevnitř uzavřené, tak je ozvučnice oddělená od vnitřního prostoru auta. Někteří lidé dávají pod reproduktor hliníkový kroužek se sílou stěny přes 20mm a po jeho obvodu ještě nalepí tlumení (nechápu). Vnitřní plech Focusu je hodně zpevněný prolisováním, takže pokud je to určeno pro poslech při rozumných hlasitostech, je tlumení zbytečné. Vibrace by na takto profilovaném plechu neměli vznikat. Přesto bych měl jednu menší výtku (nebo spíš otázku) k Tvé instalaci: směrování výškového repra v zadních dveřích Ti vyhovuje?
cubalibre ty napíšeš, že připomínky vítáš, ale když ti borec co toho má za sebou mraky a dokázal toho tolik že se ti o tom ani nezdálo napíše jednoduchou otázku tak se hned začneš čertit. A zrovna noclue nemá potřebu někoho shazovat a myslím že to byla dobře míněná rada.
Abych použil tvoje slova " Jsem zklamán tím" že když se tady někdo zeptá ostatních na názor na instalaci, tak je z toho v prd*li když ho hned všichni neplácají po ramenou.
Jako Zephyr, když neuneseš kritiku, tak sem příště nic nedávej.

13.02.2013, 11:46 |
Toxxx Cubalibre: Chovas sa ako keby si vytrvoril nieco super. Az si uvedomis preco sa auto tlmi a vsetko co sa musi upravuje koli maximalnemu pozitku zo zvuku tak urob instalaciu. Toto co si tu dal je iba obycajna montaz ktora je v skoro v kazdom aute. Dokonca si nevymemenil ani org kabely. Proste iba vymena radia a repro a trosku tlmenia. Ak sa ti nazory a postrehy ostatnych nepacia tak tu nelez a placajte sa z kamaratmi u Tesca ako super ti to hraje.
bechy: Ty tlmis iba koli vybraciam? Vsak to tlmenie ma aj ine vlastnosti predsa. A preco sa dava tlmiaca paska okolo repro? To myslis vazne ze je to blbost? Normalne sa divim ze tu tiez chodis ked nepoznas ani zaklady.
Tlumím kvůli tomu abych vytvořil pevnou uzavřenou ozvučnici a zároveň kvůli tomu, aby mi v autě nic nerezonovalo. Myslel jsem to tak, že v případě poslechu na malé hlasitosti tento prolisovaný plech k vytvoření uzavřené ozvučnice stačí. A s tím kroužkem jsem to myslel tak, že v případě použití silného (např hliníkového) kroužku pod repro není potřeba z vnější strany tento kroužek olepovat tlumícím materiálem. Jinak nejsem žádný znalec a za sebou nemám skoro nic, ale i přesto si myslím, že není důvod někoho urážet za jeho názory. A tuším, že ani ve slovenštině se nepíše vYbracie (toto nemyslím jako urážku, jen jako odvedení zbytečného napětí v příspěvcích) ;-) Nejsem na fóru registrovaný dlouho, ale pročítal jsem ho už nějakou dobu před registrací. Je tu určitě spousta lidí, kteří už mají mnoho zkušeností s tím co dělají a právě ti by místo urážek mohli případný problém vysvětlit. Proč tedy tlumit téměř dokonale tuhý kroužek z vnější strany? Doufám, že jsem to nenapsal nějak špatně, chci se pouze dozvědět jak to je, ne někoho naštvat nebo ještě víc přilévat benzín do ohně diskuze ;-)

13.02.2013, 12:29 |
Toxxx | Upraveno: 2013-02-13 12:30:51
Bechy: Chlapce ta hrubka nebol nutna ci? Niesom som top a chyby robim. Ak som to si precital dobre tak ho nikto neurazil ale iba podotkol ze by to mal vytlmit;) Takze jeho reakcia bolo urazliva. K tomu hlinikovemu kruzku. Je to hlinik a pri urcitych frekvenciach zvoni takze preto je ho dobre pretiahnut tlmenim. Pasok pod reproduktor sa dava koli utesneniu. Dalsia vec. Z dveri nikdy neurobis uzavrenu ozvucnicu. Su tam odtokove diery a okolo skla, zamkov atd unika tlak. Ten plech si skus poklepat a uvidis sam co urobi aj ked je tuhy. Su v nom diery ktore tiez treba uzavriet. Proste zalepit vsetko co sa da. No a uplne proste neznasam ked niekto napise: "Dovoluji si nabídnout ukázku mé poslední instalace. Připomínky vítám." A po malej pripomienke sa urazi. Vsak ked je kritika rozumna tak si z nej clovem zobrat ponaucenie. Ja osobne kritiku vitam aby som bol este lepsi.
S tou kritikou samozřejmě souhlasím, je hloupé napsat "připomínky vítám" a po první "připomínce" hned dělat zle - tím jsem také myslel onen oheň v diskuzi. Také dělám chyby, a tím Y jsem to tu chtěl pouze trochu nadlehčit. V tom příspěvku jsem napsal, že to nechápu, ne že je to blbost. Ano, to je rozumné, děkuju za objasnění. S tím páskem pod reproduktor je to jasné, k tomu jsem ani nic nepsal.

13.02.2013, 12:43 |
Toxxx bechy: Tak fajn;) Inak pisem vsetko z kludom lebo toto mi nepride ako vec na rozculovanie:P A pasek to bol doplnok:D
jak psal Toxx , obyčejná výměna repro a rádia, nic světobornýho...na běžný poslouchání určitě lepší než originál, ale na kvalitní poslech určitě nee... a ten plech může být profilovanej klidně až za roh, ale pořád je měkkej jak bláto...a nějaká prémiová muzika v autech taky obvykle není nic moc...
ale je fakt zajímavej přístup, že i člověk kterej má cca 10x dražší instalaci než ty, si nechá poradit nebo aspoň říct názor od ostatních i od těch co tomu zas tak nerozumí... a ty si nenecháš poradit
Ten vnitřní plech je dostatečně pevnej na to aby uzavřel ozvučnici. U FF I. nebo Oct. I. bych vnitřní plech zcela jistě doplnil tlumícím plátem, ale z úplně jiného důvodu a to aby se ozvučnice uzavřela. V tomto případě je to opravdu zbytečný, plech je profilovaný a je dostatečná tuhost sama o sobě. Myslíš si že kdyby byla karoserie z plechu a oblepená butylovým plátem, že by byla pevnější??? NE NEBYLA! Profilování má za následek i to že plech nijak zvlášť nezvoní, viděl jsi někdy zvon? je z rovného plechu, právě proto že vydává rezonance. Myslím že jsem za ty roky pracoval pro firmy zvučných jmen, kde výsledky byly nějak oceněné(basys, philips) a vytvořil jsem dostatek ozvučených kreací, v domě, autě, restauracích ap.
A přípomínky vítám pokud se nejedná o názor skupinky vyznávající jiné hodnoty. Já potřebuji kufr, zesilováč jsem dával pouze na subwoofer a měniče jsem cíleně dával pod org. mřížky, proto jsou v předních dveřích neo25 namísto neo28 v zadních dveřích.
//Bechy123 : výšky v zadních dveřích jsou na místě kam to zamýšlel sám výrobce. Umístění není nejvhodnější, ale nechtěl jsem níkamdávat domečky a tahat kabeláž.
//Toxx : myslím že jsi mě nikdy na nákupním parkovišti nemohl potkat, zato jsme se mohli potkat na veletrhu na stánku Pioneer, nemyslím na zadním parkovišti před pavilonem s kšiltovkou své oblíbené značky u auta.
Ale názor je názor a jsem opačného mínění.
Že méně je někdy více.
A pokud je to jediná vítka, tlumení vnitřního plechu, tak děkuji.

13.02.2013, 17:37 |
petis Duležity je že jsi spokojenej ty a vše si dokážeš zduvodnit. Osobně bych stím spokojen nebyl.
A jiná vítka ani bejt nemuže když je to jen výmana radia předních repro a přidáním zesilovače na SW. To nijak extra velkej kumšt není. Jestli jsi chtěl předvezt svuj um mel jsi prezentovat auto s kompletní zástavbou, at už 4way, nebo multimedia 5.1.
Můj názor, a ted do mě:-)
Jasně, ja spokojenej jsem.
omyl, repro je vyměněné všude v předních i zadních dveřích, rámeček na rádio je udělanej na míru, není tam žádnej rámeček-rámeček a rámeček, tak jak se to prodává hotové, radio taky nějaky multimedia umí - DVD, iPhone, BT, USB, NAVI, to zvládne, je to přesně to co mě vyhovuje. A jak říkám pokud se má jednat o maximalizování ozvučení, tak to není příklad této sestavy-proč by mělo být všude MAX? Max. všeho, repro kam se podíváš, zesilovač kam se vejde, LCD do opěrek, do palubovky, do stropu, do kufru a kabeláže tolik že.... tak potom by to bylo dobrý podle vás??? AHA???
Je tu vela napisane, najprv som myslel, ze rumu_s_colou pokusim priblizit nieco z aplikovanej akustiky, ale vidim ze ani rum ani cola pocuvat nebude. " A přípomínky vítám pokud se nejedná o názor skupinky vyznávající jiné hodnoty. "
Takze strucne pre ostatnych
1. cim pevnejsie je reproduktor osadeny, tym presnejsie moze hrat. Ak chcem aby hral presne, zvysim hmotnost v okoli repra a vystuzim ozvucnicu. Lepsie ako lahky hlinik, plast, mdf je but V2A/V4A nerez alebo rotgus(cerveny bronz), ktore su oba nemagneticke a podstatne tazsie.
ked maju byt podlozky za par drobnych, da sa konkretne na ford takto

"připomínky vítám" tak jo...osobně mám vnitřní hliníkový plech vytlumený jak zevnitř tak z venku :) ale kdo chce kam pomožme mu tam ;) joo např. rezonančka je svině profilovaný neprofilovaný.. další důvody proč třeba "Já" Toxx, Marwin,Petis a další by určitě tlumili co se dá rozebírat nebudu :) p.s. budu parafrázovat Petise :
A fčíl do mňa :D :D :D

13.02.2013, 18:12 |
noclue | Upraveno: 2013-02-13 18:14:59
2. tlmenie: zvysenim hmotnosti a/alebo pevnosti plechu znizujeme jeho rezonancnu frekvenciu, idealne pod spodnu hranicu reprodukovaneho pasma, cize plech nemusi byt pevnejsi, staci, ze bude tazsi
ked chcem spevnit vonkajsi plech, nalepim tam karosarskym lepidlom hlinikove profily (teraz ziadne hororove scenare o bocnych narazoch) Je to dobre riesenie pri kombikoch, kde je dlha a skoro rovna strecha
3. uzavretu ozvucnicu vo dverach vytvoris len tak, ze ju namontujes na vnutorny plech. Dvere sa kompletne uzavriet nedaju uz len kvoli vode, ako tu bolo napisane

13.02.2013, 19:47 |
Toxxx cubalibre: No na to ze si bol u Pioneeru a inych zvucnych mien tak si packal a nevies o Hifi nic;) Keby si bol taky za akeho sa vydavas tak ten tvoj vytvor za nieco stoji;) Toto co si tu dal je hodne cloveka zaciatocnika. Ja niesom bohvieaky profik ale aspon neaky ten zaklad o tom viem;)

13.02.2013, 20:30 |
Toxxx A este malickost. Ja mam auto plne muziky ale odveziem cokolvek co si zaumienim pokial to vojde cez dvere atd. kufor je plne vyuzitelny takze vyhovorky typu ze koli miestu nemam zosiky lebo zaberaju miesto je blbost kedze teraz sa vyrabaju zesiky v rozmeroch CD. Toto len koli tomu ze krmit SL 16 radiom je absurdne;)

13.02.2013, 21:48 |
JA ty jo, to i já to mám lepčííí..
kolego, projdi si tady pár příspěvků v sekci autohifi a uvidíš že ta energie co do toho hodláš věnovat může přinést ovoce...a já osobně? Vyhodit to divný rádio, vytlumit, koupit tady v bazaru supr kompa a zes(a že je tady z čeho vybrat)znovu prostudovat instalace třeba zrovna Toxxxe, Milhauze a dalších starých psů.doktora Ivana sem vynechal, to by vykrvácel :-)
A uvidíš, že to nejsou jenom takový kecy...tady nejsme v sekci Ostatní, tady jsme v sekci Autohifi...
dávám foto z roku 2004 to sem měl kompa Bostny, zes Denon a sw JL.A tlumil i kufr...

14.02.2013, 12:00 |
Sodom A zvon je z rovnýho plechu, kdyby jste panové nevěděli :-) Takže tabule plechu je vlastne zvon...
To já měl za to, že je gumový a násada ze dřeva. Jeho akustický projev je většinou podle míry zanesení odpadu, který jím čistíme. ;-)

chalani uz ho nechajte tak :-D viem pochopit kazdeho ja som zacinajuci clovek z autohifi a chapem aj cubalibreteho proste to je clovek ktory patri medzi 15 percent ludi ktori chcu spravit na svojom auto hifi LEN upgrade dalsich 80 percent ludi si mysli ze to co ma v aute je super a 5 percent ludi su autohifisti ktory vedia ako dostat z auta kvalitny zvuk
ale nabuduce nepis ze vitas pripomienky ked ich nevitas lebo mozes byt rad ze sa ti tu snazili ludia zadarmo vysvetlit kde mas nedostatky
BECHY: myslím že ten nástroj přesně vystihuje to jaké máš hodnoty, nepochybuju o tom kde jsem pracoval a ao tom co za mnou stálo za výsledky a nebylo jen to tlachání na diskuzních forech.
JA: a myslím že ten kufr co jsi ukázal mluví taky za vše, vozit v autě "bojler" spoustu kabeláže a zesilovačů povalujících se volně po kufru, to ti potom hraje celej kufr a ještě něco navíc, to se potom nedivím, že otevřeš raději dveře a dáš si igelitku na sedadlo dozadu. Ja mám kufr na důležitější věci a tohle bych si dovolit nemohl.
KOVVALSKY, BECHY: ty možná chápou z poloviny co tou sestavou myslím, zbytek je přesvedčenej o tom, že pokud je kufr velkej jak kráva, tak ho naplním až po strop, zacpu všechny díry, nacpu všude co se jen vejde a je úplně jedno že to nebude mít význam-hlavně že mám toho dost a efektivnost stranou,prostě nejvíc je pro zbytek nejvíc.
a ještě neumíš ani číst :-/ Tak ještě jednou pro velký úspěch...najdi si Toxxovu nebo Millhauzovu instalaci a uvidíš, že pořádná hudba se dá i schovat aby zůstal kufr maximálně v plné míře použitelný...
cubalibre ty evidentně nechápeš, co je kvalitní muzika. Nejde o množství komponent a zesilovačů, ale o něco úplně jiného.
V žádném případě tady neplatí, čím víc subwooferů, tím kvalitnější hudba.

15.02.2013, 15:00 |
tazman | Upraveno: 2013-02-15 15:00:41
jako Zephyr a Marwin ...osobně krom vyjímatelného basáčku v uzavřence nemám ubráno kufru ani litr ..je fakt že jako milhaz sem tam stavební suť ještě nevozil ale nějakou tu bedýnku zemáků,okurek či rajčat pravidelně vozím ..o rodinné dovolené raději ani nemluvím ;) kdo jezdí s dětma a drahou polovičkou autem na dovču tak ví a nemusím to rozpatlávat :D

15.02.2013, 15:32 |
JA cuba
:-)))))))))))))))no to nebylo dodělaný
ale šlo hlavně o komponenty...
tohle byl předchůdce s boilerem a ty by ses tam v klidu vešel, to mi věř

15.02.2013, 22:30 |
Toxxx cubalibre: Ty absolutne nemas predstavu o muzike;) Toto je fotka pre teba z dnestneho dna. Mam auto plne hudby ale pritom som zachoval vsetko vcetne kufru. A chcel by som velmi vidiet od teba poriadnu montaz a hlavne pocut lebo sa tu naparujes ako zehlicka a nic;)

Já to udělal takhle a kufr používám pořád :)Sub když zavazí tak s ním posiluju do schodů.

Akorát už dávám pozor na vození barev.

A hraje to parádně, aspoň myslím teda, už trochu hluchnu totiž.