Navštíveno 3145x

17.02.2013, 19:09 |
Jazzy Ahoj,
mam moznost poridit baterii powercell 4000,a pouzit jako druhou do kufru,ale kdyz bude vepredu seriova baterie 64Ah + tahle obludnost powercell tak to preci nemuze 110A alternator dobit ne?zajimaly by me zkusenosti majitelu kteri to takto maji,co jsem tu tak hledal tak tu je dost lidi.
Mam samozrejme laboratorni zdroj,ale to bych musel snad nabijet kazdy tyden ne?A predevsim jezdim kazdy den jen kratke trasy,dohromady asi 10km,jde tedy nejak urcit zda by to nejak fungovalo?

17.02.2013, 19:11 |
Jazzy nebo to vyresit tak ze na bezny kazdodenni poslech nechat nejakou mensi a ,,slabsi´´baterku a tu powercell dat vzdy jen na soutez?(chtel bych zkusit nekdy nejake mereni)
já to tak měl celou sezonu. baterka se normálně nabíjela a před soutěží jsem jí nabil zdrojem doplna. měl jsem v autě u PC jistič abych odpojil origo baterku když jsem chtěl.
a to je takovej problém dát každej tejden PC na zdroj? Vždyť si toho vůbec nemusíš všimnout. Nooo a stejně bych vyřadil klasickou baterku a nechal pouze Powercell.
Kolik a jaké máš zesilovače?
jako tomasV seriovou baterku bych k tomu nedaval jinak ja dobijel 2PC altikem kerej mel ja nevim 40A nebo kolik muze bejt v marbelle jasny neni to nejaky buh vi co ale pri beznym hrani to nemuzes tak vycucat a pri velke zatezi je to zase jedno protoze to ma vetsinou 3nasobek odberu co ti da altik takze musis stejne dat obcas na zdroj

18.02.2013, 05:13 |
Jazzy do motoraku se mi PC4000 urcite nevejde,leda PC3000 ta co jsem koukal ma uz lepsi rozmery,ale tu jsem nikde zatim bazarovou nenasel.
Zesilovac mam jeden a jede na 2ohmy-2200w rms
no tak je to zbytecny reseni baterku nemusis davat za kazdou cenu do motoraku ale na 2200rms to nemusi bejt takova baterka

18.02.2013, 15:53 |
Jazzy vykon teda zatim nic moc,ale nikdy clovek nevi kam se posune,mam ted jako druhou malou baterku hollywood SPV20 a tu bych dle planu pouzival na bezne jezdeni a hrani a kdyz by se mi podarilo ziskat tu powercell tak tu bych pouzival na mereni a eventuelne ji pouzil nastalo kdyby se vykon sestavy posunul vys.
altík je schopen nabíd jakoukoliv baterku pokud odběr nebude větší než proud co dokáže altík udělat kapacita Ah na to nemá žádnej vliv
Jarda S. to se pletes kapacita AH oddaluje cas vybiti baterie tudiz cim vic Ah tim to dele vydrzi -)) jinak asi souhlas
a tím dýl se to taky bude nabíjet. :-)
jinak ta baterka stejně není schopná přijímat 50A, postupně to klesá
klesa to to ano ale kdyz neni odber jinak ten altik to tam rve furt kdyz je odber
ona přijme 50A dlouhodobě, ale pak bude nafouklá jak kráva a totálně vyvařená...k vyhození
U zdroje je ta výhoda, že si nastavíš napětí (AGM do 14.8V) a už se o nic nestaráš, ale pozor na to, když bude baterka hodně vybitá a nastavil by si zdroj např. na 14.8V tak do baterky půjde dlouhodobě např. i těch 50A...tzn u hodně vybité baterky nastav menší napětí a postupně zvyšuj
Zdroj se chová při nabíjení stejně jako alternátor. Hodně vycuclá baterka = bude se snižovat napětí i dobíjecí proud